Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Tuesday, February 19, 2013

495

Super easy chocolate pudding.

2 tablespoons choc powder
2 tablespoons corn starch
1/2 cup sugar
2 1/4 cup milk
1/2 tablespoon vanilla essence

Kacau choc powder dengan corn starch dengan susu 1 cup. Make sure the milk punya temperature room punya kalau tak nanti die ketul2. Tapi boleh tapis kalau rajin. Mak tak rajin nyahh.

Pastu balance susu tu pergi panaskan dengan gula and vanilla essence. Tak payah lah sampai boiling. Pastu boleh masukkan yang kite dah kacau dengan tepung tu dalam 1 pot.

Kacau sampai glossy and thick. Dia jadi pekat tiba2. Orang tak penah masak macam aku rasa ajaib jugak. Ohh chemistry.

Lepas tu tuang dalam bekas boleh tahan panas. Sebab baru lepas masak kan. Aku guna mug yang microwavable compom buleh. Ceramic/stone pun sure boleh. Kalau ada ramekin rasanya memang boleh sangat. Aku je yang tak ada T___T

Source : www.veggiebelly.com