Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Monday, November 22, 2010

dresses.. i loike!!

Aku googloed nak cari kain net/ organza sebab nak tau berapa harge. At least, aku tau laa berape kan harge.. boleh bajet. Saje nak buat untuk doorgift *yup, I have something simple in mind* Hehehehe

Lepas tu, aku terbukak lah satu website nih. Jumpe laa wedding dresses yang super cantik!!! I loike!!! Hehehee jom kite tengok sambil meleleh air liur sebab tak de can lah nak pakai dress cantik2 tapi berbadan debab comel macam aku nihh kann?? T_T


Yang ni memang gorgeous 
tahap lidah terkeluar 10 inci.
Memang simple. Tapi aku suka.


Ni memang lah cantik tahap gaban.
Model die lagi lah cun tahap Ultraman Seven.


Yang ni aku suka sebab die banyak lipat2 
tu aku tak tau lah name ape. 
Pastu kain die berat so nampak macam cantik je.

Yang ni memang super cute. 
Kalau aku peminat setia Michael Jackson, 
maybe aku pegi tempah macam nih.


Yang ni pun gorgeous gile. 
Aku suka betul design macam ni.


Yang ni memang tak payah nak cakap ape lah.
Memang aku nak lah macam ni kan?? 
Kaler tak le cenggini.


Mostly design yang modest itu from Laura & Medni, Russian designer. Tak tau lah pulak design orang rusia nih modest ala2 menutup aurat gitu. Kau pakai tudung, dah lengkap dah kan? 

Baju untuk reception dekat Gemas tu aku tak beli lagi. Sebab belum decide lagi nak design macam mane. Ingat nak cari chiffon beaded gak. Tapi rase macam duit tu hanyut dibelai ombakk je beli mahal macam tu ye tak? Kejap lagi aku gak yang kena bebel ngan mama. Haha. Memang lah mase beli tak cakap ape. Bile sampai umah, jap lagi aku kena lah sepuluh kali tumbukan penangan bebelan mama *Ape kau merepek ni daaa??*

Dah dah.

Aku tengah on diet nih. Yelah berangan nak pakai dress mesti lah kena ade body cun baru cun. Wahhh meletopp!!!

Oklah. Til then, bye2.

Tuesday, November 16, 2010

whatever, whatever.

Hari ni tibe2 aku rajin kan time lunch pegi keluar, pegi Seksyen 9. Aku gi borak ngan opismate aku pasal dulang hantaran.

Semalam dah cakap ngan Paeng, turned out, he's not interested with the idea of having GLASS vases/ bowls as dulang hantaran. So, kalau die tak nak takkan aku nak pakse jugak. Aku pun rase macam nak pegi tengok lah ape yang available dekat kedai2 dekat Malaysia ni *kau ingat kau orang Vietnam ke?* kot2 ade bakul ke, kotak ke, bird cage ke, hahahaha. Kenape gelak? Entah lah. Hahahahaha.

Anyway, memang agak best jugak lah datang kedai macam tu. Maybe banyak lagi kedai yang jual kan bakul2 jadah tu tapi at least aku tau lah mane nak dapat kat Shah Alam tu. Tak pe, lepas nih aku ajak lah Paeng pegi NIlai ke kan *nak jugaakkkk, KL pun berlambak.. hmmpphh*, tak pun pegi jelah KL tu yang Aini bawak aku pegi ari tu. Tapi aku lupe lah kat mane. Heh. TAPI KAT KL. DEKAT NGAN SOGO. Heh.

Akak opis aku cakap kenape cari cepat sangat. Yelahhh, aku nak buat sendiri kot. KONON. Ehhhh janji ade kemahuan, nak merealisasikan tu ikutlah kemampuan. Haha. Apape pun, aku nak try dulu buat something. Nanti baru boleh pikir whether aku mampu buat atau angan2 taik kucing aje. Heh.

Pasal harge bakul2 jadah tu, aku malas lah kan nak survey tempat tu lagi murah ke, tempat ni lagi murah ke. Sebab AKU TAK DE MASE. Chee wah. Kenape tak cakap sebab AKU TAK DE DUIT?? Elehhh setakat belas2 inggit je seketul takkan aku nak cakap mahal. Kalau tak mampu sangat, every month aku beli laa 2,3 je ye tak? Janji tempat tu accessible. Ye tak? Lagipun, kalau dah itu yang AKU SUKA takkan sebab mahal singgit due je aku nak beli yang lain yang lagi murahh?? Ehhhh ekau ingat ekau anak orang kaye??

WHATEVER.

Bye.

Monday, November 15, 2010

up and pretty

Ok lah. Entah kenape, aku macam seronok aje kan pikir pasal wedding preparation aku yang masih jauh tu. Maybe aku still belum jumpa lagi theme yang aku betul2 nak. Tapi, aku tau aku nak simple and still nampak mahal. MAHAL ITU PENTING OK? :P

Maybe sebab aku tertengok paper flower DIY kot petang tadi. Hmmm memang best lah kalau aku dapat beli cupcake liners tu in what colors I want tapi macam susah aje kan. Tapi kalau tak cari tak dapat kan? Maybe aku suka je nak pikir macam2 pasal the little things. Entah lah. Its just me, I think.

Aku dah siap pikir dah nanti pelamin aku nak macam mane, so aku pun looked thru ikea catalogs nak tengok floor lamp. Hmmmm maybe aku dah dapat kot floor lamp yang aku nak. Maybe simple je tapi, tu je lah accessories yang aku boleh tambah sebab maybe malas dah nak tambah vases with flowers. Enuf with only 2. Maybe pelamin aku tak lah grand macam orang lain. But to me, if it looks more personal, then ia akan menjadi sangat bermakna bagi aku.. chee wahh! Banyak lah kau, sekali menangis macam orang gila sebab pelamin anganku musnahh ahahahahhahahahha padan muke kau!

Kalau nak buat pelamin sendiri maybe aku kena start searching for the vases and the kerusi, also the langsir. Kan? Kaler??? Still can't decide. Aku nak tengok dulu tissue paper dekat art shop baru aku boleh decide sebab nak tengok kaler yang aku nak available ke tak. If not, kena lah ade back up plan. Urghhh!! Hate changing of plans. Nak buat macam mane. Kena standby aje lah.

Untuk hantaran dulang, memang aku terpikat dekat ikea punye dulang tu. Corak die flower, kaler ade 2, white & stainless steel. And it's quite expensive. Satu tu RM95. Mahal tak? Kalau beli satu memang lah pejam mate, kalau beli 9 tak ke bute mate???

Memang aku suke tapi die tak de kaki. Macam rendah sangat pulak kalau letak dekat atas lantai. Hmmmmm oklah. Bilaa pikir macam tu, aku pun go on je lah tengok ikea catalog tu. Flip thru the decoration punye bahagian, ternampak vase ni, set of 3, with different sizes, for RM69. Macam best. Macam best. Otak aku kan konon macam pandai. MACAM JELAH. Kalau boleh guna the clear glass vase/ bowl tu memang superb lah! Boleh letak barang kecik dalam vase yang kecik sikit, yang medium tu letak barang biase, then yang leper tu letak lah kasut ke hape ke. Decoration???? Haaaaaa..... yang ini kena lah pikir macam2 dulu. Ingat nak beli colored marbles ikut theme, paper flower, candles, tapi kena letak kain ke hape ke nak bagi bawah die tu tinggi sikit kan? Memang lah idea yang macam best je tapi JADI KE?

Benda macam ni kena try dulu, nak try tu yang takut ntah hahahahahahape ntah jadi nanti. Tapi, macam ok je kan?? OK KAN??? I'm dying to call Paeng right now to tell him about my idea. Tapi poor him, he's got fever or something I dont know. Get well soon ye :)

Whatever pun, kalau tak jadi, memang lah aku kena buat yang TYPICAL, TYPICAL, TYPICAL dulang hantaran. Do I need to say more?? TYPICAL, TYPICAL, TYPICAL. Arghhhhh. Lame. 

Untuk paper bag decoration, entah kenape, aku macam susah sangat nak dapat idea ape. Urghhhh.