Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Wednesday, September 29, 2010

cake yang simple dan comel.

Aku jumpa kek best nih! Cube tengok sini. Tak payah heavy sangat deco cake, simple macam mak nenek. Ok? Mak nenek? Ehhhh cube tengok sendiri. Tak payah lah nak berhias macam pengantin gak. Cukup lah sekadar rupa kek yang sooo eatable. Kan? Kek kawin kau tu kalau macam2 orang nak makan pun takut. Aku nak potong pun sayang. Lagi kan nak makan. Hahahaha. Kalau deco kurang, harga pun kurang. Mak suka murah2 nih... Ahahahha

Contoh kek yang pocket friendly... wahhh sangat lah friendly dengan poket I yang tak berape nak kembung tu kan?
Cenggini order je kek cokelat 3 size. Huahuahua
Nak lagi menarik? Tambah ajelah bunge ros kaler merah
confirm meletopsss kek tu dari pengantin oppsss


Kek yang paling vogue the vass. I loike.
The simplest thing can be the perfect one :)


Kau suka bentuk love? This cake is especially for youuu...
Kau nak tinggi lagi? Tambah ajelah kek seketul lagik.


Kalau aku order kek cenggini tak pulak confirm orang rebut2 nak makan kek aku kot. Yelahhh biase lahh mak kan memang memahami kehendak si pemakan kek. Kek yang eatable hanyalah boleh sangat2 disentuh apabila :-

1. Kek sangat friendly kepada si pemotong.
2. Kek sangat friendly kepada si pengambil sepotong kek.
3. Kek sangat friendly kepada si pemakan sebab senang nak makan.
4. KEK YANG SANGAT SEDAPP!! Tak kire lah buruk macam kek sarang semut tu tapi sooo daapppp mak nak makan sebijik. Bukan sepotong dah. Fuhhh.

Memang yang paling penting, KEK TU KAU NAK MAKAN KOT. BUKAN KAU NAK LETAK DEKAT MUZIUM. Duhhhh..

Kalau aku order kek cenggini rase2 mak aku marah tak? Ahahahaha. Muahahahahhahahahaha lantak.

Ciri2 kek idaman *cheeewahh kek pon kau nak ciri2 idaman ke?* :-
1. Kekemasan itu penting.
2. Kesedapan hingga menjilat sepuluh jari.
3. Minimal decoration.
4. Kaler yang menjolok2 mate. Kalau kaler tu nampak sedap memang lahh aku rase macam nak jerit je kat sape2 yang lalu2 depan kek tu, "WOI POTONGKAN KEK TU KAT AKU SATUU!!" Ish2 behave. Behave.
5. Kalau ade stawberi memang aku sangap kejap. Naaaakkkkkkkk cepat bagi aku stawberi tu dulu baru aku main jauh2.
6. Make sure icing/ cream yang membaluti kek itu cukup tebal ok. Jangan kau letak setakat macam nak pakai baju seksi2 jarang gitu tak mau.
7. Filing kek sure kena vogue the vass. Stawberi filing memang terbaik! Tak main lah jem2 aku nak BUAHHH!!!







SHIMA, KAU RASA KAU BOLEH BUAT TAK UNTUK AKU????????





Rase macam nak ajak Paeng pegi Secret Recipe sekarang. Grr...


p/s : links untuk tips wedding cake yang pocket friendly HERE and HERE.

Friday, September 24, 2010

MEMBAZIRR!!!

Tajuk kita pada kali ini ialah membazir. Amalan syaitan. Cheh. Poyo kau.

Aku punye lah beria tunjukkan satu wedding package ni kat colleague aku sekor nih. Die geram pulak kat aku sebab aku suke yang merepek2. Hahahahah die cakap "aku geram je kat orang yang suke nak bayar mende merepek2, meh sini aku tolong buat kan gubahan hantaran kau!" Hahahhaha

Aku tanye die, die buat cantik ke tak. Die tunjuk lah gambar die buatkan untuk orang. Ok lah. Kire macam yang aku nak lah. Setul bunge comel aje :D Hehehehe Aku suka yang simple2 janji nampak glemer & eksekusif gitu. Tak gitu? Hehehe pastu aku suke sangat bunge yang bulat2 cam bola ping pong yang colorful itu. Comel betui. I loike. Lepas tu, instead of suro die buat macam tu je, aku voluntarily cakap nak blaja ngan die buat bunge bodoi tuh. Huh. Tak pe, LEARNING IS FUN! :D

Tak rugi pun blaja buat mende2 macam tuh... itu serupa art juge kan? Hehehe

Ena pun dah offer kalau aku nak pinjam dulang hantaran die dulu pun boleh. Maybe kena lah bgtau die awal2 kan? Hehehehehe aku mati2 ingat kena beli semua sendiri. Mane boleh. Kan? Tak pelah. Kalau ade kawan2 yang boleh membantu, should be no problem kan? Tak kisah lah macam mane pun, tapi kalau dapat minimize cost, lagi bagus... BOLEH BELI iPHONE 4 keh keh keh keh

Apape pun, kite tengok lah macam mane jadi, kah kah kah

Wednesday, September 22, 2010

pelamin yang memikat hati si pemilik blog.

Aku tak tau lah kan, memang taste orang and preference seseorang itu memang berbeza. Sebab tu muka orang pun berbeza-beza. Kalau sama je, kalau hensem tak pe. Kalau sama je tapi buruk dah kenape?

Ehhh kau cakap pasal orang buruk, orang hensem, Paeng kau tu hensem sangat ke? Tak lah hensem sangat, ala ala Tom Cruise aje. Keh keh keh

Nak cerita pasal pelamin idaman lah nih. Senang cakap, aku suka yang simple, kalau kau bagi aku stage, kerusi simple, pastu pasu bunga empat ketul siap dah tau flower arrangement, kau bagi aku langsir ala2 kelambu bilik tido pengantin tu pun aku dah cakap cantik. Meh sini aku tunjuk..

Aku tak tipu. Cantik kan??


Kalau carpet depan die tu modern design lagi cun meletup kot. Kalau aku punya pelamin nanti, since aku nak nikah kat umah, baju nikah aku kaler2 tak berape nak jorjes tu, aku nak bunga kaler purple2 campur pink2 sikit. Pastu background die kalau buleh bukanlah kaler grey itu. Kan? Nanti bile hamik gambau tak nampak beza pengantin ngan kain langsir kat belakang tuuuuuu hehehe

Jom tengok lagi gambar.....

[pelamin01.jpg]


[pelamin-nikahED.jpg]


Nampak tak design lebih kurang sama aje??
Yang ni memang favorite aku kot!
Memang jorjes tahap langit ke lapan!


Kalau dah reti2 cilok gambar orang, kena lah link empunya blog. Click HERE. Semua tu kerjakahwin punya kerja lah tuh!! Memang aku suka sangat. Nampak modern and simple and cute. Dan aku memang suke bebenau lah design cenggini.

Aku dah mintak die quote tapi orang tu belum reply lagi. Kalau range die out of the budget, kenalah bersedih hati menerima kenyataan bahawa aku nih bukan orang kayaaaaaaa... huaaaa  T_T

Dah2 pegilah tengok sendiri.

Malas aku nak type lagi.



Tuesday, September 21, 2010

wahh lame tak hapdate

Was been somewhere, somehow... Hahaha

Aku rajin update private blog aku. Since this blog is public, nothing much to say laahhh kan?? COZ IT'S PUBLIC. Duhhhhh.

I'm doing some catching up yelaaa after a looooooongg Raya break. And currently wanted to finish up 2 projects, while getting some cute ideas for my wedding invitation cards. 

I was posting about the wedding card from the previous entry kan, and memang I'm falling head over heels dekat kad from Paperthrill.com itu. Yes, the one with the gold ribbon yeahhhh!!! Kalau pun aku nak macam tu, the next thing I know is I have to DO IT MYSELF. And paksa Paeng involve. Cis. Budget constraint kot.

I've been doing some sketches. And bila buat sketches baru nampak ape yang aku nak sebenarnya. The designs sudah semestinya, the color combo, the size, the little things.. sekarang aku at least dah tau kan?

Hmmm...sori ye, wont be sharing any pictures :D

YOU JUST HAVE TO USE YOUR IMAGINATION.



0.o


Ulala




Wednesday, September 8, 2010

selamat berhari raye




Ikhlas dari hati aku yang mulia lagi comel ini.

Aku balik kampung. Adelah dalam 2,3 malam. Huuuu..

Jangan lupe jemput aku datang umah ek! :P




p/s: Masih di office menunggu tibanya pukul 5.00 petang. Heh. Aku dah pulun buat keje adelah dalam 2 jam yang lepas. Dah nak2 raye nih banyak pulak problem. Macam2.

Tuesday, September 7, 2010

reception di Klang Valley.

Harap maklum, my dearest Encik Paeng memang lah bukan orang Selangor mahupun KL. Die diterbangkan khas dari Bangladesh kot. Ahahahaha. Jangan lah marah ye boss, bukan Bangladesh, tapi dari India Utara. Rumah sebelah Salman Khan kot! Shah Rukh Khan tak hensem not my taste. Sorry.

Ok. Aku tak kesah pun dekat mane aku akan buat majlis makan2 itu. Sesungguhnya tak ade persandingan dalam aturcara program aku ek. Hahahaha. So, makan2 aje. Tak kisahlah kan tempat tak grand pun janji selesa untuk tetamu yang hadir. Chewah! Sejak bile aku pikir pasal orang lain nih?

Memandangkan bapak aku cakap die tulah nilah so die nak dewan serbaguna MPK yang baru tau. YANG BARU. Ok? Hahahah. Tak kisahlah. So, sekarang memang jadilah memang confirm lah aku kawin tahun depan. Huh.

Wednesday, September 1, 2010

dialog bersama mama

Perbualan antara mama dan anak pada suatu malam yang hening..



Anak : Mama, nak tanye nih.. kalau anak buat kad design apape pun tak kisah? Kaler ape pun tak kisah?

Mama : Tak kisah (sambil tengok tv)

Anak : Kalau anak buat macam2 mane pun? 

Mama : Tak kisah (sambil buat tak layan anak die nih yang concern terhadap perasaan orang tua)

Anak : Betul mama tak kisah?? Mama tak kisah anak nak buat paper bag ke apape tu semua?

Mama : Tak kisah (menyedari jawapan yang diberikan tidak memuaskan hati anak sambil menyambung tengok tv) Tak kisah, lantak kau laa nak buat ape, bukan aku yang nak kawin! Tu ko punye, ko buatlah!

Anak : Baba tak kisah? (buat2 concern lagi sekali)

Mama : Bapak ko lagi tak kisah! Lantak ko lah nak buat ape.




Sekian.




p/s: Yeay!! Another green light for me.... mase ni lahh nak buat ape saje ikut suke aku. IT'S MY WEDDING, ANYWAY. Duhhhhhhh


indeed.



"Oi dari ko tengok internet tu, 
baik ko pegi buat kad"
- mama








*very funny indeed. Macam lah aku nak kawin bulan depan, 
aku nak kawin TAHUN DEPAN kot. Hahahahahaha


the little things.

So far, lepas aku dengan rasminya bersetuju sebulat suara nak sangat kan jadi bini kepada En Paeng, aku pun start terus mencari tercari-cari ape yg aku suka, ape yang aku nak untuk wedding aku nanti. Semorang pun ade dream wedding tersendiri termasuklah aku yang konon berlagak tak romantik dan berjiwa 18SG ini. Keh keh keh

Memang selame ni aku memang tak penah pun berangan nak kawin macam mane, kaler ape, nak macam mane, dekat mane, bile blablabla. Tapi aku rase bile dah terjebak ni, al maklumlah dah jadi b2b konon kan. So aku pun browse untuk dapat ideas, either from encik google ke, encik yahoo! ke, encik blogspot ke tak kire laa mane2 idea dan inspirasi tu boleh dijadikan bahan dalam mencapai impian saye untuk mendapatkan dream wedding itu. Oh sangatlah poyo.

Berbalik kepada preparation untuk dream wedding itu, telah pun aku search design invitation kad tu kan, aku memang dah jatuh cinte tahap maksimum dah ni memang berkobar2 aku nak buat lah! Tapi kad kawin tu confirm aku kene order kat kedai. Since aku memang kurang gemar dengan design typical malay itu *kau ingat kau minah salleh*, yes, aku menganggap diriku ini minimalist. Kes kes kes. Poyo. Whatever. Janji hati aku rase puas. Aini cakap aku fussy. Tetapi aku taklah cerewet mane. Janji aku rase cute dan comel, aku confirm cakap.... AKU SUKA. Dalam bahase minah salleh, I LOIKE! :P

What about the little things yang hadir dalam wedding preparation aku yang aku langsung tak jemput itu? Mari aku crappies kan lagi entry ini. Ok. Aku dah cakap aku suke kad mentioned dalam entry before ni kan? Ade aku cakap aku nak tukar kaler die? Ade aku cakap aku nak tukar pulak border die? Ade tak aku cakap aku nak ribbon kaler ape? What about the design yang aku nak on the front cover of the card? Tak pulak aku mention aku nak font jenis ape??? Haaaaaa banyak tak aku nak ikut kepale aku aje? Mau tak nak pening pulak tukang buat kad tu kang. Ahhh customer always right maaaa

Untuk make up pulak, ade aku cakap aku tak nak make up tebal berhincisss ituu?? Ade aku cakap kening buat tu huduh cam bapok? Tak nak pulak time aku cakap hidung yang diorg buat shadowing tu cam mak nyah nak kene baling sliper? Lagi, lagi faux eyelashes yang mintak penumbuk itu??? Ohh tidakkk. Tapi itulah the little things yang bermain-main dalam kepale hotak aku.

OIT, LITTLE THINGS! SILE KELUAR SEKARANG.

Belum masuk tang dresses, hall & bedroom decorations, pelamin blablabla. Banyak benda nak pikir. But everything yang aku suke yang aku dapat from the magazines tu semua aku suka so, aku malas dah nak pikir yang lain. Kalau pun orang cakap dah outdated laa beb, WHO CARES???!! Sebab tu I suke classic design yang takkan ditelan dek zaman. Chewah! Touch up sket with the modernization, jadilah ia contemporary look. Wahhh so sophisticated gitu! I loike!

Sometimes, memang aku tak suka nak pikir berlebih-lebihan tapi bila pikir macam itu macam ini, along the journey, memang anda akan rase the satisfaction dalam membina dream wedding anda. Cheh, dah macam iklan laa pulak.

Dah dah.

Terlebih sudah.