Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Saturday, June 23, 2012

253

Hari ni sebab laki aku teringin nak makan kurma ayam, terpakse lah aku masak. Huh.

Bangun matahari dah terik pergi NSK borong barang nak masak.

Sonang je nak buek kurma ayam nihh.




Nampak sodap tak? Haha

Blog ni dah jadi macam blog masakan laa pulok. Hahaha watever. Ini kira achievement aku yang entah kali ke berapa sejak kawin nihh membuatkan aku gembira nak post kat blog. Ahaha.

So aku nak share resepi ayam masak kurma hehehe

Bahan2 yang diperlukan :
Ayam beberapa ketul sesuka hati
Kentang ikut suka nak banyak mana
Bawang putih, merah, halia buat tumis
Santan ikut gerak hati
Air ikut gerak hati
Garam secukup rasa
Adabi serbuk kurma ayam dan daging

Cara2 :
Ikutlaa direction kat blakang packet serbuk kurma adabi tu confirm jadi ahahahahha

Oklah. Bye.

posted from Bloggeroid

Sunday, June 17, 2012

247

Hari ni kitorg malas nak makan luar. Nasib baik lah ada lagi barang2 boleh nak campak dalam kuali tu.

Hari ni aku masak spaghetti goreng. Tak delah superb sangat. Cukuplah rasa nak buat perut kenyang. Ahahah.




Bahan-bahan yang diperlukan :

Bawang merah dan putih secukup rasa
Garam secukup rasa
Serbuk cili secukup rasa
Black pepper secukup rasa
Olive oil buat tumis
Whipped cream kasik ade lemak sikit
Spaghetti yang dah siap kembang
Ayam potong kecik-kecik
Cendawan sliced beli kat Carrefour

Cara :

Masaklah secara normal orang masak. Jadilahhhh spaghetti goreng yang dah siap masuk dalam perut aku dan perut suamiku jua.

Ehehehhehehehehhehehhe

posted from Bloggeroid