Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Sunday, June 16, 2013

612

Photos of the week!

Its been a week since we've been living here for good. Not much things are done.  I happened to realize that I go back home relieved. And relax. Mostly calming. Hmmmm.

Yes. I just feel like home. And it feels good :D

Botol coke yg kaca nih bukan main iklan kat kedai tapi semua kedai takmo jual. Eventually, jumpa jugak yang menjual tapi bayar mahal pun dapat botol. Oh yeahhh.

Eskrem vanilla letak oreo letak marshmallow. Yummmmmm!

Keadaan dining dan kitchen and the black wall yang separa siap. Kes malas nak menyambung lah nih.

Cushion cover from ugly duckling dah jadi charming prince heeheheheh i loike. Mahal oi tempah dekat ikea. Kain memang beli dekat ikea. Huh.

Karipap mak mentua bagi entah sebulan lepas kot. Baru nak goreng. Heh.

Company yang baik hati bagi ticket free tengok Man of Steel. Super!! Story line memang best.

Nak jugak sliper baru. Pastu geram kat polkadot nihh. Hehehehe.

Cekodok special from my own recipe hehehe makan petang cum dinner keh keh keh


Wednesday, June 12, 2013

606

Random pictures from last week. Its been a crazy weekend. Moving in was tiring! Fuhhh

Yeahh that was the worst part of all things in the world! Moving THINGS. Cakap lah pindah ofis, pindah tempat pun malas. Pindah rumah lagi seploh kali malas.

Rearrange furnitures, unpacking, sapu and mop lantai. Huarghhhhhh. Of coslah orang pemalas macam aku nihh memang paksa rela ajelah kan. Tapi sebabkan sayang dan nak jaga rumah sendiri T___T

Maybe sebab rumah lama tu berjasa bagi tempat berteduh je, so taklah terlalu string attach sangat kannnn. Huhuhu :P









Friday, June 7, 2013

602


Lately dah start tido rumah baru. Heh.

Baju je belum bawak semua sebab tak ada wardrobe T_____T

Sekarang tengah cuti sekolah so, pergi ofis dari sini memanglah tak jem. Tunggulah start sekolah next week. Hmpphhhh

Dinding contengan tu belum pun buat second coat sebab nak tunggu pindah semua barang dah totally move in baru boleh start projek bagai. 

Wishlist tak payah cakaplah memang panjang berjela. Huh. Kalau nak cakap DIY memang tak terbuat. Ada satu bakul yang memang menanti untuk dicat. Dua side table menanti untuk sanding. Cermin besar pun belum habis sanding lagi.

Tengok, tu belum masuk lagi benda lain yang aku nak. Haaaa

Lagi-lagi aku gila sarung kusen nihh. Dah jadi macam mama sampai kena marah dengan baba sebab tak bole tengok kusen heh.

Apape pun, paling penting bersyukurlah dengan apa yang kita ada setakat ini.

Lepas nih mungkin tabung travel kena freeze pasai kena settle rumah dulu huuuuuuuuu T________T



Sunday, June 2, 2013

598

Sebab duit banyak, ofcos laa aku tak mampu nak beli designer punya furniture yang simple nak mampus tu kannn tapi mahal nak mampus tu kannn. So aku dengan berbesar hati nak buat DIY.

Kerusi rotan hodoh dua bijik dekat rumah tu Hubby beli masa ada clearence sale Equatorial Hotel nak tutup ari tuhh sebijik tak lebih dari doploh hinggit sebijik.

So aku suka sangat dip dye punya style.

Nak buat jugak untuk rumah sendiri. Heh.



Haaaaa nak jugak bulu kamben interprem. Heh. Bulu kamben tu letak lah mana pun mesti nampak macam kayaaaa rayaaaaa hehehehe. 

Hehe. 


Happy!


Home, is always where my heart is. Always.

And family :)

597

Malam tadi tido umah baru. Saje. Hehe.

Hari ni pegi wedding Raihana dekat Kuala Selangor.

      Guestbook yang aku tolong buatkan.

     Cantik betul pemandangan dekat LATAR.

      With the gorgeous bride and Shima.

      Tak tahu pulak dekat Selangor ada tempat macam nih. Cantik betul.

      Lalu Rawang, singgah McCafe, ada shooting pulak. Macam nak keluar wrap baru je. Heh.

      Ni la dia bunga telur moden katenyerr. Siap ada brooch lagi. Boleh terus pakai. Huhu

       Saje nak conteng sebab geram bersih sangat! Haha

        Metal plague tu beli dekat Cufica, blackboard Typo punya. Jawi punya tulisan aku yang punyaaa hehe :P