Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Wednesday, December 15, 2010

settled.

Haha belum lah settle 100%.

For the last couple of months, aku memang penat mencari tercari2 jalan yang benar... ehh, aku carik catering lah!!! Untuk wedding aku. Yelah, cerite pasal catering nihh memang lah hal yang paling besar dalam satu2 majlis perkahwinan tak gitu?

Lagi2 bapak aku penah menghadapi situasi yang agak kurang memuaskan dengan catering mase time kenduri kawin bukan anak2nya tetapi anak kawannya. Haha. So, bapak aku tak nak lah benda macam tu jadi dekat kenduri kawin aku. Hopefully.

So, aku ade tengok satu catering nih, macam ok, tapi aku macam ade bace bad review pasal catering tu, so aku tak maulah. Yang aku amik sekarang nih, mak aku macam ok, bapak aku pun suka. Aku pun suka sebab harge pelamin termasuk sekali. Hehehe so wedding aku nanti ade pelamin. Mula2 aku tak nak, macam membazir je kan yelahh bayar ribu2 tapi letak kat dewan tu berape jam je kot. Kan?? Tapi dah tu, package ni include semua, mak aku suke lah. Sebab mak aku cakap hari tu, yang wedding aku nanti biarlah buat betul2 bukan macam orang tak cukup duit je *aku le tu..hahah*

Aku pun dah email orang tu tanye semua, nak pilih design pelamin siap. Padahal kawin tahun depan, ish2 anak sape lah nih ek. Hahaha orang tu cakap kat aku tunggu lah design pelamin tahun depan sbb diorg nak kuarkan yang baru. Weee~~~

Lepas nih, bayar booking baru boleh nak discuss APE YANG AKU NAK. Hahaha biaselah, orang macam aku kan banyak bunyik sikit. Aku tak rase aku cerewet atau fussy tapi bila aku dah nak kawin nih macam2 pulak aku nak. Nak tu lah, ni lah, macam nilah, tak nak macam tu lah, nak yang macam tu lah, macam ni tak nak lah. Ai. Macam2.

Hahaha.

Anyway, apape pun, kite mesti tau hak kite :)

pelamin jugak

Ok, first time aku dengar pasal orang nih, I read a bad review about him blablabla.

Jangan amik die lah.

Die pilih customer lah.

Die charge ntah pape lah.

Of cos I remember sebab aku tak nak encounter masalah tu bila deal dengan vendor nanti.

Anyway, entah macam mane, tibe2 aku terjumpa pulak blog mamat tu.

Tengok sini : http://ariweddingcouture.blogspot.com/

Tapi bila aku tengok blog die, entah kenape aku rase macam kagum giler. Memang lah aku tak mampu nak hire die kan nak buat pelamin aku ke hantaran aku ke, kecuali aku dapat laki macam husband si Elyana, hantaran pun aku boleh mintak sampai 20k. Tak gitu? Haha

Memang aku terpegun melihat kecantikan pelamin nikah yang die buat untuk Elyana. Serius cantik.

SERIUS. SERIUS. SERIUS.

Nak eja omputih pulak. SERIOUS. SERIOUS. SERIOUS.

Ade lah gak boleh setaraf dengan Arma Wedding Couture. Hehe

Apape pun, jom tengok beberape pelamin favorite aku keh keh keh









Cantik kan??

Lain2 pegi lah tengok sendiri. Aku malas nak haplod foto. Haha

Monday, December 13, 2010

cerita pelamin lah pulak.

Aku tak tau lah kenape boleh jumpa satu blog nih. Package yang diorang offer pun best jugak.

Cube tengok nih : Rass Deco & Weddings

Aku suka sangat pelamin die. Cantik. Panel die bukan petak je. Tapi cantik. Meh aku tunjuk sikit. Korang rajin tengok le blog die sendiri.









Tengok2 lah ye... :)

Monday, November 22, 2010

dresses.. i loike!!

Aku googloed nak cari kain net/ organza sebab nak tau berapa harge. At least, aku tau laa berape kan harge.. boleh bajet. Saje nak buat untuk doorgift *yup, I have something simple in mind* Hehehehe

Lepas tu, aku terbukak lah satu website nih. Jumpe laa wedding dresses yang super cantik!!! I loike!!! Hehehee jom kite tengok sambil meleleh air liur sebab tak de can lah nak pakai dress cantik2 tapi berbadan debab comel macam aku nihh kann?? T_T


Yang ni memang gorgeous 
tahap lidah terkeluar 10 inci.
Memang simple. Tapi aku suka.


Ni memang lah cantik tahap gaban.
Model die lagi lah cun tahap Ultraman Seven.


Yang ni aku suka sebab die banyak lipat2 
tu aku tak tau lah name ape. 
Pastu kain die berat so nampak macam cantik je.

Yang ni memang super cute. 
Kalau aku peminat setia Michael Jackson, 
maybe aku pegi tempah macam nih.


Yang ni pun gorgeous gile. 
Aku suka betul design macam ni.


Yang ni memang tak payah nak cakap ape lah.
Memang aku nak lah macam ni kan?? 
Kaler tak le cenggini.


Mostly design yang modest itu from Laura & Medni, Russian designer. Tak tau lah pulak design orang rusia nih modest ala2 menutup aurat gitu. Kau pakai tudung, dah lengkap dah kan? 

Baju untuk reception dekat Gemas tu aku tak beli lagi. Sebab belum decide lagi nak design macam mane. Ingat nak cari chiffon beaded gak. Tapi rase macam duit tu hanyut dibelai ombakk je beli mahal macam tu ye tak? Kejap lagi aku gak yang kena bebel ngan mama. Haha. Memang lah mase beli tak cakap ape. Bile sampai umah, jap lagi aku kena lah sepuluh kali tumbukan penangan bebelan mama *Ape kau merepek ni daaa??*

Dah dah.

Aku tengah on diet nih. Yelah berangan nak pakai dress mesti lah kena ade body cun baru cun. Wahhh meletopp!!!

Oklah. Til then, bye2.

Tuesday, November 16, 2010

whatever, whatever.

Hari ni tibe2 aku rajin kan time lunch pegi keluar, pegi Seksyen 9. Aku gi borak ngan opismate aku pasal dulang hantaran.

Semalam dah cakap ngan Paeng, turned out, he's not interested with the idea of having GLASS vases/ bowls as dulang hantaran. So, kalau die tak nak takkan aku nak pakse jugak. Aku pun rase macam nak pegi tengok lah ape yang available dekat kedai2 dekat Malaysia ni *kau ingat kau orang Vietnam ke?* kot2 ade bakul ke, kotak ke, bird cage ke, hahahaha. Kenape gelak? Entah lah. Hahahahaha.

Anyway, memang agak best jugak lah datang kedai macam tu. Maybe banyak lagi kedai yang jual kan bakul2 jadah tu tapi at least aku tau lah mane nak dapat kat Shah Alam tu. Tak pe, lepas nih aku ajak lah Paeng pegi NIlai ke kan *nak jugaakkkk, KL pun berlambak.. hmmpphh*, tak pun pegi jelah KL tu yang Aini bawak aku pegi ari tu. Tapi aku lupe lah kat mane. Heh. TAPI KAT KL. DEKAT NGAN SOGO. Heh.

Akak opis aku cakap kenape cari cepat sangat. Yelahhh, aku nak buat sendiri kot. KONON. Ehhhh janji ade kemahuan, nak merealisasikan tu ikutlah kemampuan. Haha. Apape pun, aku nak try dulu buat something. Nanti baru boleh pikir whether aku mampu buat atau angan2 taik kucing aje. Heh.

Pasal harge bakul2 jadah tu, aku malas lah kan nak survey tempat tu lagi murah ke, tempat ni lagi murah ke. Sebab AKU TAK DE MASE. Chee wah. Kenape tak cakap sebab AKU TAK DE DUIT?? Elehhh setakat belas2 inggit je seketul takkan aku nak cakap mahal. Kalau tak mampu sangat, every month aku beli laa 2,3 je ye tak? Janji tempat tu accessible. Ye tak? Lagipun, kalau dah itu yang AKU SUKA takkan sebab mahal singgit due je aku nak beli yang lain yang lagi murahh?? Ehhhh ekau ingat ekau anak orang kaye??

WHATEVER.

Bye.

Monday, November 15, 2010

up and pretty

Ok lah. Entah kenape, aku macam seronok aje kan pikir pasal wedding preparation aku yang masih jauh tu. Maybe aku still belum jumpa lagi theme yang aku betul2 nak. Tapi, aku tau aku nak simple and still nampak mahal. MAHAL ITU PENTING OK? :P

Maybe sebab aku tertengok paper flower DIY kot petang tadi. Hmmm memang best lah kalau aku dapat beli cupcake liners tu in what colors I want tapi macam susah aje kan. Tapi kalau tak cari tak dapat kan? Maybe aku suka je nak pikir macam2 pasal the little things. Entah lah. Its just me, I think.

Aku dah siap pikir dah nanti pelamin aku nak macam mane, so aku pun looked thru ikea catalogs nak tengok floor lamp. Hmmmm maybe aku dah dapat kot floor lamp yang aku nak. Maybe simple je tapi, tu je lah accessories yang aku boleh tambah sebab maybe malas dah nak tambah vases with flowers. Enuf with only 2. Maybe pelamin aku tak lah grand macam orang lain. But to me, if it looks more personal, then ia akan menjadi sangat bermakna bagi aku.. chee wahh! Banyak lah kau, sekali menangis macam orang gila sebab pelamin anganku musnahh ahahahahhahahahha padan muke kau!

Kalau nak buat pelamin sendiri maybe aku kena start searching for the vases and the kerusi, also the langsir. Kan? Kaler??? Still can't decide. Aku nak tengok dulu tissue paper dekat art shop baru aku boleh decide sebab nak tengok kaler yang aku nak available ke tak. If not, kena lah ade back up plan. Urghhh!! Hate changing of plans. Nak buat macam mane. Kena standby aje lah.

Untuk hantaran dulang, memang aku terpikat dekat ikea punye dulang tu. Corak die flower, kaler ade 2, white & stainless steel. And it's quite expensive. Satu tu RM95. Mahal tak? Kalau beli satu memang lah pejam mate, kalau beli 9 tak ke bute mate???

Memang aku suke tapi die tak de kaki. Macam rendah sangat pulak kalau letak dekat atas lantai. Hmmmmm oklah. Bilaa pikir macam tu, aku pun go on je lah tengok ikea catalog tu. Flip thru the decoration punye bahagian, ternampak vase ni, set of 3, with different sizes, for RM69. Macam best. Macam best. Otak aku kan konon macam pandai. MACAM JELAH. Kalau boleh guna the clear glass vase/ bowl tu memang superb lah! Boleh letak barang kecik dalam vase yang kecik sikit, yang medium tu letak barang biase, then yang leper tu letak lah kasut ke hape ke. Decoration???? Haaaaaa..... yang ini kena lah pikir macam2 dulu. Ingat nak beli colored marbles ikut theme, paper flower, candles, tapi kena letak kain ke hape ke nak bagi bawah die tu tinggi sikit kan? Memang lah idea yang macam best je tapi JADI KE?

Benda macam ni kena try dulu, nak try tu yang takut ntah hahahahahahape ntah jadi nanti. Tapi, macam ok je kan?? OK KAN??? I'm dying to call Paeng right now to tell him about my idea. Tapi poor him, he's got fever or something I dont know. Get well soon ye :)

Whatever pun, kalau tak jadi, memang lah aku kena buat yang TYPICAL, TYPICAL, TYPICAL dulang hantaran. Do I need to say more?? TYPICAL, TYPICAL, TYPICAL. Arghhhhh. Lame. 

Untuk paper bag decoration, entah kenape, aku macam susah sangat nak dapat idea ape. Urghhhh.


Saturday, October 23, 2010

the perfect flowers

Dalam misi pencarian bunga2 cantik untuk decorations time wedding aku nanti, memang aku jumpa banyak combination bunga cantik, color combo pun cantik, the arrangement pun cantik.. and yet, I feel a little lost sebab flowers are so not me. I do love flowers. I DO. Every woman does. Tapi aku tak tau nak menilai kecantikan sesebuah gubahan bunga itu. Bunga telur pun aku tak tau yang mane cantik, yang mane buruk. Nampak same je.

Yang aku tau, bunga yang bagi aku comel bunga ros & bunga pom pom yang macam ping pong itu. Waahhh kau bagi aku satu bakul memang tak puas aku tengok, siap nak bawak tido kot. Geramm. Haha.

Aku tengok juga flower arrangement dari mane2 bridal house yang menyediakan service itu, ternyata *ayat tak boleh belah* aku memang suka Arma Couture & Kerja Kahwin punye touch. Marbeles gitu mengikut citarase aku! Ape yang aku nampak, penggunaan jenis bunga dan color combo memainkan peranan yang penting dalam membuat gubahan bunga itu. Wahh kau cakap macam pandai.

Lepas tu, tiba2 *cheewaahhh macam drama endon kejapp zoom muke dekat2* aku pun ter-google paper flower. Wahh kau memang tak ingat lah kan, memang cantik sangat!! Memang rase macam nak pegi beli kertas, blablabla nak buat terus kot!!! So excited nak buat bunch of paper flower!!! Ntah kenape sedangkan bunga-bungaan pun bunga jugak tapi aku tak reti. Tapi kalau bab2 paper nih aku dah macam RATU KERTAS lah pulak! Hahahahahhaha

Apape pun, jom tengok hasil bunga dari kertas yang nampak SUPER REAL.








source : google


Menarik tak? Macam real tak? Aku nak buat yang paper macam ade tulisan2 tulah! Hahahahha Amik je paper lame tuh buat je. Kannn?? Kalau cantik. Ahahahhaha. Whatever. 

Kalau aku buat macam tu, rase2nye parents aku kesah tak?



Sunday, October 10, 2010

kasut wedding yang menawan

Lame tak update sebab tak de story nak story pasal wedding nih. But yeah, it's weekend and got nothing to do and have to block all of the urge of keep ordering from the blog shops bila jumpa benda2 yang comel kan? Whatever. Yelah, bila surf internet, teringat handbag, pegi tengok handbag. Kalau tiba2 jumpa affordable cute wristlet, kan dah tak tahan tengok m2u duit cukup tak sebab nak sangat kan bende tu even aku dah ade satu. Arghh!!! WHATEVER.

Oklah, kali nih, aku rajin pulak tengok2 kasut yang seswai untuk majlis perkahwinan aku. Chewwaahh!! Bukan ape, sebab aku dah tak amik baju from boutiques so aku terpakse lah beli kasut sendiri juga. Di mana, kasut2 ini mungkin boleh dikitar semula atau dijual semula secara online. Heh.

Before this aku ade tengok Nine West punye website. Memang lah cantik menawan kalbu. Harga mungkin cheaper dari ape yang aku nak tunjuk kat sini. Haha. Kita kenalah ade option baru lah boleh memilih kan?

Badgley Mischka "Xoa" $112.00



Caparros "Marcia" $75.00



Caparros "Lidia" $79.00



Calvin Klein "Caleigh" $103.20



GUESS "Hondo3" $90.00



kate spade new york "Giada" $298.00



Badgley Mischka "Randall" $200.00



kate spade new york "Grand" $190.72





Sila buka mulut luas2. Memang harga kasut nih RM300 dan ke atas. Heh. Saje je. Yang tak mampu lah kena tunjuk. Baru lah tak nak beli sebab mahal sangat. Kalau murah aku dah sebat dulu. Tapi aku nak cakap dulu yang kaki aku ni special sikit, susah nak pakai sandal ladies2. Sebab tu aku mane penah pakai sandal ala2 hollywood sebab tak boleh. Pakai tinggi sangat pun aku tak mampu. Maybe sebab tak biase. And one more thing is tak comfortable bila pakai sandal macam tu.

Kawan aku cakap bukan slalu pun pakai macam tuh, just pakai time pegi kenduri kawin ke, baru nampak vogue gitu. Bile mase pulak lah kan aku nak pegi kenduri kawin???? Hahahahha

Apape pun, kite same2 cuci mate jelah yeee.... :D


update : jumpa website kasut kawin custom made. pegi sini --->> http://www.gavy.com.my/

Saturday, October 2, 2010

cerita kek yang tak berkesudahan

Some of the links I found kalau ade hati nak bake ur own cake!!! Hehehehehhe

CountryLiving

Cake Recipes

Some of the simple cake designs yang aku memang dah jatuh cinta. Aku tak tau lah kenapa issue cake ni macam penting sangat bagi aku. Maybe cake design tu boleh menunjukkan personality aku yang macam tak de personality ni kot? OHH MAYBE.


Some of the pictures of 
SIMPLE DESIGN WEDDING CAKE
that I got from google.

agak menarik tapi kaler die agak dull.

This one looks nice.

This one looks pretty :)

And pretty.

And pretty *macam towel good morning lah pulak*

And pretty.

And lovely.

And GORGEOUS!!

And pretty.

And lovely unique :)

And sweet.

And pretty.

And lovely.

And so damn SEXY CAKE! Haha

And crazy.

Hahahhaha


But yeah, aku memang nak cake yang simple aje. Nak makan time cutting cake ceremony tu tak lah susah sangat kan? Aku dah bagitau Shima since die datang umah aku hari nih, die cakap tak pe ade setahun lagi nak practice! Heh :D

So grateful and happy to have a friend like that laaa kan??

Kau ingat nak beli cake fully fondant tu berape?? Kek yang seketul tak bertingkat pun dah nak 150++. Ini kan pulak wedding cake yang bertingkat2 confirm harge ade gak lime rat. Waahhh banyak duit kau.

Apape pun, simple kan lebih menawan. Sebab tu designer handbag pun simple aje. Tapi harge mak aihhh kau tak nak ingat pulakk kann?? Hahahahahah Betui tak?