Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Monday, June 28, 2010

di kala bos tak de.... heheheh

Memang time bos tak de laa kene amik kesempatan kaw2 lebih sedap dari milo kaw, takpun kopi kaw! Hambik kau! Hahahahah

Last nite kan aku dok tercari2 doorgift yang seswai dengan penampilan aku sebagai seorang anak seni hahahaha ayat tak boleh belahhh... ahh pedulik! And then, aku terjumpe take out box yang pade mulenye memang aku tak terhengen pon siap gelak tanye dalam ati, ade ke orang nak pakai box nihh hahahahaha.... tetapi, yelaa tak kenal maka tak cinta, so aku pun tgk2 laa nak berkenalan kan, jatuh cinte pulaakkkkk! So aku pun tgk laa, orang dah decorate box tu lawaw jugee hehehee

Hari ini aku buntu, tak jumpe jalan penyelesaian so aku pun surf laa tenet dok cari thank you tag sbb malam tadi dok terbayang2 nak letak thank you tag design camne, skali aku terjumpe lebih banyak design menawan kalbu untuk take out box tuu, damn! Tengok jelaa kat SINI and most of them aku dapat from gooooooogle. Hehehehe pandailaaa click nak tengok close up!






Dannnn banyak lagi.... cube google hehehhe


Dalam pada itu, aku jumpe lak satu blog nih... wedding card die modern design... i loikeee. Oleh sebab aku ni cheapskate type punye orang, so aku bile tgk mende murah2 mesti laa lebih jatuh cinte... tak kisah laa orang nak kate ape kann??? Hahahaha please click HERE. Pandai2 laa nak tengok tekan sane sini.








Kalau anda semua nak tahu, harga 100s RM15 ajeeee.... WTH??? Kalau aku beli seribu tak ke baru RM150?? Walaweyyyy, duit lebih masuk tabung Eurotrip. Keh keh keh ade hati ingat ko anak orang kaye nak ber-eurotrip bagai?? Ah pedulik, ape aku kesah!

Apape pun, aku tetap suke design macam ni, I LOVE IT!!! Sebab aku kan suke simple tapi mestilaa nak nampak elegant gitu. Bukan ke barang yang nampak simple lebih mahal hargenye berbanding barang2 yang merepek2 tak gitu? Amboi2... pandainye!

Aku dah cakap kat mama, mama pun cakap ok je, janji nampak cantik hehehehe oh jimat jimat.

Tapi aku rase mak si Paeng tu musti tak mau paper bag camtu yelaa orang tue2 ni payah sikit... eh eh mak aku tak tue ke??? Hahahaha apape pun, aku nak wedding aku nanti walaupun aku beli murah ke hape ke tapi aku yang decorate sendiri aku mesti rase hepi kan? :D

Anyway, kat bawah ni just for my reference ajee......


http://little-flower-pot.blogspot.com/ - gubahan hantaran

http://whitelacetale.blogspot.com/ - reference untuk wedding ideas

Sunday, June 27, 2010

ohhh I found youu

Eh eh ehhhh

check it outtt.. tapi not sure if this is what I have been searching all along....

http://oleolemanis.blogspot.com/2009/06/cute-favors-box.html#comments



Tapi take out box pun ok juge... hehhee :P
****Yang ni murah, murah kat sini










CANTIK KANN????



bedroom set

Today, we went to Bangi for some perabot window shopping hehehehe

Yelaa mama berie betul tengok ads kat dalam majalah pengantin tu RM2999 bedroom set cantik jugak laa... tapi bile aku sampai kedai die aku tersuke dekat yang lain pulaakkk

Wahhhh berangan!

Tapi kalau aku sendiri nak beli memang berangan tak sudah laa mane nak carik wang ringgit seribu pun aku takde. Huahuahuahuahua....

Aku nak gak mak aku buat ceiling tu cantik sikit. Tapi duit lagi... memang nak kawin ni susah betul. Semua nak kene buat, semua nak kena beli. Tapi kalau rumah aku dah sedia cantik menawan mestilaa tinggal beli perabot aje.. ye tak? Hahahah

Apape pun, disebabkan nak save ni, aku ingat baju reception belah lelaki baju biase dah laaa cume letak manik banyak2 jahit sendiri pun buleh kan??? Mintak Aini ajar...

Aku ade dah reserve kain kaler grey, ade sulam kat depan, tak mahal pun, dalam RM100++ kalau aku pandai tambah manik sure jadi cantik untuk baju bertandang kan??? Sebab si Paeng kate die nak kaler grey, pastu die raye tahun ni kaler grey, die kate nak gune baju melayu tu je..... ehhh senangnyee???? Kan?? Macam tu aku pun tak payah laa susah payah nak pakai melampau2... kasut kawin pun, aku ternampak dekat facebook Niky Fazrin, Ralph Lauren gitu, harge... wahhhh mampu beli yeaaahhhh RM350 aje... gambar refer below :-

Ok dakkk???

Just die punye tapak tu jelaa yang spoil sikit tapi aku memang nak carik yang macam ni jelaaaaa kene beli time2 sale gituuu ehhh kau buleh dapat ke kasut pok cik rap loren rege 300+++ kat sini??? Paling2 pun ko bayau lee RM500++++ tak gituu??? Hehehe

So, aku memang nak berjimat abis laa pasal baju-bajuan ni... tak worth it kalau beli beribu2 tapi pakai sekali ajee.... ohh sedihnye.... ohhh baju kuu.... oh duit kuu... ehhh bukan duit mak kau kee???

WHTVR.


Saturday, June 26, 2010

ohhh lame tak update uol'ss

Eii jijiknya title tuuuu urghh!!!

Anyway, takde ape pun yang nak diupdatekan untuk minggu nii... sebab maybe aku start nak pegi tempah baju kawin tu after Raye... maknenye Raye aku tahun ni simple2 aje laa! Malas laa nak beli baju mahal2... heheheh simpan duit, simpan duit.....

Untuk ppreparation next year, aku tak tau nak start with what... tapi at least aku dah ade kain untuk buat baju kan?? Hehehehe.. hari tu aku menyatekan kekecewaan aku dekat mak aku pasal dewan semua, kalau pilih amik Felda D'Saji tu kan dah senang tak payah laa aku susah payah nak pikir pasal decoration dewan, pelamin bagai... aku pun dah naik pening. Baru aku tau punye laa susah dan menyusahkan nak kawin ni... ai.... zaman sekarang ni je yang buat jadi susah. Susah2 tak payah pelamin. Huh. Jimat duit. Grrrr............!!!!

Apape pun, by end of this year dah kena booking tempat sebab bulan 12 selalunye fully booked. Oh.

Saturday, June 19, 2010

sale sale sale

Rase2nye kalau aku nak jual baju kawin aku tu ade orang nak beli tak???

ehhhh kau kepoh baru beli kain dah nak jual????

oh kain dan duitt...

Today, went to Jakel.... kononnye just nak survey kain untuk baju nikah nanti... mula2 tu nengok lee yang rege RM300++ itu pun aku dah sesak nafas kot!!!

Si Paeng tu kononnye kenal betul laa ngan orang2 Jakel tu so kononnye buleh lee dapat further discount. Yang paling tak buleh belah, minah tu kate, buleh2 murah harge mak mentue die tu kan pegi hambik pulak laa kan kain lace yang berharga RM600 semeter?????? WTH????

Aku punye mate mesti laa kene same besar dgn total amount yang menggunung itu.. hahahahaha. Tau tak total berape?? Die hingat mak aku nih jutawan macam bapak die kott... RM1500 untuk 3.5 meter lace, kain satin  *mahal yee RM50 semeter* 4 meter + 4.6 meter untuk Paeng... adekah sekarang rase nak muntah darah tak pun terkeluar usus perut???

Aku memang tak puas hati betul! Dah siap potong nih, belum decide cakap nak pun dah potong... adoi. Tak pe laaa mak aku pun swipe jelaa duit plastik. Hahahaha. Sayangkan anak punye pasal. Aku memang lee tak puas hati. Bayangkan... RM600 semeter untuk lace???? Kamon laaaa I'm not that rich. Tapi hidung tinggi sikit leee dapat merase hehehehe :P

Pastu mase dalam kete mak aku suggest buat jadi baju time kenduri nanti bukan baju nikah... aku pun OKAYYYY IDEA YANG BERNASS :)

So, next time pegi lagi, beli baju untuk nikah murah lee sikitt... tak mo lee mahai cenggitu. Tapi mak aku pun hepi je nengok kan lace tu... balik umah siap nak tengok lagi... hehehehe tak pelaaa sekali seumur hiduppp... SEKALI JE KE KAWIN ZAMAN SEKARANG NIH????

Mak aku pun siap tempah langsir untuk bilik aku tu... cadar belum beli sebab lambat lagi kot... nak tempah baju tuu aku ingat nak cakap ngan kakak Aini tu buat laaa tak payah laa nak tambah manik lagi... dah sarat dah tu. Hahahaha.

Nak tengok ngupe kain camne???

Tengok gambar kat bawah aku upload... hamik pakai camera fon ajee... :)






Color : krim, benang die cam gold silver sikit sebab gold die tak pekat sgt
Jadi laa baju kawin aku reception belah pompuan hek?
It's official :)


Lagipun aku dah cakap kat mak aku, hall decoration nak kaler dark brown & gold confirm cantik punyeee... hahahaha konon.

Tak pun, kaler putih & merah pun buleh juge... i loike :)

Friday, June 18, 2010

Life saver

Maybe aku dah sangat tua untuk menyedari hal tabung menabung.

Rase macam nak bukak account baru nak menabung untuk ke Europe. Ohhhhhhhh

Mungkin ada yang akan kate, buat ape pegi jauh2 tapi itu macam satu benda yang aku nak buat dengan bakal suami tercinte.. cheewaahhh oiii aku dah tak larat.

Benci laa jiwang2. Nak cakap ngn Paeng jom buat tabung.. tabung mangse kawin tak cukup matang. Hahahaha.

Tatata.

ohhh mahal ohh mahallllllnye!!!

Oklahh.. we're getting married like another year ahead. Tapi kesungguhan aku yang poyo ni menunjukkan bahawa setahun lebih tu tempoh yang sangat lah pendek. Huhu..

Aku dah browse thru Arma Wedding Couture, in love with their pelamin, hantaran deco... seriously, I LOVE IT!!! Tetapi, price yang ditawarkan, sangat mendukacitakan aku. Aku pun pelik, sedangkan decoration die tak lah heavy metal tapi harganya heavy metal laa sangat... tak larat mak! Tempah baju only for RM700??? WTH??? Ah, orang tak kaya raya macam aku memang laa bising terkezut maknyah tapi orang kaya raya, ape nak kisahhh, ye taakk?? Wuuuuuuuu..... kenapa laa aku tertarik dekat benda yang mahal2? Barang tak mahal pun cantik jugee... :P

The other day, aku tengok majalah pengantin, ada dresses lagi mengancam lagi menawan lagi menusuk tertusuk2 jiwaku from LyndaRahim. Seriously, they're insanely gorgeous!!!!! Aku pun dah mabuk tahap jiwa tertusuk nih! Tetapi, ada lagi tetapi... price range untuk sewa dresses start from RM1500... adakah aku masih mabuk lagi sekarang??? Mabukkkkkk, mabuk tak dak duit! Huahuahuahua...

Again, why, why oh why aku suke sangat fall in love dengan benda2 yang mahal????

Kalau aku punya bakal suami tu jutawan top 10 dekat Mesia ni logik gak yee aku nak suke suke macam ni, mintak je tak payah lee nak survey harga ke, nak berjimat cermat ke, mau satu rumah aku ni aku mintak die renovate & bayarkan sekali ongkosnya. Hahahaha. Tetapi, adakah bakal suami aku tu seperti di atas??

Adakah aku layak mendapat bakal suami seperti di atas???

Renung2kan lah dalam dalam.. kalau mata tu boleh ada x-ray vision kan aku mesti lagi suka renung dalam2.. woohoo!!! Hamboi hamboi, tak kuase mak!

So, macam tu, aku just collect jelaa gambo2 yang aku gemar tu, tunjuk jelaa kat orang yang bakal buat decoration untuk aku tu (masih belum appoint anybody lagi tau!) suro gak die buat macam tu!! Tak kire. Hahahaha...

I'm not a fussy customer, but I can be one when something is not like what I expected *macam laa aku perfect sangat*.. hahahaha padan muka aku dan orang2 yang akan terlibat. Hehehe. :P

Anyway, tomorrow, nak pegi tengok kain.. kalau cantik beli ajee :)

Thursday, June 17, 2010

kursus kahwin anyone??


Wednesday, June 16, 2010

oh cerita anak nak kawin!

Kalau seseorang itu ingin mendirikan rumah tangge mesti mak/ mama/ ibu seseorang itu akan sebok..... dari segi menghias rumah, beli kain pengantin, tak pun gubahan hantaran... lagi sebookk.... NILAI HANTARAN kalau anak si emak adalah perempuan. HUAHUAHUAHUAHUA.

Termasuk laa situasi aku sekarang. My mom keep pushing me to ask Paeng to give me hantaran RMXXXX.. unfortunately, my dad die tak kisah so I told my mom to back off.. tapi nampaknye mak aku lebih cerdik, mak aku call Paeng direct, and ask about that herself!! Oh damn. Even aku tak suke macam tu tapi bile mak aku cakap mak aku tak mintak pun duit tuuu.. hmmm suke hati lah!

Tapi yang bestnye... dah tentu2 bilik aku nanti jadi cantik sebab tadi ade discuss pasal ceiling kat bilik aku ni tak buleh ke buat plaster cantik sikit... still ade time lagi kalau nak make up rumah yang berumur 19 tahun ini... huhuhuhu.. Pastu ingat nak buat wallpaper siap kot... tapi ntah laa kadang2 mak aku tu cakap je lebih... alih2 suro aku bayar gak! Cedera parah aku nanti!

Apape pun, pasal honeymoon tu, aku pun belum betul2 decide lagi..... still have time kan nak discuss pasal baju, theme color, hantaran.. decoration... kad kawin lagi, wedding favors a.k.a doorgift... hmmm.....

Monday, June 14, 2010

euro trip VS honeymoon

Have been discussing about honey moon pulak... even nak kawin maybe late 2011 muahahaha LANTAK KAU!

Eh early planning can save a lot u know... we had  a nice dinner today sebab dah lame tak jumpe since the accident... eh eh ade jumpe tapi nth laa hahahah so makan2 laa dgn si Paeng tuu then tibe2 aku pun suggest kat die, nanti kite save duit pegi menjelajah Europe nak *since itu laa angan2 aku selame nii* aku cakap kat die save laaa sikit honeymoon tak payah pegi jauh2 pastu kumpul duit kite pegi Eurotrip!!! Waahhh!!!! BANYAK DUIT KAU??!!!!

Pastu Paeng cakap, macam tu kite tak payah pegi honeymoon laa simpan je duit terus pegi Eurotrip tuuu..

Huhu mesti baru kawin nak berdua-duaan kot. Cheh. Aku cakap laa kite gi laa Sabah je kee... tak pe janji kumpul duit pegi Europe tu is a must!!!! :)

Soooo.... sambil2 kumpul duit untuk kawin bukak laa tabung baru untuk Eurotrip nanti :P

Check this out ::: http://www.expatexplore.com/bestofeurope/index.html?gclid=COfb3_rfn6ICFcxR6wodT2QSww *macam menarik ajeeee*

Sunday, June 13, 2010

reference pada hari ini..

Cute betul stamping nihhh.... aku sukee... buleh pakai ni idea nak buat kad sendiri.. jom kite cop cop je!!! tengok dengan hati yang terbuka okkk ::>> mangosteenskin

Yang ni plak buleh aku nengok buat reference..... ngeh ngeh ngeh. Lagipun, aku suke style yg die suke... tengok jelaa!!! ::>> renda-perancis

Pastu aku jumpe blog buat cookies... oh sangat chomell bile nak merase satu nihh????? ::>> CupcakesChek

And then jumpe plak dgn vendor jual kotak ::>> Ogiegiftbox

Tak tersangke2 aku terjumpe lakk dengan orang yang mendecorate hantaran, pelamin bagai.. nampak kellass gitu dan harge pun kelas gak tak larat!!! Tengok jelaa kalau nak ::>> Arma Couture

Nak DIY ideas???? Pegi laa korang kat sini.... I LOVE IT!!!! ::>> My DIY Wedding Day

it's a date!

Ntah bile laa nak confirm tarikh ni.. dah naik pening akuu..

Mak si Paeng tu kate die tak nak cuti sekolah, mak aku pulak nak cuti sekolah.. aduhaii... pastu bilee????

Aku cakap kat Paeng buat bulan December next year je laa senang.. die kate tak nak lambat sgt... alahai... Pastu aku cakap laaa abis bile lagi, cuti sekolah ade bulan June kot, aku tak mau laa awal sgt kot!!! Hahahhaa

Pastu die suro aku pujuk mama nak buat bulan October gakk.... ngeh ngeh ngeh I like the date that we choose...tak mau bagitau lagi takut mak aku tak nak lagiii... benci nyeeee!!!!

Saturday, June 12, 2010

waahhh kawin kawin

Sebab kan aku insya-Allah akan melangsungkan perkahwinan dijangka tahun depan.... aku kenelaa pegi khursus kawin yang aku belum2 register lagii.... arghh!!! Malas betul nak pegi MAIS ke JAIS aku pun tak tau laaa hahah padahal dekat je kot dgn ofis akuu heheheh :P

Banyak lagi benda yang kene buat sebab nak buat majlis kawin ni je...

Tarikh pun belum confirm lagi...

Aku pun sekarang dah pening nak cari doorgift yang menepati citerase akuu... nak merajuk laa niiii :(

Apape pun, aku try gak carik sampai dapat!!

Tak de mood nak berblogging.... sebab tak de ape progress pun.. lagi pun, aku nak surf internet this whole week pun menyusahkan aku asik tak dapat jee... tension laa aku! Anyway, once dapat confirm tarikh bermula laa pulak another journey kan??? Hahahha

Out!

Monday, June 7, 2010

reference from majalah Pengantin

Untuk reference diri sendiri.. muahahaha

Catering (complete dgn decoration)
1.  PengantinEksklusif
2.  Wedding Station
3.  Aimys Catering

on my wedding day....

Maybe I'm in the midst of clearing the head to really understand what is the meaning to all of THISS... aku tibe2 mendapat hidayah dan tibe2 aku dijalan yang lurus semulaa... muahahaha.

Enuf of the crappies, aku tibe2 terpikir, adekah perlu cantik2 ke nak tunjuk kreatif ke apape jelaaa tapi orang yang datang tu just nak datang makan and then cakap2 ngan parents pastu belah... Itu kawan2 bapak aku laa.. Kawan2 aku pulak confirm mane2 yang duduk dekat contohnye Shima *die je yang rajin bace blog aku hahah* mesti laa nak bergambar, nak tunggu lame sikit nak aku bagi VIP goodies laa tu *VIP goodies, masih dalam perancangan sbb ingat nak bagi same jeee.. malas aku nak beli macam2.. orang tak berduit memang macam nih* 

Apape pun, macam mane2 wedding yang aku attend before ni pun, macam tu gak kecuali laa yang dinner tu die ade limit kan guess die tu nak buat grand2 buleh lee...

So, aku ade jumpe satu website dalam majalah Pengantin - pengantineksklusif.com - aku tengok dalam website die macam ok tapi belum tanye betul2 lagi, mane tau tibe2 die tak tulis sume kann so that's why kena duduk dan runding. Kalau call dan tanye, maybe lepas dah confirm date.

Maybe lepas confirm date aku lagi busy laa kot... ingat nak buat wedding invitation sendiri aje. Senang. Tapi tengok laa kalau mase mengizinkan. Door gift tu kena cari supplier kotak plain dulu baru buleh decide nak buat sendiri and decorate sendiri. Decoration ape yang aku nakk?? Biase laa aku suke yang cute2 aje. Maybe bagi orang lain, mesti diorang kate, ape laa macam ni tak de seni langsung...!! Tapi bagi aku satu kepuasan dan tulah hasil kreativiti aku hehehehe tak gitu?

Bagi yang menghargai kreativiti seseorang/ die pun orang kreatif maybe die akan cakap cutenyeee *ecehhh perasan belum buat dah nak puji diri sendiri..*

The most important thing is, Paeng mesti tolong punye laa die laa yang sebok sangat suro aku buat sendiri.. RASEKAN!!! Hahahahha

Aku pun, on the other hand, memang tak bole relax laa, sebab nak pikir pasal baju, make up, decoration, nikah, bertandang *siighhhh* dan lagi, dan lagi, dan lain2 lagi. Hahhaha.

CEPAT PIKIR AND CONFIRM THE THEME COLOR!! Senang nak buat semua kerja bile theme color dah decide kan??

Sunday, June 6, 2010

save the date!!! ..... not yet!!!

Paeng will be off to Gemas, his hometown diz weekend.. attending his cousin's wedding dengan pulang ke home sweet home.

Berkesempatan itu, die akan discuss dengan emak die pasal OUR DATE.

Aku cakap dekat mak aku tadi petang, mak aku cakap nak buat June??? WTH??? Cepatnye!! Mane sempat aku nak prepare everything!! Catering tak de lagi, deco punye orang pun takde lagi. Door gift, baju blablabla.

So aku cakap kat mak aku nak bulan October ok tak?? So just let Paeng & his family laa decide macam mane kann...?? Hmmmm....

So, in the mean time, aku kene laa ajak mama tengok kain.. huhuhuhu to avoid delayyy nak order baju kawin nihh... maybe make up buleh tak suro Aini aje??? Nanti aku tanye kat die.. bayar laa sikit tapi tak le semahal mak andam/ make up artist lain kan??

Hmmmmm....

wedding mat salleh

Maybe sume brides to be ade tengok wedding ideas daripada website orang2 putih ni.. yelaahh nak kawin kan, kadang2 kite pun nak kelainan dalam majlis kite betul tak??

Tapi maybe ade brides yang old fashion terime je laaa seadanya kan majlis diorang. Kadang2 bukan brides tu yang buat, mak die yang menyebok ke, mak cik die yang menyebok je.. ehhh bukan menyebok, tolong jadi wedding planner tak bergaji laa ye tak??

For me, wedding ni sebenarnye mencerminkan orang yang nak disambut/ dikendurikan bukan dikorbankan ye... so kenape mesti ikut care orang sedangkan banyak lagi hal2 yang kite buleh buat untuk wedding kite.. its our wedding, its our money... why not???

Oklah, kadang2 kite ni orang melayu penuh dengan adat, ape yang kite buat susah nak diterima sebilangan pihak. Apape pun, bukan ini yang akan dibincangkan. Tapi aku nak bincangkan kelebihan wedding reception ikut care westerners :P


  1. Wedding reception die invite paling2 banyak laa 200-300 orang aje. Bergantung kepade bajet. Tak lah macam kite ni sampai 1000! Hahahaha so, everything confirm save punye lah! Dari hal doorgift, invitation cards, catering, venue. Tapi kalau yang kaye sbb tu die buleh buat dekat hotel :)
  2. Creativity itu penting. Invitation kad diorang kadang2 diorang buat sendiri termasuk laa kad holder, untuk ape pun aku tak tau laa culture diorang kan. Siap ade DIY kit tu tak boleh belah. Kat sini??? Tempah jelaaaaaaa...... yeay, terbang oh terbang duit berterbangannn....
  3. Tambahkan lagi creativity anda, centerpiece (bunga yang letak kat tengah2 meja makan tu) pun diorang buleh buat sendiri. Barang2 deco ni banyak kot kat sane. Lagi best diorang ade kedai vintage.. benda lame2 pada harge yang murah.. vintage deco memang sangat menawan! Kat sini, bagi je duit dekat katering punye orang ke, wedding planner ke, sape2 laa yang pandai buat deco untuk satu dewan/ canopy. Sebab tu laaa decoration die macam tu jeee tak de kelainan. Huhu *pandainye cakap ko pandai sgt ke nak buatt???* Lapik meja pun diorang gune sendiri punye..
  4. Tempat : diorang buat reception tu tempat best2.. nak jimat kos??? Buat aje dekat backyard masing2 hahahahha kerusi meja, pinjam je jiran tetangge. Best kan??? Sangat laa menjimatkan. Cuace diorang yang tak macam kat Mesia ni membolehkan diorang buat kat mane2 pun, tengah2 hutan pun takpe.. yang kite ni sebok laa bayar duit kerusi, canopy, sewa dewan bagai... ingat sewa dewan murahh???? Tak pe laa untuk keselesaan para tetamu. Huh! Yang peritnye kitee...
  5. Pelamin : Aku pun tak nak pelamin2 ni tapi nanti gambar kenangan tak de tak mau lee... tapi pelamin ingat murah kee??? paling murah cikai bodo dah RM500++... orang putih culture die tak de pelamin2 nih amik jee gambar tapi still die ade meja pengantin makan beradap tapi idak lee panggil makan beradap. Ye tak?? So.. jadi orang melayu memang leceh.
  6. Dessert bar ni memang menjadi kegilaan aku sebab mende yang ade kat meja ni memang best2.. sume aku suke, dari cake, cupcake, lollipop, chocolates, whatever laa yang mengikut theme diorang. Yummy....!!!!!!! Kat sini, dessert bar ko dapat laa bubur kacang, tak pun cendol... alahai.....
  7. Paling aku suke, wedding shoes diorang tak payah laa berkerawang sane sini same dengan baju macam kat sini.. yelaa kalau sewa baju tak ke didatangi sekali dengan kasut??? Yang pointed dan sarung aje tuuu?? Tak naakkk!!!! Aku nak kasut yang stylish dan nampak glamour on my big day nanti.
  8. Wedding theme diorang sgt best!!!!! Tak macam kat sini wedding theme ikut kaler aje laa.. nak nampak lain sikit, pelamin je laa ikut suke kite... yang lain, mesti laa skirting, ribbon kat kerusi dgn pejadah2 laa yang gantung2 tu sume kaler je lain2... 
Conclusion : AKU SEKARANG DUDUK MANEE???????? MALAYSIA KE US???

Lu pikirlaa sendiri *ish tak sukenye aku tiru ayat Nabil ni nanti die nak saman aku pulak mintak bayar royalty*

Macam ni aku cakap laa twist sket... korang pikir laa sendiri hehehehhehe

doogift lagi

Sebab kami ni pasangan mempunyai budget contraint, so mende2 remeh temeh macam ni laa yang buat jadi issue. Aku ade cakap nak buat doorgift sendiri, then sebab aku ni macam lalang, aku cakap nak order coklat untuk doorgift. Then, Paeng cakap die tak nak sbb RM2k banyak lagi bende lain buleh buat.. ye taakk???

So, aku ade tengok satu blog wedding *from oversea sbb diorang punye design sgt simple and modern look.. i looikee!* i-wedding tak silap, please browse thru my reference on my right side of the blog yee... kat situ ade kotak penuh warna warni dan simple and some wedding ideas yang comel2 dan saye nak sangat tau if anybody can help me find those cute box dengan harge yang sgt murah meletop2.. design?? I akan cipta untuk diri I sendiri.. I need that plain simple box!! I love it!! Tengok gambar bawah as sample yg 4 segi cube tu tau!!! Sangat comelll :)

tengok yg kat atas, left side. cantik kan???
mane nak dapat kotak macam tu??

**anybody yang tau buleh tak leave ur comment. pleaseeeee


Friday, June 4, 2010

photographer issues

Disebabkan aku ni kan kononnye standard international laa *punye laa berlagak... lahir kat Mesia gak!* aku pun tertengok satu website photographer US kot... cantik gile kot gambar wedding diee... memang aku jeles!!!

Sebab aku nak wedding pictures aku macam tu... aku nak gambar2 yang ditangkap tu memberi impact kepada penonton.. *ayat nak poyo* sebab gamar memberi seribu makna kan???

Soo aku pun dengan rase sedih dan kecewa... kenape photographer Malaysia ni belum lagi sampai standard cam diorang tu.. kenape diorang tu maju sangat... kenape nak hire pro mahal.... *ehh tak kene mengena pun dgn issue style amik gambar..hahah*

Aku pun tau kalau aku nak quality and standard yang macam tu of cos kalau tak de RM10k tak payah lee nak sebut2.. maybe expectation aku ni tinggi sangat... kenape laa aku dilahirkan berfikiran begini.. Hal2 macam ni laa yang membuatkan kita tersedar yang kita ni macam mane... oh sangat laa demand dan high maintainance.

Aku bukan laa dari family yang kaye raye tapi environment aku yang membuatkan aku jadi berfikiran begini. Oh tidak.....!!!!!!

Oklaahh, macam tu aku nak amik photographer biase jelaa yang tahu kehendak pengantin. Janji semua gambar yang aku nak ade. Dan aku mesti list kan dekat die ape yg aku expect. Aku BAYAR ok?? Demand tak?? Kalau aku ni penyanyi mesti sume oran dah benci aku sebab ke-diva-an aku. Huahuahuahuahua. Sorry, I can't help myself :P

Wednesday, June 2, 2010

box of chocolates

Hari yang kurang ceria setelah aku memeningkan otak aku pasal make up...

Pastu ended up watching youtube video pasal wedding make up by chanel. Aku dah kate, diorang make up super simple and seriously nice. Link video?? Pegi laa type je ape ko nak dekat youtube tu confirm terkeluar segale anak pinak pasal make up untuk wedding *dasar pemalas, cakap jelaaa*

Tanpa membuang mase, aku tibe2 ternampak update satu blog ni, sistaschocolats whatsoever laa *malas nak letak link.. carik jelaa kat my reference tu sume ade...* coklat 2 ketul with box and ribbon berharge serendah RM2.00/ box???? Waahhhh!!!! I finally can see the light at the end of the tunnel *curik ayat AKPK jap*

Sebab yesterday, aku tibe2 terdiscuss pasal doorgift dgn Aini, die kate, box with bahulu seringgit je kot per box include BAHULU ok?? So die kate tak payah laa susah2 nak buat sume... beli macam tu jee... kan?? Kalau nak grand sikit beli jelaa coklat tu... aku sukeee sgt! Tapi come to think of it, let say, order 1,000 box kan, tak ke total sume RM2,000?? Har har har harun... kau kaye ke nak bayar due riban tu??

Ayat yang aku suke cakap kat diri aku sendiri : kenape aku ni cerewet sgt.. bahulu sudah laaa..ciss

au naturel

Sile muntah untuk tajuk kali ni.. *vomittt*

Adekah aku pernah menyebut tentang make up pengantin yang tebal berinci2 tuu?? Tak de?? Okay, kat sini aku nak bagi presentation sikit *layak je jadi pegawai penerangan tapi exam gagal.. hampeh tul!*

Aku tak de laa slalu pegi wedding orang menyebok2 ni kecuali aku terpakse dan suke nak kuar ngn Paeng *reason untuk dating huahuahua* tak pun aku rase macam wajib pegi, tak pun aku memang teringin nak tengok.. ah, apape laaa!

Bile aku tengok muke pengantin, perempuan ye.. bukan lelaki *tak semua lelaki ensem di mate aku muahaha*, aku mesti tengok make up diorang.. sesiape yg kenal aku mesti tau aku yg berumur 24 tahun ni memang tak gemar make up.. eye liner pun belum penah jejak kat mate aku ni *tipu gile.. try ade.. pastu aku tak sukeeee pegi cucik balikk huh*

Mane ade pompuan kat dunie ni yang tak suke nampak cute eh eh cantik kan?? Tapi bagi aku perlu ke make up tebal untuk nampak cantik?? Okay laa aku tak mau nanti member2 I yg suke tarah kening, pakai eye liner, pakai lipstick tak pasal2 jadi musuh aku.. WHTVR.

My point here is, WAJIB KENE MAKE UP 10 INCI TIME KO KAWIN NANTI???????

Okay time2 ni laa aku nak dengki kat minah2 salleh dalam website greenweddingshoes tuh!!! Mane aku tak jeles... kulit diorang mane laa cun sgt tapi dalam gambar wedding diorang make up tak over, buleh kate natural look/ nude make up/ make up sendiri type of make up yang diorang apply mase wedding diorang. DENGKI NIH.

Bile aku bangkitkan isu berbangkit ni *sejak ko keje gomen bukan main sedap ko pakai ayat gomen* dekat Aini, die cakap kat aku dengan nada yang aku kurang gemar... ingat nak back up aku, cis! Die cakap, "Ngko ingat cuace Mesia ni same ke cam diorang, 2 minit je kat sini make up cair.." Aduhh... perlu ke make up tu cair?? Adekah make up diperbuat dari ais?? Macam tu pakai ais kering laa balut dgn rumput kering macam orang dolu2 buat *yeke.. main sebat je aku* Ah, tak kisah lah!

Abis tu, aku tak nak muke aku cam hantu tepung gomak, tak nak jugak orang nampak structure muke yang tak rate tu disebabkan make up.. TIDAAAKKKK!!! Not on my wedding day!!! Abis tu, aku pun nak kulit muke aku yang berparut2 jerawat ni nampak mulus, licin macam kulit telur berbasuh yee... macam manee???

Aku masih belum jumpe solution dengan masalah aku ni. Aku paling benci make up tebal macam mak nyah a.k.a. pondan... nak suro naik tulang idong laa, pipi laa kening laa eiii...huduh tau tak huduhhhhh

Aku bukan nak menghine kerja tangan mak-mak andam sekalian tapi kalau nak buat muke orang tu tgk lee sesuai ke idak ni main colek sane colek sini... hambik ko jadik lee kau hantu tepong gomak sehari bukan raje sehari. Huh.

Dah2 cukup menghine orang hari ni.. tapi aku try laa search make up untuk pengantin bagai... tapi pencarian aku cukup laa setakat ni jee... aku tak sukee laa.. aku nak tanye lagi sekali : WAJIB KENE MAKE UP 10 INCI TIME KO KAWIN NANTI???????

Soalan yang aku pun tak tau sape lagi aku nak suro jawabb.......

Aku nak make up setakat tutup2 cacat cela aku nih, kasik warne kulit even, tambah lentik2 sikit bulu mate *no fake eyelashh macam untaa*, sikit kasik bibir tak nampak pucat dah laaa... sedihnyee... macam ni aku nak try pegi kedai make up professional nak suro diorang lukis2 kat muke aku, nak tgk hasil natural look yg aku nak, kalau tak seswai aku suro laa die letak kaler sikit ye takk???

Ntahlaaa..... kenape aku cerewet sangat??

Menyusahkan semorang.

Tuesday, June 1, 2010

idea yg bernass

Click HERE.

ohh my photographerr..... rawrr!!

Eh eh, keluar bunyik kucing jantan mengawan pulaakk laa kan?? WHTVR.

Berbalik topik kite pade kali ini.. yang dah menjadi punca sedikit misunderstanding tak pun miscommunication tak pun miss universe pun tak pee *merepek pegi makan kerepek laa... kerepek bawang Aini muahaha* dengan si Paeng...

Maybe sebab die perasan photographer tak bertauliah *nasib baik tak kene macam Akhil Hayy hauahauuahaua* tapi nak puji sikit laa die still pandai amik gambar aku yg cute ni heheheh aku cakap laa aku suke sangat-sangat laa gambar international photographer ni... nampak soft, romantic, sweet & sangat elegant.. WAHHH!!! Pandainyee aku cakap macam laa aku ni reviewer pejadahhh

Pastu pandainye si Paeng tu meng-interpret photo review aku sebagai terkena western influence whatsoever... WTH????? Tak nak pulak aku merajuk dan sedikit marah. Huh. Menghina jiwa seni aku nih.

Dan2 die terus bagi aku name2 local photographer, Saiful Nang *ade master in photography.. tak leh blaahhh*, Budak Jawe *???? tak de name lain ka?*.. dengan berat hati, aku bukak gak nanti die kate aku lupe daratan ikut2 sangat orang putih tuu *tapi aku pun putihh... ??? ade kene mengene ke??*

Okay, finally, isu photography aku terjawab sbb aku terbace article si Budak Jawe tu, pasal tips memilih photographer untuk wedding blablabla style photography yg aku suke tu ade lah classic.. TIMELESS!! Wahh, tak dapat digambarkan perasaan aku bile aku bace tu sbb die kate international photographer yg slalu pakai style nihh.. haish kire aku ni standard international laahh?? WAAAHHHH!!!

Classic style is timeless.. tak makan dek usia gitu.. eh eh same cam wedding dress pakai kebaye sbb kebaye is timeless.. dipakai sepanjang zaman cume ade modern touch tu normal laaa... aku memang suke bende2 yang simple, nampak elegant, tak payah nak edit sane sini, yang dah tersedia tu laa yang paling berharge tak gitu??

Maybe aku ni bukan laa photographer ke reporter ke typewriter ke, tapi kalau nak suro aku berkempen bende yang aku suke... sile sile kan lah!! :))

Anyway, kalau nak tengok sangat gambar2 yang buat mencetuskan kontrobersi antare aku dgn Paeng sile laa pegi dekat my reference dekat kanan blog tu, click laa ianphotography & greenweddingshoes *malas nak link pandai2 laa korang tgk sendiri*... gambar die memang marbelesss.. I LOIKEEEE!!!!

Kalau korang tak suke lantak lee, itu persepsi mate masing2.. kan?? Tapi di mate aku, itu laa gambar2 idaman aku yg akan meng-capture detik2 saat indah aku dengan Paeng.. fewwittt jiwang, tak larat.

Dah. Out.