Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Saturday, July 24, 2010

Nak share color palette


I got all of these from Things Festive.. kalau nak tengok banyak lagi, tgk link under Ideas / Inspiration. Malas nak link. Hehehehe

Anyway, memang cantik2 color palette yang diorng tunjuk kat website tu... macam semua pun aku rase suke jee tgk... enjoy below color palette heheheh

Ni green & brown. Nice and calming. 
Bagi yang mencintai alam sekitar... some ideas for u!
Ni kaler pun gorgeous!! Aku rase macam dah terjatuh cinte dgn kaler ni. Ni combination color soft pink & brown. Usually nampak dekat barang2 Juicy Couture. Seriously memang cantik.

Kaler ni nampak luxurious giler! Combination of dark purple & platinum. Gorgeous!!



  

This color palette tak payah buat pun aku memang dah suke. Red & white. Superb. The color of all time. The color of love. Cheh, poyo giler. Aku nak kaler ni tapi ntah laaa.... macam tak confident aje. Huhuhu

Enjoyy... :D


Wednesday, July 21, 2010

saye suka jimat!

Oklah entry kali ni menyentuh banyak topic since aku tak dapat nak update blog as regular as before. Ni pun menumpang laptop mama downstairs di bawah terik mentari. Aik dalam rumah pun berpanas terik??? WHATEVER.

1st thing 1st, Aini baru je balik dari kampung halaman die last week, so kan die dah siap tulis & lukis lagi macam map tapi map baju kawin hahahahah die pun tanye laa kakak die.. untuk upah jahit dalam RM100 kalau nak baju berpesen2.. aku nak kebaye jubah tu je.. cantik dan menawan. Matching tudung dalam RM35, matching net/ veil RM45 kot.. dah tak ingat tapi aku simpan kertas itu umpama duit RM100. Keh keh keh

For baju nikah pulak cheaper laa of cos since aku nak kurung moden aje.. last entry kan aku cakap pasal chiffon beaded tu, tapi kakak si Aini tu cakap beli je chiffon kosong pastu nanti kakak die lekat batu2 pun dah cantik! Yeke??? Macam tu memang jimat gilerrr. Kan? Kain chiffon kosong tu baru berape henggit, nak pun 2 meter je kot. Heh. Aku suke betul bab2 berjimat cermat tapi nampak cantik dan menawan dan ade kellaasss gitu! Auww!!!

Baju bertandang tak confirm lagi. Ni si Paeng laa lambattt...!!! Grrrr

Ni part two pulakk, after dah fall in lovey dovey dekat paper bag as wedding favor, aku pun pakse Paeng cari yang lebih murah dekat kedai2 sebab paper bag tu orang jual goreng pisang pun pakai! So mesti laa ade jual and of cos laa lebih murah bergande2! Fuhhh penat ni siap pegi kedai borong kot, finally jumpe gak dekat satu kedai ni tapi aku tak ikut... hehehe harge? Amat laa berpatutan weee~~~~~ tak kire laa orang nak kate aku cheapskate. WHATEVER.

Part three pulak, stamping yang ura2 aku nak buat tu kan, malas laa nak buat thank you tag.. penat kene gunting ketas banyak2 kan? Ape kate aku cop je dekat paper bag tu?? Haaaaa jimat ketas tak payah beli. Tinggal beli ribbon je.. ingat nak beli 2 kaler, gold & dark brown... same macam theme color untuk hall decoration kan?? Matching giteww... keh keh keh Kalau kat Gemas punye reception, mak die nak benau kaler pink & grey, kite beli jelaa ribbon kaler cenggitu... kan senang idup aku! Hahahahahahah

Pasal date nanti kite cerite entry lain ok?

Sunday, July 11, 2010

the kain story

Hari ni aku baru kenal Chiffon Heavy Beaded. Ok. Aku terjatuh cinte pulak dengan kain jenis ini. Kenape?

Mari kite discuss kenape aku suke kain ni.

Harge kain ni dalam RM100++ semeter.. paling mahal pun RM200 kot.. tu harge time sale ye kawan2 hehehehe

Cantik pun cantik, sbb name pun heavy beaded kan, of cos laaa ber-beaded2!

Paling best, kalau aku beli kain macam ni buat baju nikah and for bertandang, memang sah2 aku dah boleh kitar semula baju2 nih tak payah nak pening2 nak sewa kan ke, jual ke.. jual pun bukan dapat modal balik... second hand katenyerr.... grrrrr...

Maybe agak mahal laa kalau ko tu tak de duit tapi bile pikir2 dari aku sewa kat butik dah almost RM1k, dah laa baju bekas orang dah pakai *ehhh belagak pulak kau.. kau ingat kau anak jutawan ehh??* kalau nak cantik confirm lagi mahal laa sewa kan?? Haaa.... so, aku dengan langkah ke arah penjimatan *orang gomennn* dengan hati yang luas terbuka menerima kain Chiffon Heavy Beaded dengan hati yang terbuka keh keh keh

Nanti kalau aku dah beli kain tu, aku letak lee dalam blog nih... hehehe

Tak kisah laa orang nak kate tak senonoh ke hape, tu majlis kenduri kawin aku, suke hati aku laa nak pakai apee???!! Chehh konon. Kalau aku yang pilih jangan laa risau.. confirm cantik punye.. coz I got taste :P Ehhhh aku suke yang cantik2 mahal2 aje tau! Yang murah I tak pandang *cakap dengan berlagak macam nenek datin*

Aku ingat nak amik kaler putih tapi bile pikir2 takkan lee aku nak kitar semula baju kaler putih??? So, aku pun ade tertarik dengan satu kaler ni die cam pink lembut nak ke maroon.. beads die kaler maroon memang cantik. Mak aku pun suke gak yang tu, maybe nanti nak amik langsir nak pegi tengok dekat Jakel ade tak, kalau lagi murah lagi BEST!!!!!! Aku suke barang mahal yang aku beli jadi murah... tu laah ayat yang sebenarnyee... kah kah kah

Oklah, tu jee... maybe aku nak pegi tempah baju after raye sebab takut busy kan lepas nih.. kursus kawin pun aku belum pegi lagi... untuk wedding favors a.k.a. doorgift, finalized, aku nak beli paper bag murah tu gak! Keh keh keh kah kah kah

So long suckerrsssss...!!!!

Sunday, July 4, 2010

cerita pelamin

So me and my parents had been discussing about pelamin... tapi, yelaa kan, mestilaa nak ade gak buat kenang-kenangan gitu. Pastu mak aku cakap kalau nak pelamin, bayar sendiri, mama nak bayar catering jee.... huhu :(

Aku pun, dalam rela tak rela cakap yelaa... then baba cakap tak payah laa pelamin dekat dewan, aku cakap macam tu nak dekat umahh hahahha Also asked about nikah dekat masjid or home sweet home... bapak aku cakap rumah jelaaa heeeee~~~

And then, mase aku dah naik atas, tibe2 aku terpikir, boleh kah aku buat pelamin sendiri...??? Simple pelamin je for nikah pun kan?? So aku tengok laa ikea punye catalog, pengantin punye magazines and so forth...

Siap google lagi gambar pelamin.. which happen that I found more talented wedding planner other than Arma *dalam diam aku sangat suke die punye touch.. damn if I had ribu riban in my bank account aku dah amik diee huh* yang aku jumpe is Zaifie Zainal.. not bad laa pelamin die... well, for dresses... aku pun tak tau kenape aku macam tak minat langsung tgk butik lain punye other than Lynda Rahim punye design... kellasssss gitu!

And then, bile tengok pelamin sume... those questions came up from my sane mind...

"Are you out of your fucking mind?"
"Are you insane?"
"What are you thinking?"
"Am I capable of doing anything like that?"

Kamon laaa.... betul ke aku nak buat??? Hahhahahah anyway, the thought of wanting to DIY my pelamin was because I have to spend some amount of money which only happen of paying rent of the kerusi, pasu bla bla bla and the upah laa nak buat pelamin shit itu. Huh!

Came to mind that if I spend RM1000 for the pelamin, tapi kalau aku beli barang2 die aku boleh simpan lagi2 kerusi die tu leh letak kat bilik... kan cantikk :P Hahahaha

Apape pun, idea itu, masih dalam perancangan yeee kawan2... maybe arrangment for the hantaran tu boleh kott.. kot je laa hahha kalau mama nak sponsor lagi best!!! Hehehhee