Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Monday, May 31, 2010

THE shoes.

Extra lame punye topic. Huh!

Ok, as u all know *sape laa yg tau pasal aku yg nobody ni kaann*, aku memang tak gemar nak pakai high heels ke, pumps ke, flats ke, even they are the cutest and the sexiest, right? Tapi aku mempunyai masalah kaki yang susah nak explain. I can only wear sandals, FLAT SANDALS i.e. seliper jepun muahahahha

TAPI TAKKAN NAK KAWIN AKU PAKAI SELIPER JEPUN KOT????

Sooo unfairr!!!!!

Disebabkan I want to look good on my memorable day, mesti laa aku nak nampak sexy, cute & cantik untuk ditengok oleh anda semuaa *sape yg nak tgk aku tuuu* ehh takkk untuk my hubby ajeeee.....

Aku dah tgk dalam website... mak kau tak nak mahal pulakk kaann??? Tapi yg aku nak tunjuk ni harge die not bad laa.... beli laa time sale confirm tak rugii :D :D :D

Kattie
cantik takk?? berbatu batu.


Tinkertoy
cantik gak tapi takde batu.


Jasmina
takde batu tapi ade bunge takut tersangkut kat kain kang payah
haishhh bukan pakai skirt


Champagne
cantik, simple ajee... i loikee :)


Ribbon
i love this!!! seriously sbb ade diamond2 gitu
so glamorous!


Disco, Boutique 9
yang ni pun ok gak tapi takut bapak aku cakap tak semenggah laa pulakk


Vella
this one is seriously FOR wedding!! I LOOOVVEE ITT!!!
Tapi consider diz : $149 for a pair of shoes?
noooooooooooooooooooooo.....
** all shoes are from nine west :)

Color untuk kasut yang akan dipakai masih belum dapat ditentukan lagi... hehehhe

Tapi dah buleh nampak tak kaler ape yg aku pick sbb kaler gold, white satin, silver memang cantik sangat for shoes, even casual one. I also like pewter and bronze color... gorgeousnesss!!!!!

Kasut yang aku nak beli mesti laa 2 pairs only, one for reception kat Selangor, the other for Gemas'. Nikahh?? Perlu kee?? Pakai jelaa mane yang ade hehehe *kedekuttt* tapi nikah setakat amik gambar kat umah, dalam umah, dalam bilik, buatpee nak pakai kasut.. time tu laa nak tunjuk kaki ku yg telah ber-pedicure huahuahuahuahua

WHTVR.

Sunday, May 30, 2010

handmade doorgift

Hari tu aku try laa buat box gune temple yg aku download from sumone (blogger) yang die letak kat blog die...sori guys lupe blog die ape... hehehe 

Aku tgk die buat box tu cantik kaler merah ribbon putih, dlm die ade satin kot pastu die kate nak letak tasbih (????) whatever laa kan... so aku dah try buat 2 kali, 1st gune ketas A4 biase.. dari luar yelaa ok, dalam macam tak semenggah je. 2nd time aku buat gune ketas keras sikit, not bad, tapi still the look inside the box sangat tidak memuaskan hati macam makan yong tau foo kuah tak sedap! (ade kene mengene ke?? Tau laa baru makan yong tau foo ari tuhh)

So aku dengan hati yang tak merelakan hasil tangan aku ni takkan bergune lagi buat gossip orang pulak.. *tak kuase!* cakap ngn Paeng, tak payah buat sendiri, beli je sonang ati den!

Tapi yelaa hati orang berseni macam aku ni still tak puas ati... aku tengok2 balik dalam henfon aku kot2 aku ade lagi simpan template untuk doorgift yg sangat cute n creative from a wedding magazine yg aku snap time aku keje Nestle dolu2.. dah berape tahun yang lampau tuh!

Anyway, to my surprise, boxes tu memang agak senang laa kalau nak buat, just kene buat template je laa... that would be no problem kot, gune excel ke paint ke janji buleh kan?? Simple but very, very nice. I LOVE IT!

For the color belum decide lagi, since theme color untuk pelamin and everything pun belum ade kann... tapi baju, aku nak pakai putih dgn gold details... tapi aku suke sgt baju yg kat post before ni, yg kaler campur2 tu.. WHATEVER.

Aku tanye Aini, kakak die buleh tak buat macam dalam gambar tu, die kate buleh.. cakap jelaa bajaet berape. Alaaa bajet berape ni yg malas nak pikir niiii.... sbb die kate kala bajet RM200 je takkan nak dapat macam tuu laa ciss!!!

So everything needs to be done right, kalau tak out of budget pulaakk..... huhh!


Sunday, May 16, 2010

handmade door gift

Disebabkan hari ni officially hari boring untuk aku... and my sisters are out sumwhere giving me the opportunity to search about weddingss and all so I came thru this..

Handmade door gift... aku tak tau laaa nak percaye ke ape ke, tapi gambar die memang buat aku terpedaye.. tak caye cube tengok :

newlywedsbigday


Aku rase macam die amik orang putih punye jee... hahahaha sbb baru teringat aku penah bace satu magazine ni, Ena beli sempena die nak kawin kan, dalam tu ade DIY boxes untuk door gift siap template lagi.. most of all the boxes are the cutest!!! Aku suke sangat!

Apape pun, nanti aku rajin sure aku email pemilik blog nak tanye betul ke die buat ni kalau betul aku nak tnye berape seketul... kot2 murah aku naaakkkkk... she also provide decoration untuk dewan whatsoever laa kan... so nanti tanye laa berape budget die... lagipun, dari ape yg die suke, aku rase menepati citerase aku huhuhu sebab aku rase aku suke western style : simple and elegant.

Wah wah nampaknye dah ade dah theme untuk wedding aku niii!!! Hahaahahahha

Yang aku sebok sgt pasal door gift ni kenapee????

wedding preparation checklist

Aku amik from here...go and check it out urself! :)

Saje je nak letak kat sini takut2 lupeee... heheheh



12 BULAN SEBELUM MAJLIS PERKAHWINAN

  • Memilih tarikh untuk majlis pernikahan dan persandingan
  • Memilih lokasi majlis, waktu jamuan dan tempahan makanan
  • Menentukan gaya serta tema majlis persandingan
  • Mengaturkan bajet
  • Memilih perancang majlis perkahwinan yang terbaik dan mengikut kemampuan anda
  • Mengumpul nama tetamu
  • Memilih pengapit, pengiring serta pengacara majlis
  • Memilih cincin pernikahan
  • Memilih kek pengantin
  • Memesan cenderahati untuk tetamu

5 BULAN SEBELUM MAJLIS PERKAHWINAN

  • Menyelesaikan semua urusan persandingan(membayar deposit, pergi memilih dan mencuba kelengkapan pakaian).
  • Memilih dan menentukan semua kelengkapan perkahwinan (kad undangan, kek perkahwinan, bunga tangan, jurugambar, jurusolek dan lain-lain)
  • Menghubungi kadi dan pejabat agama Islam
  • Menghubungi saksi pernikahan
  • Membuat rawatan ke spa

2 BULAN SEBELUM MAJLIS PERKAHWINAN

  • Menyenaraikan nama tetamu
  • Membuat perancangan majlis bersama pengacara majlis
  • Merencanakan bulan madu
  • Mengaturkan tempat tinggal saudara yang datang dari jauh
  • Memastikan rawatan spa secara intensif
  • Memastikan bunga telur dan cenderahati yang telah ditempah siap
  • Memastikan ukuran baju anda sesuai dengan bentuk tubuh anda dan pasangan

SEBULAN SEBELUM MAJLIS PERKAHWINAN

  • Mula mengirim kad undangan untuk saudara jauh
  • Memastikan cincin anda dalam ukuran yang betul
  • Berbincang dengan jurufoto konsep gambar yang anda inginkan
  • Menempah penginapan untuk percutian bulan madu
  • Memastikan semua keperluan majlis perkahwinan, persandingan dan resepsi lengkap
  • Memilih muzik atau lagu ketika majlis perkahwinan berlangsung


the date.

Semalam, family Paeng datang... merisik ke kerisik ke whateverrrr.... gambar tak cun, malu nak upload. Hahahaha. Tapi kalau tibe2 rase nak promote diri sendiri, why not?? Hahahahhaha

Anyway, topik2 yang telah dibincangkan ialah :-

  • maybe tak bertunang kot. Membazir je laa bagi aku. Kang nak carik baju laa, makeup laa, mini pelamin laa, kenduri laa, leceh laaa....it's not fair for my mom tapi kalau nak sponsor tak pe..nanti bising2 plak aku kene bayar sume tak payah lee...
  • venue yang telah dibincangkan dgn Paeng kan nak book Bilik Perdana tapi kan dah cakap baba tak nak. So, tengah pikir mane lagi tempat yang best yang ade kat area Klang & Shah Alam. Mama cakap buat kat sekolah die....huhuhuhu......whaattt???? Whatever.
  • The date. As per my previous entry, memang tu laa yang ditunggu2. THE DATE.
  • Last but not least, family Paeng nak gak buat kat Gemaaaassssss.... urgh!!! Kene tambah sepasang baju lagi... malasnye!!!! Duit pun kena tambahhhhhhhhhh........glglglglglglgl (bunyik orang kelemasan)
So aku dah tengok2 calendar next year... puase bulan August, Raye will be on 30th or 31st Aug macam tu laa.. bile aku discuss dgn Paeng this morning, die macam nak sgt before puase... tapi aku rase macam tak best je.. 

I have my own reason (tak nak raye dgn family die lagii... I'm soooo not ready!) Buatnye raye first kene beraye ngn hubby, lepas tu dan2 plak aku culture shock kene bantai ngn mak die ke abang die ke.. tak nak plak aku meraung kat situ????? Oh tidak. So he needs to give me sum time to adjust laa kan... at least, kalau kawin after raye, kene tunggu another 10 months laa paling lame untuk raye lagi satu. At that time, mestilaa aku dah bersedia menghadapi segale ancaman luar. Ngehngehngeh (gelak keji)

I already picked a date : 09/09/2011 tapi which happens after 10 days of Syawal... adekah orang2 masih di kampung beraye?? Adekah orang2 telah pulang ke bandar untuk bekerja?? Hmmmm....

That leads us to another date : 11/11/2011.... wahhhh!!! Cantiknye... hahahah lompat sebulan hehehe tapi that date confirm ramai orang punye.. jurunikah pun fully booked!

Apape pun, Kene confirm dengan baba & mama... this topic is open for discussion.. :)

Tunggu jelaa kate2 putus so lepas tu buleh laa order segale anak bapak mak punye bende untuk my dream wedding :D

Saturday, May 15, 2010

door gift

I even considered "handmaking" my door gift since I got the box template from some random bride-to-be blogger.. I cant remember her blog address..

Which I think, I would love to tapi.... consider this as problems : time consuming, work during the day, and dating on weekends hahahaha tapi it would be very lovely to have sumthing included like "my artwork" in the most precious moment of my life kan?

Ok laaaaaaaaa aku akan try for 1 week berape banyak kotak aku buleh produce together with the details (planning on to put quilling on the top of the box which is 'very creative' laa konon hahaha)

Kene survey harge paper nih! :D

gubahan hantaran

Disebabkan aku dah membongkar rahsie aku dekat Aini since aku nak kakak die buatkan wedding dress same nikah dress.... so aku cakap laa kakak die buat gubahan hantaran tak??

Hmmmmm expected surprise, memang laa kakak die buat kalau orang mintak. Stupid to the hell betul soalan. Kakak die still jahit baju kawin tapi yang ready made punye tak de laa huhu

Kalau gubahan hantaran, nak buat sendiri leceh.. tak laa secantik orang buatkan. Tapi tak laa semahal orang buatkan. Hehehe kalau ade skill, then buleh laa buat sendiri. Kalau dah bunge telur biase tu pun aku tak bernafsu, ni kan nak buat gubahan hantaran pulakkkk lagi tak kuase!

Aku suke yg simple, stakat ni yang aku suke, Elin punye.. my fren already married for 5 months and I fancy her gubahan hantaran. Simple and elegant.

Also love the color...dalam boxes, nampak neat.
The color pun very nice.

Aku belum pikir lagi gubahan hantaran nak kaler ape.. tapi I told Aini, for my reception nak pakai kaler white with some gold detailing. As for her opinion, yang aku buleh terima, kaler untuk pelamin whatever will be dark brown with gold detailing weee~~~ I looooooooooooooovvee the combination!

Nanti dengan mak adik2 aku skali aku suro beli baju lace dark brown dgn gold sikit2 untuk pakai time reception nanti. Untuk door gift memang buleh sangat laa box kaler gold with dark brown ribbon... oh la la!

The important thing right now is to get THE DATE.


love quote

taken from some random blogger (I don't know who she is).


"The happiest feeling ever is knowing that he could be with any girl, 
but he chooses to be with you ♥"




Thursday, May 13, 2010

dresses... when is the best time to order?

Was humiliating myself to ask this question time lunch tadi...

"Bile nak order baju kawin ek?"

My fren kate, the best time is at least 3 months before ur big day so tailor tu buleh dapat the perfect measurement for ur dresses... tapi once dah engaged whatever, dah boleh laa cari2 or dah start asking around, tak pun dah survey2 harge baju dekat mane2 butik pengantin...

Why not aku start early, maybe lepas Paeng datang merisik whatever, and then aku terus cakap nak tgk2 baju kakak kawan aku tu kan? Hehehehe

Lagipun, 2 weeks before ur big day pun dah alter bagi muat2 je body gitu kan? Aku pun rase aku nak order cepat so kakak die boleh buat cantik2 sarat marat dengan manik gitu... baru keelllaas nyah! Auw, tak kuase mak! :P

Anyway, it's ur choice kalau nak sewe ke sebab lagi senang tak payah susah2 just cari the perfect design lepas tu pegi fitting...ngeee ~~~~

Aku rase baik aku confirm tempat dulu.......

Wednesday, May 12, 2010

door gift

Have been wondering and keep thinking what kind of door gift would be lovely for my lovely guests...

Okay, here's the list of what I had in mind :-
  1. Box of sweets
  2. Cupcakes (macam tak cukup kaye je nak order thousands of cuppies)
  3. Lollichoc (new edge kinda chocolate haha)
  4. souvenir (eg. towel kecik ke, kotak watever)
For those who looooovvveee boiled egg so much, sori guys.... not in the list! Hahahaha I dont fancy the old fashion way when it comes to door gift. I even thought of not wanting bunga telur. Damn I hate the word telur. Tapi suke je makan sandwich telur. Nyummmmmm!!!

Bile dah list out memang box of sweets would be the perfect door gift! Sebab ongkosnya sangat berpatutan. 

Kate laaa 1 box yang  cun melecun macam kat bawah ni harge die RM1.20/box if ordered more than 500 only! weeee~~~ *another smile on my face*

[New+Image.JPG]
seswai ngn baju I gitu! :P
** credit to marryme2u

Ehhhh bile search banyak pulak kotak2 cute tapi mesti parents aku tak gemar dgn ke-western-an aku. Ciss, leceh betul! Tengok bawah niiii.... cheaper n cuter!!!!

[FL119.jpg]
RM1.80 per pair.. maknenye 1 ketul RM0.90 aje lah???
** credit to marryme2u


yang ini even cheaper RM1.30 per pair!!!
** credit to marryme2u


Sooo cute!! Tapi tak dee laa minat sgt yg ni hehehe
RM1.20 per box ek..
** credit to marryme2u


Eiiii so cuteee....ske sgt kan? tapi ade yg ok gak tapi macam biase jeee orang bagi design camtu...tgk bawah ni...

RM0.60/box for order >500
ribbon not included yee...
** credit to marryme2u


For the VIP pulak....ingat dah tak payah...ingat nak bagi sume orang same jeee ciss!! Tapi Paeng cakap tak boleh, kene bagi officemate die laaa, ape laa, pastu aku cakap macam tu kawan aku pun nak gak!! Tak aci betul.. pastu die kate, whatever, tapi takde laa banyak sangat pun, dalam 300 ketul VIP goodie.

Teringin aku nak letak lollichoc ni...fuhhhh sedapnye!!!

untuk yg berkalerful macam ni RM1.80 / pc
** credit to mychocshoppe

Rase macam nak order untuk diri sendiri aje..hahahaha

Ok laa VIP goodie tu hold dulu tapi untuk door gift for my lovely guests, then box of sweets it is! Finalized.

Tuesday, May 11, 2010

dresses

It's still early to discuss pasal wedding dresses tapi itu yang aku selalu nak pikir coz I WANT to look good on my wedding day huhuhu

For my reception, ingat nak color putih lace die ade sikit2 gold macam main percik2 air.... waaa kellllaaaasss gitu! Perasan gileee tak pakai lagi dah nak kecoh. Hahaahhaa yela, I told Paeng nak buat color lain utk reception, then he said, why not kaler putih kan senang orang nak pakai...betul gak! Hehehe

refer gambar yang macam segan2 ni sori laa camerafon aje takde camera canggih2 cam orang tuuuu :-

  
nak tgk lebih dekat click je laa gambar tuuuuu
kaler cam ni laa aku nak, utk Paeng punye style aku belum tolong pikir lagi hahaha
** credit to Pesona Pengantin ngeeee :P


Susah betul orang lelaki ni, kaler pelik2 dah tak nak. Huh. Anyway, I've been planning nak tempah my wedding dress dekat one of my friend's kakak.. Die dok promote2 kakak die tak kisah laa tapi of cos cheaper sbb bukan designer whatsoever.

Kaler pelik yang aku cakap tu tgk kat bawah ni tapi cantik cume tak tau nak match ngn kaler ape utk the groom..cis! Nanti orang kate syiok sendiri pulaakkk :

 
Kaler die combination kaler pink sikit, biru sikit, grey sikit.. 
nthlaa tu yg aku nampak hahaha
** credit to Pesona Pengantin ngeeee :P


Lagipun mak2 andam merangkap sebahagian mak nyah dekat area rumah die tu sume amik baju kat kakak die... so buleh percaye laaa kan? Lagipun, die cakap kalau tak nak cari kain sendiri pun tak pe kakak die buleh carikkan. Energy saving... save the earth! Eh eh eh merepek.

My fren ni pun cakap kat sini manik sikit pun dah mahal so kalau harge kat sini mybe buleh dapat paling grand kot kakak die buleh buat hahahaha sooo aku pun malas nak pikir banyak2 nak carik orang bagai. Aku pun tak teringin nak pakai sewe punye (kes tak sedar diri ingat orang kaye.. eh eh orang kaye mesti laa tempah kat designer seperti Jovian Mandagie okk??)

Kakak die pun akan bagi siap sume tudung (kalau pakai tudung), veil, tiara ke ape2 yg bertepek2 tu confirm buleh pinjam takkan tak caye kawan kot hahahaha pastu matching kain utk the groom hehehehe so complete set lah nih! Lagipun aku nak die custom made ikut aku punye suke then die buleh amik utk sewe or jual... untuk reception punye dress.

Refer gambar bawah utk contoh pemakaian tudung oleh si Sari Yanti yang ayu.. senang laa pakai tudung ape pun, kalau dah cun, cun jugak.. jeeelllleeesss mak! :

  
Fuuuhhhhh kan ayu tuuuu...
** credit to Pesona Pengantin ngeeee :P




Untuk nikah ceremony, I beli terus laa baju tu coz baju nikah simple ajee just color je belum decide. Maybe peach or cream or grey or whatever tapi bukan kaler yang merepek and bukan jugak kaler putih :))


 
cube tgk yang ni plak kaler die gorgeous..baju die pun gorgeouss
paling aku suke, model die pun si gorgeous Zahnita :)
** credit to Pesona Pengantin ngeeee :P



Baju nikah aku dapat cenggini pun aku dah sukeee but not white kaler laaaa :

  
Idak lee aku nak tutup mulut bagai kan senyuman aku menawan kalbu hahaha
** credit to Pesona Pengantin ngeeee :P


Ape pun, kite tunggu macam mane hasilnye wedding dress yang aku idam2 kann.... hehehehehe

Tapi kalau dah nak kawin tahun depan bukan dah kene start tempah ke, lagi awal, lagi banyak mase die nak touch up2 baju pengantin ku.. ngeh ngeh ngeh... :P

Monday, May 10, 2010

green light from mama

Mama dah bagi green light nak buat wedding dekat Bilik Perdana... weeee~~~

Mama cakap, "Aku malas nak melayan deco2 dewan sumeee" (biasenye mak2 orang lain lagi teruje nak plan wedding anak2 die..tapi mak aku ni je pelik.. yang die berie nak beli bedroom set, yang English style, yang king size punye, pastu langsir baru dengan cadar baru hahaha)

But still need to wait for Baba.. huh!


Aku dah kire, agak jimat kalau pilih Bilik Perdana tu, contohnye kalau nak invite 800 orang sile refer di bawah yeee...


So basically this is the calculation for Bilik Perdana :-

500pax x RM25.00 = RM12,500.00

Add another 300pax x RM18.00 = RM5,400.00

Total : RM12,500.00 + RM5,400.00 = RM17,900.00

Jimat kan??



This is another calculation for dewan banquet MBSA :-

800pax x RM12.50 = RM10,000.00

Decoration for dewan : RM10,000.00

Rental Fee : RM3,000.00

Total : RM10,000.00 + RM10,000.00 + RM3,000.00 = RM23,000.00




Fuhhh berpeluh2 aku dok mengire berape bayaran untuk buat kenduri kawin. Yang nyata, atau nampak di mata, mesti laa dewan banquet MBSA tu lagi mahal kan?

Belum masuk door gift lagi, kad kawin (sekarang invitation pakai fb je hehehe jimaaaattt), baju kawin, pelamin kat umah (kalau nak nikah kat umah), gubahan hantaran, hantaran, make up lagi... adoi, mati mak!!!

venue

At least for now, we have discussed several places utk dijadikan tempat kenduri perkahwinan :))

On top of our list will be Bilik Perdana...sebab the cost, tak mahal macam Dewan Merak Kayangan. Serves buffet RM25 per head for a min 500 person... Quit expensive tapi we only have to deal with 1 party aje. Felda D'Saji ke ape tah lupe. Diorang akan prepare everything from the deco to the makanan yang enak to the waiters blablabla :)

But the thing is, ia berada di kota ibu kota yang mane aku rase susah nak deal ngn my parents sebab jauh. Despite of the distance, another reason to choose this place is the parking, ade org jage traffic, pelamin pun diorg buat, bilik persalinan pun ade, and can fit 300 person at a time!  Definitely not a BILIK! Hahaha

And then, we have Dewan Merak Kayangan which I think kalau duit fall of the sky baru consider yang ini. Huh. But still, the package same aje cume dewan tu of cos laa bigger pastu lagi cantik and boleh fit 1000 person kot at a time. Harge RM30 per head for a min 700 person... waaaaa???!!! Besar lagi mulut, besar lagi.. hehehe

pssstttt...booking for both place would be RM5k. Urgghhhh!!!!

We also ade consider nak book dewan banquet MBSA, which is nearer to home. Ah. Tapi 3 parties will be involved. The deco people, the MBSA, and the caterer. Tak best kan? Even orang kate the more the merrier, tapi kalau bab duit boleh pakai ke peribahase tu?? Uh uh. NOoooooott!!!

The least favorite... dewan sekolah. Cheaper. Tapi involved 3 parties. Again. Lagipun, aku tak suke sgt dewan sekolah.. skali last2 buat kat dewan sekolah mak aku.. padan muke. Muahahahaha.

Apape pun, we need to discuss again laa... Nak2 pulak aku pakse parents aku support duit kenduri hehehehe tak malu.. :P

Sunday, May 9, 2010

hantaran gifts


We agreed with 7 dibalas 9 dulang ok?
[updated 11/05 - bilangan dulang revised! 9 balas 11 yee.. hahaa]

Paeng kene gak bagi aku tak kire :-
  1. Handbag - brand ape dah pun decide (tapi tak tau laa kalau tibe2 nak tukar angin)
  2. Perfume - this is a MUST!!!!
  3. VS Set - ingt nak combine sekali dengan perfume hehehe jimat dulang
  4. Skincare set - yang ini tak tau lagi.. SK II or Dermalogica
  5. Watch - ehh....this is also a MUST!! Mesti laa nak jam baru gitu
  6. Sejadah, telekung blablabla
  7. Chocolate - ini dah survey homemade choc nampak menarik tertarik..yummm!!
  8. Cupcakes - I LOVE CUPCAKES!!
  9. Wedding Ring
  10. Sirih Junjung/ Tepak Sirih (sighhh~~~)

Aku pulak kene bagi Paeng nanti die merajuk :-
  1. Handphone - siot betul nak tibai aku iphone..wait n see haaa
  2. Watch - die memang tibai aku habis-habisan punye...nak jam mahal cis!
  3. Shirt & Belt - Aku terminat belt burberry ni tapi macam hidup segan mati tak mau je duit aku kan?
  4. Perfume - dah beli dah pun :P
  5. Sejadah, Alquran.. err kain pelikat nak bagi gak ke? Hahaha
  6. Fruits
  7. Shoes - brand ape belum decide
  8. Chocolates/ Cupcakes/ Cake
  9. Skincare/ Bodycare - nthlaa susahlaa nak bagi orang laki ni.
  10. Wedding Ring
  11. Sirih Junjung/ Tepak Sirih (sighhh~~~)

Maybe the list will be changed from time to time tapi kitorang memang akan beli based on the list!

For cincin maybe dekat bekas lain kot together with mas kawin n so forth. Kalau hantaran duit tu tak payah lee nak tayang2 dekat hantaran tu buat sakit hati je nengok. Aku pun panas je tengok org punye cek hantaran berbelas2 ribu. Agaknye terase macam takkan dapat aje Paeng nak bagi aku camtu kot. Hahaha

Ah, tak kisah laa. pompuan memang cenggini ek?

Saje je nak letak gambar baru best sikit entry nih nampak colorful gitu.....

Coach Kristin

sweet roses for Murni by Cupcakekasih.
Cupcakes from Cupcake Kasih

T-ROUND
Tissot watch

Burberry Reversible Check Belt
Burberry belt

VS Set

Hahahaha macam dah ade coolor theme aje?

the journey beginss....

Ala...dah bertahun-tahun menunggu saat yang dinantikan...baru sekarang teruja betul la nak plan wedding sendiri...weeee~~~

Dah pun tengok majalah pengantin yang mak aku beli...aku rase aku baru beli magazine type2 cenggitu 2 kali hahaha dapat gak inspirasi baju nikah & baju time reception idaman gitu. Auww!!! (tak payah tengok banyak2 nanti byk sgt choice aku pilih mayonis lady's choice aje!)

Banyak bende nak kena pikir even pikir nak loan dari mak aku (at least save sikit interest tak de woohoo) nak buat all the preparation.. sewe dewan laa, barang hantaran bagai kena pakai duit bukan pakai mulut ajee...

Hantaran gift pun dok survey blog shop aje tak mampu nak beli kat boutique (kecoh tak mampu tapi nak designer brand aje..tak mampu laa sangat :P )

Aku tak tau laa adat2 melayu bagai nak kena merisik laa, tunang laa, tepak sirih laa, berinai laa, sirih junjung laa, bertandang pun aku tak tau ape! Ape punye orang laa aku ni dok zaman cyber it savvy laa sangat. Hahaha. Yang penting niat tu ade. Aku punye wedding nanti aku nak simple and elegant gitu.

Apape pun, color theme that I already had n mind is gold, silver, white, cream, silver/ grey and peach. Pastel color aje udah le. Kang aku nak merah tak nak tekejut beruk mak ngah pulak mak bapak aku cakap tak semenggah anak aku ni. Hahahaha

Last but not least......kena laa slim down sikit baru cun di hari bahagieku nanti... date belum decide tapi confirm laa tahun depan lepas raye.. :)

List of Vendors

------------------------------------------------------------------


venue
nikah : 
her side :
his side : 

theme color
nikah : 
her side : 
his side : 

attire
nikah :  (bride) +  (groom)
her side :  (bride) +  (groom)
his side :  (bride) +  (groom)

makeup
nikah :
her side : 
his side : 

photographer
nikah : 
her side : 
his side : 

videographer
nikah :
her side : 
his side : 

caterer
nikah + her side : 
his side : 

hantaran deco
bride's : 
groom's : 

wedding deco
nikah + her side : 
his side : 

wedding cake
her side : 
his side : 

bunga pahar
her side : 
his side : 

wedding card



favor
her side :
 *all guest : 
 *rombongan family : 
 *maintable : 



his side :
 *all guest : 
 *rombongan family : 
 *maintable :





--------------------------------------------------------------------


wedding vendors list credit to : WLT




The Checklist

------------------------------------------------------------------


1. nikah, sanding & bertandang date
- TBC

2. 
kursus kahwin & legal docs
- kursus kahwin :

- hiv test :
- borang2 :
3. venue
- nikah :

- her side :
- his side :

4. 
catering & canopy
- her side : 

- his side : 


5. 
pelamin & decor
- her side : 

- his side : 

6. 
photographer
- nikah & her side : 

- his side : 

- pre/post-wedding : 

7. 
videographer


8. wedding outfit
- nikah : 

- her side : 
- his side : 


9. 
makeup

- nikah : 
- her side :
- his side : 
- inai : 

10. wedding favors
- nikah : 

- her side : 

 *all guest : 
 *rombongan family : 
 *maintable : 

- his side : 

 *all guest : 
 *rombongan family : 
 *maintable : 

11. 
bunga pahar
- her side : 

- his side : 

12. 
hantaran
- for him : 

- for her : 


13. 
rings
- his : 

- her : 

14. 
invitation card 



15. 
cake
- her side : 

- his side : 


16. 
tok kadi


17. 
handbouquet 
- nikah : 

- her side : 
- his side :

18. 
guest list


19. 
ceremony, entertainment & kompang
- her side :
- his side : 

- cd of favourite songs : 


20. 
pengapit



21. 
dresses for family


22. 
wedding shoes 


23. 
event itinerary

24. wedding props


25. spa treatment


26. honeymoon plan





--------------------------------------------------------------------


wedding checklist credit to : WLT