Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Tuesday, July 30, 2013

656

Biasalah pindah rumah memang pakai banyak duit. Yang kerja aku dok membeli deko aje. Bengong. Yang necessities tak reti beli pulak. Buduh.

Otak memang tepu dengan junk food memang cenggini. Entah tiba-tiba ye, otak aku yang tepu junk food nih boleh pulak nak berfikir waras. Nak pakai kotak je la hias bilik tido tuu. Pasalnye hodoh nau bilik tu. KOSONG. Itu pon dah cantik sikit pasal ada langsir. Heh.

Dan dan aku orang first datang opis kan. Well, orang rajin baru boleh dapat bonus spoloh bulan. Ohh kau ingat kau kerja company ape????!!!! Sebab aku orang first kan so suke hati aku lah nak buat ape kan. Tapi opkos lah orang yang tak berapa nak mulia macam aku nihh, tak de hatilah nak mencuri kannn. Hoho. Berdosa tau takk?!

Aku pun dengan hati yang teruja pergi bilik yang berisi kotak kotak kertas, aku pon kutip lahhh. Budak opis aku tak heran kot kotak-kotak nih. Aku je yang batak. Jadi aku pon kutip dan letak kat tempat aku. Masih tak cukup.

Cukup buat ni je.

Heh. 

Lepas tu baru terfikir lepas membuang masa dengan En. Google, boleh buat lemari nihh!!! Ehhh?? Engkau nihh pantang ehh kalau free memang cepat aje. Al maklum le rumahku syurgaku nih takde lemari lagik. Dah pokai buat kitchen cabinet. Huuuu T_____T

So aku berangan nak buat lemari macam nihhh


Haaaa lawo tak? Gambo aku dapek dekat google. Idak le besar cenggitu. Cukuplah muat baju kami laki bini. Hohoho baju dah lipat duduk atas lantai aje  -________-"

Hmmmpphhh doakan projek kami berjaya! O yeahhhhh.

655

How this is all started. Title mesti nak number of days. Which I think quite special since boleh tau sudah berapa hari jadik bini kepada kesayangan saya. Lagipon aku bab nak letak title ni tak berapa kreatif sangat. Numbers are not my favourite, actually. Even though I was good with Math back in college and school, but to remember the numbers, nahhh, just forget it.

Kagum dengan orang yang hafal sifir macam Siti Sifir. Sebab aku memang fail. Nak menghafal memang fail. Huh. Otak trpu dengan junk food nihh.

But I just love dates, special dates, birthdays, anniversaries. Sampai aku rasa orang yang tak berkenaan dalam hidup pun aku ingat jugak. Huh. Tapi kawan2 kalau lupa wish tu pasal busy pastu terus terlupa. Oppsss.

Tengok ajelah cover photo blog nih. Nombor itu tarikh bernikah kami. 


Ni pulak besday jantung hati saya. 


Tak tahulah kenapa. Orang materialistik kot. Memang lah. Pasalnya kalau tanya harga dekat aku kalau aku tengok betul-betul atau beli, beberapa tahun kemudian pun aku boleh ingat. Heh. Kalau cakap tak ingat tu buat-buat tak ingat je. Malas nak bagitahu. Hehehehe.

So aku dengan berbesar hati bagi theme number of days nih dekat blog nih untuk title untuk every entry except kalau nak ada dua ke tiga ke lari topik ke haaaa baru pakai yang lain. Yang lepas tu malas nak tukar. Heh.



Monday, July 29, 2013

654

This week was a surprise! 

We have been married almost 2years this coming October. So yeah.

We were dining out last Thursday at one of our local favorite western stall. Its cheap. Its fast. Taste wise, you should try it. Before that we waited at Jusco AU Setiawangsa. And I bought a nice cotton baju kurung pahang. The workmanship is just superb for that price. Its a bit expensive, but hell yeah its perfectly fit me!

The baby BIL was coming and having sleptover for a night.

We went for raya shopping on Friday before heading out to Hubby's hometown.

Here's some real deal. We went for gaga at Uniqlo. They're having sale! I bought a hoodie, a cardigan and a t-ahirt that only cost me about RM100++. Cheap huh?

So yeah. 💸💸💸💸💸

Before heading back to KL, we stopped by at Dataran Pahlawan. Heh. Cheapskate like us shops branded stuff here. Super!! I just wish I could buy that Burberry jacket and scarf for winter. Mana aku nak dapat winter tuu kat Mesia tanah air tercintA. Hmmmpphhhhhh







Thursday, July 25, 2013

647

Last Sunday was hectic and crazy. The parents were coming over with the brothers and sisters for iftar.

Biasalah. Main dish was never prepared by me. As for now. I punya cooking skill belum pun cukup setengah bar (imagining The Sims skill bar). Belum cukup hours spend dekat kitchen and reading all the cookbook. Fuhh.

Mama offered to bring nasi bukhari, our family's signature dish during special occasion. Hari raye ke, raye haji ke, open house ke, orang nak datang ke, its our favourite! The hubby pun dah jatuh cinta. Siap tanya bila mama nak buat lagi and look forward to hari raya when we're on the 16th of Ramadhan.

We only prepared a simple meal, roasted chicken and veggies. It was my first time making this. Last time we did chicken grill and it was a hit with the family. Yeah secret recipe. Nahh there was never a secret. We only use black pepper sauce and honey! And the gravy, I just use a recipe I got from a magazine, which I totally forgot where I keep it.

So, I thought of doing roasted chicken because I saw one of the instagrammer, Liana Nordin, made it for her buka puasa and with good tips. I really find myself the laziest to do all those preparation, nak kopek bawang lah, nak blend lah, nak itulah inilah. Yeah, this is the best thing that I'm willing to do and yes I will do it with tender loving care. Blerghhh.

We went to Tesco and bought the herbs de province. And its marvelous! I just sprinkle olive oil, salt, butter, honey and the herbs. And its family approved! I did the gravy with the chicken juicy, onion with salt and pepper. Voila!


We also made the homemade strawberry icecream using our new icecream maker.



We had tiramisu homemade by the sister, the cat lady. Yeahh. Thats the one. 

The girls minus me.

Meja makan kerusi tak cukup.

Macho men lepas berbuka.


We all had jemaah prayer after iftar. All in all, this is the best iftar I had ever! 

Thursday, July 18, 2013

643







Birthday boy dapat rainbow cake from Wondermilk. Heh. Kek sedap murah. Weehioo.

Paling sedap cupcake dia. Royal vanilla. Memang superb. And the coffee, its so good. I mean REAL GOOD. The best iced coffee in a bottle so far that we had in Mesia tanah air terchenta. Heh. Kalau yang fresh brewed coffee opcos laa jenama serael tuhh, stabak.

Birthday boy kan hepi dah umur 27. Muka pun dah berkedut. Tak pe. Makin hemsem. Hehehe :P

Wishing you semoga murah rezeki semoga panjang umur semoga jodoh kita panjang sampai ke syurga chewahh :)

I love you abangla ;P


Friday, July 12, 2013

637

Paeng paksa jugak nak masak sayur pasal kat sini tak ada bazar pastu kedai jual makanan tu mahal nak mampos.

Ikan setongkol kecik nenot pon dah RM4.50. Tapi kalau ko nak masak bile mase pulak kan. Balik rumah pun dah 6.30pm. Kirim salam. 

Tapi sebab hari Rabu pergi Giant ada beli kangkung dan barang lain dan lain dan lain hehehe. So semalam baru lah ade can nak masak. Tu pun Paeng yang beria buat. Aku tinggal kacau je. Hahaha.

Tada!


Sedap macam kedai punya. Hahaha. Huhu. Terer betul. Senang je. Tapi malas. Recipe aku hamik kat blog Mat Gebu.

Nyummmm.

Petang ni nak buat ape ye? (Macam mak2 tak?)

Hehehehe :P

Sunday, July 7, 2013

632

P
Since hari ni Paeng pergi tournament bowling, aku home alone jelah.

Barulah kerja orang sorang2 pergi punggah barang ari tu beli kat typo.






Oh em geee. Sumpah perasaan boleh jadik photographer pasal gambar lawa macam nihh. Huhu. Paeng boleh tanya lah kan aku guna apps. Haha 




Saturday, July 6, 2013

619

Weekly wrap up.