Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Sunday, September 29, 2013

717

I wrote alot just now. And now its gone. So all the thought has gone and I can only write whatever I can remember. Dammit.

I did this tiny bunting for our wall decor in the bedroom. Yeap I just cant hold my hand on the new twine I bought months before.

Iphone released the new ios. So what if its different? I like the new camera. I'm not familiar with it yet, but have to since I'll totally be having the new Iphone. Heh. I wish.

He is sick. We went to the vet but nothing is okay. He still doesnt want to eat. We even force fed him with soft food and honey. He just sleeps all day.

That blue sky. We went to Port Dickson last weekend. Last time I was here was 13 years ago when I was on a school trip. I hate beach that much huh? Even much that I went swimming at St. Kilda in  Melbourne! Ehh?

So much of a sea front? We slept at a cheap hotel that ended up I got rashes on my legs. Dammit. I hate cheap hotel. Hmphhh. I love the price but not the condition.

Ohh yeahhh. Paid extra for this view from the room. We booked a room at Thistle. We bought that Groupon so that we got the chance to feel like rich people and paid a fraction of that price. Yup we are cheapskate so what? 

Love the bottle. Remind me of that favourite drink of mine, vitamin water.



Just had some memory of our wedding. I just wish I had another chance doing this. Hahaha but the sisters already booked me for their weddings which didnt have a date yet. Hah!

This is what happen when the hubby was late to pick me up from work. This is an alphabet biscuits from my colleague. She's just super nice, she gave me a mini tin for brooches just because I told her its cute. I'm so touched. And she always bring snacks for us. Such a sweet girl.

The husband was away for the weekend. He had this treasure hunt thing organized by his company. So I did the laundry. Yup. A whole lot of 'em.

And I got my stuff from typo. But too bad that I bought the picnic plates which they are just melamines. Huarghhhh. 

Yup. I ordered stuff from Tesco online and just have to have this. Yummy!


And I miss this baby. That blue eye boy. That grumpy moody cat. 


Thursday, September 19, 2013

706

We have been living with cats for almost 2 years since we get married. We have been settling here for good, finally. And the wrecking house is almost feels like a home to us.

Yeap, as for me, more projects are still in the wishlist! :P

So, every other day, when I get bored or tired of the TV or didnt feel like doing nothing, I tease. Yes orang pengacau adalah saya.

Kacau the hubby is one of my favourite thing. Tapi suami ai suka marah sebab dia kata ai kacau dia ganas sangat dia label 18SG. Haaaaaa so in that case we need another human being or somewhat life being to be tortured keh keh keh

Ehhhh tortured tu bukan diseksa sampai mati haaaaa hanya dikacau sampai kena marah jeeeeewwww

Itulah kalau kuceng yang dibela family aku memang tak manja. Hahaha pasal diperlakukan dengan ganas bukan dengan kasih sayang lemah lembut gemalai heheheheheheh opss

So aku suarakan lah ketidakpuas hatian aku sebab tak boleh kacau orang. Brown memang tak boleh tinggal condo type punya kucen, aku nak kucen baru.

Sunyi tau tak ada kucen. Kalau boring boleh main dengan dia, amik gambar dia, buli dia. Haaaa so malam tadi pigi uptown pasal hubby kata ada satu booth ni adopt for free. Hehehehe

Nak beli yang breed sane sini mintak maap lah so dengan hati yang besar pegi sane dengan harapan ada kucen cantik.

There you go!


Macam bengal or american shorthair.

Aku tak kisah bulu tak panjang. Bulu panjang leceh.

Asal gemok sudahlahhhh hahahahahahaahahaha

Welcome to the family, Milo!

Saturday, September 14, 2013

703

Weekly wrap up. Ahh macam biasalah.

Last week lupa update. Heh.

Yeahh. I always start my day with the lemon juice. Kadang-kadang ada lemon yang sedap. Kadang tu hampeh tapi telan jelah. But I think dia dah stop functioning or I'm the one who eat like shit?

Hohoho teringin sangat bila check dekat kad ada 1 free drink! Ohh baby yeahhh this was the FREE DRINK!! OMG.

Sandwich goodness. Nak tambah income isi rumah macam nilah. Dengan harapan next year boleh sampai Europe. Takpe. Think positive *kau ingat jual sandwich boleh dapat berapa sangatt????* shhhhhhhh

Ni persatuan bangsa bersatu yang makan kucen. Ish ish ish

I bought the frame last year. I think it was last year. Or earlier this year. Yeap confidently last year pasal dia tidur tanpa fungsi dalam lemari. Sebab aku tak cukup bajet last year under company benefit. Heh. Tahun ni baru guna. Tapi awal tahun tak mau buat. Saje. Nak kasik lunyai spek lame. Heh.

Milkshake tak berapa nak jadi sebab tak ada eskrem. Huh.

Makan Murni celebrate orang nak resign. Boleh? Sedap betui carbonara dia.

Yang ini milkshake baru sedappp. Hehehehehehehe

Ai. Aku rasa aku kena buang semua kad membership yang aku ada. Tak baik tau. Terjerumus aku. Kejap dapat message from Isetan cakap sale blablabla. Lepas besoknya dapat la senza. Lepas tu Amex card privilege. Lepas tu Guess sale la. FOS la. Warehouse sale lah. Eh macam-macam lahh. Paling keji McD promo beger baru. Arghhhhhhh. Masa tu rasa nak makan telefon je. Haishhh.

Pagi-pagi bangun nak buat pavlova pasal ada white egg pasal masak carbonara hari tu. Heh. Sebelum buat tu tulis kata-kata semangat sikit. Hehe :P


Haih baru nak sedih dan pasrah pavlova tak jadi. Oi oi oi jangan memain ai nih top chef just desert tauuu. Ehh? Hentam aje masuk oven walaupon macam tak jadi. Ehh dah masakk ohh emmm geee soo marshmellowyyyyyyy ohhhhh~~~~ 

Eh lebih gila. Oi siap letak dekat cupcake stand tau nak snap picture. Terus rasa nak bukak bakery. Eh?

Last time I remember that I always hate cooking or baking or whatever requires going to the kitchen besides to eat. Itu zaman dolu-dolu. Sekarang, dah pandai. Tapi baru sedar sebenarnya bukan tak suka masak or whatever. SEBENARNYA TAK SUKA BUAT PREPARATION TUUUUUU. 

Aku tak suka potong bawang. Paling tak suka. Nak blend lah apelah. Masa tu rasa nak campak diri sendiri terjun dari tingkat 21 nih. Arghhhhh. Nak kena potong sayur lah. Basuh ayam lah. Lepas dah guna tools pulak kena cuci lagi. Haihhhh. Penat tau dakk. Tapi the cooking part, it only takes you less than half an hour. Yeap. You heard that alright. Untuk aku yang tak gemar memasak nihh its a good news. Kannnn???

Paling aku suka masak guna oven pasal kau masukkan segala jadah kau nak on kan oven then tunggu dia bunyik 'ting' sila angkat buntut dan tengokk dah masak boleh makan teghuihhh. Heheheheeh. 

So kalau kena masak sebab nak bagi makan suami, aku mintak tolong dia siapkan bawang segala. Masak aku yang buat. Heh teruk takkk???? Kehkehkeh

Paeng memang orang baik. I love him the most. Terima kasih Allah kerana menjodohkan kami berdua hingga sekarang :')

Mintak Paeng bawak balik monster plush dia sebab nak hamik gambo. Last time takdak instagram. Hehehehehe.

I sometimes make the bed. Only for photography. Heh. Aku tak tahan tengok headboard tu sebenarnye. Tapi takde masa nak DIY lagi. Ingat nak balut jer dengan kain putih ikea tuh lepas tu letak lah ape je heheheeheh kannn??? Tak sabonyewww kite nak jalankan projek terbengkalai nihh. Fuhh one step at a time. 

Yeap. Like always, encik somi memang selalu tak agree dengan washi tape nihh. Kalau aku kata washi tape ni dari Australia mesti dia okay kan?? Ehhh tipu. Aku lekat sana sini dia bising apesal lekat sana sini nanti buruk. Dia tak tau ke orang decor rumah cheap and easy and fast solution guna washi tape? Hahahaha of cos lah tak tau pasal aku aje yang subscribe Apartment Theraphy, design*sponge, dll tuhhh lol

Kiwi pon sodap. Buat cuci mulut lepas makan kentang bakarrr yummmmm.

Its been a looooong weekend. Kami hanya duduk rumah aje. Takpelah. Kate nak pergi Europe next year so kenalah berjimat dari sekarang kannn?

Friday, September 6, 2013

Special post : LEMONN

Siap special post untuk lemon lagi. Memang special lah nih? Sebijik lemon tu memang extra super special.


Mula-mula kite minum lemon ni pasal nampak ada orang minum letak dalam cawan dia. Pastu teringin. Kite kalau nampak ada buah-buah nih mesti melelehh jeeeeew. Pastu teringat dekat lemon lemon lemon yang dalam peti ais tuhh. Beli pasal nak buat roasted chicken. Pehhh.

Roasted chicken tu bukan pakai banyak nau ponn. Kannnn. Daripada lemon lemon comel nih tak elok baik aku bawak pigi ofis letak dalam cawan. Heh?

Lagipun ai tahu kebaikan minum air lemon. Eh? Lepas google lahh. Sebelum google ai tahu lemon ade vitamin c baik untuk kesihatan ai yang tak berapa nak baik sangat lepas raya hari tu.

So coincident dia banyak sangat.

One day aku dengan bersungguh perah lemon dekat workstation aku. Bos aku tegur, ehh kenapa minum lemon? Ai jawab pasal takut rosak letak dalam peti ais and ai pun tak berapa sihat. Then dia kata, ehh my fren lepas pregnant kembang, minum lemon juice hari-hari terus slimmer than before preggy! Haaa gitewwwww!!

Ai tak percaya. Then ai google. Tak ada lagi scientific research and bukti kukuh yang mengatakan boleh lose weight dengan minum lemon juice. Tapi tapi tapi dengan lemon juice dia bantu kita punya digestive system, kurangkan perasaan gile makan, perut sentiasa full, kurangkan rasa asik nak minum caffeine, dan banyak lagi.

Bila ai dah try for more than 2 weeks, memang betul lemon keep my stomach full, less urge to binge into snacks and food. Ai pun tak heran coffee or milo or tea dekat ofis tu cos ai punya drink lebih magical huh! Keh keh keh.

Ai still makan macam biasa like before. Tak kurang tak lebih. Tapi ai maintain makan every 2-3 hours. Bila asik makan, you tend to eat less. Bila malam ai tak makan. Even ai teringin nak makan pasal husband ai memang makan dinner punya tapi ai tak lapar. Ehh? Macam tipu kan?

Tapi sejak kite minum lemon juice ni, berat kite belum kembali kepada asal malah makin menurun. Ehemm. Walaupun dengan kadar yang agak sedikit terapi masih dalam corak menurun. Hehehehehe.

Ai bukan apa, ai suka makan. Bila makan ai jadi gemuk. Sekarang dah menyesal.

Ai dah try macam-macam. Ai minum alpalipid laa, shapeplus laa, malu tau nak mengaku. Pasal dah habis duit tauu ai spend. Dah boleh beli Furla Candy tauuu kalau kumpul. Tapi masih tak berjaya.

Ai diet lah. Pergi gym lah. Bila makan naik balik. Huh. Ai sedih sangat sampai stress. Tipu.

Tulah makan macam orang gila.

Silalah jaga kesihatan anda ye?

Ai pun sekarang cuba berpantang fastfood yang menjadi kegilaan ai dolu dolu. Kurangkan makan desert which is my favourite. Ish fail lah eja. Lantak.

Ai pun dah tak minum frappe starbucks. Pasal ada whipped cream bagai. Ai hambik iced coffee je kalau teringin sangat.

Ai pun tak buat ayam goreng dekat rumah ai. Ai buat roasted chicken aje.

Potato chips pon ai dah tak makan. Ai buat sendiri. Heh. Pakai olive oil lagi.

Kami cuba makan di rumah. Jarang makan dekat luar sejak pindah. Nak jimat dan stay healthy. Ehem. Poyo.

Doakan saya berjaya kembali ke bentuk asal tauuu!

Muahxxxxx. Bye girls :D


Sunday, September 1, 2013

689

Semalam ada potluck party berkenalan dengan jiran level aku nihhh. 

The ladies.

The gentlemen.

Ai punya husband lah yang paling gentleman sebab dia sorang-sorang hangkat meja and kerusi pinjam dari surau. Hehe. I love you, sweetheart :)

We had makan-makan simple je. Kata brunch potluck party. Heh. And I made sandwiches. 



Cantikkan label wondermilk yang aku beli singgit je tuuu lepas tu cat dengan chalkboard paint. Woohooo. Ai tak suka membazir.


The other day, I cant sleep and I thought of doing some washi tape art. Huarghh I thought it was cool but nahhh Paeng asked me to take it down. But what the hell. I'm falling in love with it anywayy :P

Nak tambah collection washi tape lagi. Tapi mahal. Huuuuuuuu.


I totally forgot about these babies. I bought them for our wedding props for the handbouquets. I love it! I also bought them for my bags. I just love all about the dogtag. Tapi menyesal order shiny punya patut order matte lagi cantik. Hmmpphhh

We had been settling down in the new house for about 3 months now. Barang dekat rumah lama pun tak habis pindah lagi. Lucky our parking lot ada storeroom. So barang malas nak tengok campak jeeee. Cuma kena beli rack untuk nampak lebih organize. Hehehehe

Most of our neighbors punya parking dekat level bawah so bila diorang tanya diorang pun pelik pasal kitorang punya parking dekat atas. Lepas tu baru terfikir. Rupanyaa kitorang je yang ada beli parking with storeroom. Patutlah rumah kitorang beli mahal bila compare dengan rumah abang ipar kitorang padahal beza 3 level je.

Apape pon bersyukur jugak dapat storeroom tu. takdelah rumah semak je. Hehehe. 

Still, banyak lagi benda nak kemas, tambah. Dapur pun macam tak complete tapi aku bahagia je masak hehehehe. Memang aku benci masak sebab malas nak prepare. Tapi entahlah. Maybe sebab rumah sendiri. I know where I put stuff. I know where to start. I have the mood to clean. And I love it when its clean and organize and tidy. Because its our home. Just because.....

Now I know what it means, rumahku syurgaku :)