Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Thursday, December 27, 2012

440

Tak sabar nihhhhh :P

Saturday, December 8, 2012

421

Ambil kunci rumah baru hari ni.

Bestnya dapat rumah baru. Kan aku dok menghadap Pinterest tu everytime aku main internet. So memang suka lah tengok home deco. Wahhhhh tak sabar nak ada rumah besar sikit. Boleh buat macam-macam.


View from the balcony.

Memang cantik view dia from the balcony. Duduk living room pun boleh nampak. Teringat duduk hotel dekat Seorak-san dulu. Same je. Cuma dekat Seorak-san tu masa tu baru nak abis winter so putih je salji. Huhu

Tapi sayang tak dapat duduk. Nak jual. Sebab nak beli rumah baru yang boleh nak duduk. Heh.

Agak-agak ada tak yang nak beli?

Kalau nak beli bolehlah email aku. Nanti aku bagi contact number agent aku :)

Semarak Konduminium.
Taman Raintree.
Batu Caves, Selangor.

posted from Bloggeroid

Thursday, December 6, 2012

418

Aku beli handbag lagi.



Nama dia Willis.

Kena marah lagi. Sebab beli handbag lagi. Sekarang ada 4 handbag in possession. Agak-agak ada tak nak beli second hand?

Tapi aku sayang semua. Semua ade sentimental value.

Adding Willis into collection sebab dia remake from diorang punya classic design tapi with modern touch lah.

Furla Candy is still in mind. Tapi a bit tak practical. Thats why sabar kan jiwa raga dulu. Heh.

At least this baby boleh pergi bawa travel sebab dia sling bag. So yeahhh. Macam itulah.

Aku nak leather kaler navy tapi agaknya tak ada jodoh. Masih belum berkemampuan so signature pun boleh lah asalkan Willis.

What about Willis?

I dont know but it screams CLASSIC.

So why not join the wagon?

I got to own one of the fav collections in 70 years of being a designer handbag company. Yeah.

posted from Bloggeroid

Sunday, December 2, 2012

415

Kenanga Family Day @ Sunway Lagoon :)






posted from Bloggeroid

414


Ni Jumaat punya gambar. Heh



Us on candid.



Cutest cartoon ever after Up and Despicable Me. Huha.

posted from Bloggeroid

Friday, November 30, 2012

413



Thank God its Friday :)

posted from Bloggeroid

Wednesday, November 28, 2012

410







Hari ni ambil cuti sebab semalam tidur lambat nak amik orang balik haji. Hoho.

So took the opportunity, pergi opis developer amik form nak isi untuk amik kunci. Yeay. Rumah dah siap.

Tapi tak nak duduk. Always wanted a condo but its hard to say that I never dreamt of a bigger house with some grass and stairs. Stairs in the house, I mean.

Been growing up in a big house does something to your brain. Either nak rumah terkecil sebab tak larat nak maintain rumah or you just cant stand smaller rooms. Ehh?

Fikir pasal rumah sampai lapar pergi dinner dekat McD. Ok. Fine. I just couldnt do it. The boicot thingy? Stuff is all around us. And I dont want to comment anything. Period.

Life is good.

Have faith :)

posted from Bloggeroid

Tuesday, November 27, 2012

409







Alhamdulillah. Semua selamat sampai dan sihat walafiat.

Mama beli shawl serupa nak bisnes dahh. Hahaha.

Happy they are back :')

posted from Bloggeroid

Friday, November 23, 2012

406



Yep, he's back with bag full of chocolates.

Yummssssss.

posted from Bloggeroid

405

Sebab laki aku tak de so aku pon tanpa berfikir panjang join karok after kerja dekat Sunway Giza to celeburet the bride to be Azie.







Esok ni kalau tak boleh bangun ni tak tau lah. Urghhhhh

posted from Bloggeroid

Wednesday, November 21, 2012

404



Memang senang pakai. Gambar aku pakai tak payahhh lahh. Hahaa

Ohhhhhh

posted from Bloggeroid

Tuesday, November 20, 2012

402



Long distance relationship.
posted from Bloggeroid

Sunday, November 11, 2012

394



Uuuuuuhhhhhhh.

posted from Bloggeroid

Saturday, November 10, 2012

393



Officially guna coaster yang aku buat entah berapa minggu yang lalu.

Aku buat from the scrabble leftover letters yang dihadiahkan oleh bf adik aku yang dibeli dari Australia. Cheh. Gilaaa aku carik kat sini takdok yang kayu kayan cenggini. Lame Malaysia yang kurang barang macam ni. Kalau ado pun mahal. Lame. Lame. Lame.

Aku assembled the wooden letters guna super glue. Lapikkan dengan hard plastic bawah dia untuk lagi stable. Lepas tu clear spray untuk waterproof and lebih sturdy.

Hoh. Aku dapat buat 2 bijik je. Sebab dah tak cukup wooden letters tu. Huhu. Buat perkataan pun aku hentam je sebab tinggal apa yang ada.

posted from Bloggeroid

Friday, November 9, 2012

390

Okay. I made my very own blueberry jam/sauce sebab tak macam jam sangat. Huhu

Beli blueberry ikut hawa nafsu tapi sebab dasar kerajinan masak macam agak tak berapa nak timbul takut pulak blueberry tu busuk. So dengan berfikiran secara waras aku cuba nak buat blueberry jam ikut resepi strawberry jam yang aku jumpa kat internet serta kerajinan aku meng-google easy recipe blueberry jam.

Yang paling penting kesalahan obvious aku adalah memerah sebijik lemon tanpa rasa bersalah ke atas blueberries yang tak cukup segenggam pun. Ada pahit sikit. Huh.

Recipe blueberry jam ni aku tak kire berapa pun measure dia. Aku main sebat ikut naluri keibuan aku. Haha. Ingat dah tak jadi nampak cair pasal jus sebijik lemon. Tapi once dh masuk fridge dah ok dah :)


Hari ni baru dpt rasmikan. Makan dengan eskrem vanila. Sedappppp. Kira blueberry jam aku tu menjadi lah!!!! Ahohohohihihihi.





Hebat.

posted from Bloggeroid

Monday, November 5, 2012

388

Scored another flight for 2013.

How lucky.

posted from Bloggeroid

Thursday, November 1, 2012

383 & 384


Payback time.

Beli jam baru setelah sekian lama pakai jam beday sweet 23.


Miaw kite mate biru. So nak tunjuk jugakkk dia ada mata biru ala ala mat saleh gitewwww. 
Auww. Hensem boy.


Nak siapkan signage poonnnn malas. Sebab demotivated walaupon ada jam baru. Ahaks.


Dapat pulak airmail diterbangkan khas dari London. Tierack aku order dari kak Nad. Yummmm. 
Dah lame aku tak buang duit beli tudung mahal.


Tah ape kejadah aku nak balas dendam kesumat terpendam nih. Huh.



Sunday, October 28, 2012

380





Sometimes when I feel empty, I do artsy stuff. And my mind is like its going to blow off if I didnt get that ideas flowing onto the papers.

And today, I was seriously KNITTING. And without the needle. Bought the yarns at RM1.80 per piece. How ohhseemmmm :D

And I like it how they turned out to be.

Now I can strike this out of the list!

Say hello to canvas.


Bila nak beli?

posted from Bloggeroid

Sunday, October 21, 2012

372









Celeburet birthday abang [tiada dalam gambar sebab asik kuar layan yokok].

Semoga panjang umur murah rezeki. Boleh belanja tengok wayang lagi. Huhu.

posted from Bloggeroid

Monday, October 15, 2012

367

















Happy anniversary sweetheart :)

Thank you for the dinner. Love you.

posted from Bloggeroid

Sunday, October 14, 2012

366



Adalah tu hikmahnya aku tak pergi Bandung semalam.

Mama dan baba, selamat menjalani ibadah haji. Selamat pergi dan pulang.

posted from Bloggeroid

Friday, October 12, 2012

364



Aku order last month kasut nih.

Teringat zaman muda dulu zaman Converse. Jack Purcell keluar time aku form 4 ke form 5 macam tu. Ohh masa tu gila cari kedai. Nak rembat sepasang.

Masa tu mana ada kedai Converse macam sekarang. Aku pon tak sure aku beli tu ori ke idak. Tapi aku beli dalam 90hinggit. Lebih kurang. Masa tu mahai laa budak sekolah kumpul duit belanja sehari singgit. Tak ke 3 4 bulan baru dapat.

Masa tu memang tak hingat doniaaa punya happy. Tapi paling klakarnyaaa aku nak pakai pegi mana? Oihhh sampai ke matrik le aku pakai! Kellaaaasss kau pakai baju kurung pakai sneakers.

Sekarang, teringin pulak nak satu. Aku tercari2 kasut cantik yang senang bawak pegi jalan2 so aku terjumpa nihh. Bila lagi nak beli kasut designer. Ehem. Taklah designer sangat.

Loving the sequins and beadings dekat kasut tu. Kewwlllaaaaassss. Aku pun beli yang tak ada tali. Malas nak ikat2. Sarung je. Cute kan? Heh.

Bolehlah teman aku pergi Bandung esok?

posted from Bloggeroid

Monday, October 8, 2012

360



Lampshade revamped.

Lampshade hubby beli time sale Equatorial Hotel nak close down sebab nak renovate hari tu. RM15 aje sebijik. Keh keh keh

Paper cut-out tu aku buat tak sampai pun 5 minit. Keh keh keh

Op kos aku nak buat skyline view apape city tapi tak koser aku nak potong kicik kicik.

Love kaler merah kasik dramatic sikit. Font tulisan sendiri. Heh.

posted from Bloggeroid

Sunday, October 7, 2012

359


Akhirnya hari ni dah rasmikan customised pillowcase.

Aku beli plain pillowcase kaler purple so nak combine dengan apple green macam cantik. Tambah lah apape yg aku suka kann. So jadilah ni.

Lepas ni ingat nak buat cushion cover pulak. Tapi still kena beli fabric paint. Huahuahua.

Tak lah cantik sangat sebab first time buat apape atas kain. Nak beli Sharpie tapi aku bace tenet cakap tak seswai pakai atas kain.

posted from Bloggeroid

358



Semalam bertukang kat dapur. Dengan 4 bijik telur aku dapat hasilkan pavlova dan 3 cawan creme brulee.

Recipe nak buat pun senang.

Gula. Garam. Vanilla essence. Corn flour. Lemon juice. Whipping cream.

Semua ada dekat rumah.

Sebab nak buat pavlova utk birthday mama tapi telur kuning tu cam membazir je tak tau nak guna utk apa. Buatlah creme brulee.

Creme brulee tak rasa lagi. Hehe. Tak taulah rasa apa. Kalau sedap ak nak buat lagi. Heh.

Dekat rumah ada sesame salad dressing hubby bawak balik dari office. Kawan dia bagi katenyer. Dah lama ada tak bukak2 lagi.



So semalam aku dah rasmikan. Beli mixed salad dekat Carrefour. Yummmmm. Sedapnya. Aku sorang je yang melantak.

Teringat makan bibimbap kat Korea. Sebab tu sedap ada sesame oil. Sodapnyaaaaaaaa.

posted from Bloggeroid

Friday, September 28, 2012

350



Got an interview today.

Bought the pumps at 10am this morning coz shoes are never in the list. Haha

And thanks hubby to accompany me the whole day :)

ILOVEYOU.

posted from Bloggeroid