Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Monday, March 26, 2012

Happy Monday

Ehhh biasa monday blues je aku nihhh hahahaha

Tapi hari yang berbahagia ni aku dengan sangat happy memulakan hari aku dengan breakfast dengan beloved hubby and father.

Pastu pergi klinik nak cucuk vaccine tapi semua klinik aku pergi takde T__T

Tawakal ajelah.

Pasty pergi tukar duit sampai Damansara. Hahaha macam lah Klang takde.

Makan lunch dekat ikea.


Kek coklat Paeng blanja. Kononnya.






Bestnyaaaaa dapat cuti hari orang kerja nihh.

BESTNYAAAAAA.





p/s : Doakan aku+suami selamat pergi dan selamat balik.

posted from Bloggeroid

Saturday, March 24, 2012

3 days to go


posted from Bloggeroid

Single monin'

Satu pagi yang sedang membujang...



Baked bean, french toast, glass of milk

Biasenya french toast yang masin pun boleh sedap sebab makan dengan yang tersayang.

Sekarang rasa pahit.

Paeng, cepatlah balik.

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 20, 2012

Percutian Bajet


Buku-buku bajet


Sarung tangan dan skaf bajet


Snow cap bajet


Bag tak berapa nak bajet


Sarung kaki bajet big foot


Boot bajet artis


Luggage dan bekalan makanan bajet

Still belum completely packing. Pak cik hasben lagi lah nadaaa. Elek. Cakap membebel 10 kali pun tak nak dengar. Hmmmpphhhh

Cepatlah next week. Malas dah nak duduk ofis tu. Hmmmpphhh

Malas.

Malas.

Malas.

posted from Bloggeroid

Sunday, March 18, 2012

Love bird - wedding guestbook








Wedding guestbook
Theme : tree and birds*
Colour : peach, pink and cream
Size : A4

*exclusive design. No repeat design.

To order : email me at ismahs@yahoo.com (theartsinme-zfi.blogspot.com)

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 13, 2012

151 days

Ada hati nak buat snacks. Pergi beli marshmallow dekat Pavvy. Satu packet large punyaa. Huahuahua.

Belakang ada resepi easy peasy punya. Bak kata Lady Verde. Heh. Mesti quote orang glemer. Haha.

Resepi pakai microwave oven je. Kan budak kecik umo 7 tahun pun boley buat. Tapi aku umo 7 tahun dulu tau makan donut aje. Haha.

Mane tak penyabar aku nak try. Pulak dah. Ada hati nak buat pavlova. Tapi sebab hari tu gua kawin tak dek orang nak sedekahkan gua mixer dengan oven. Hehehehe

So aku pun dengan bangganya gather dulu bahan2 senang gilaa

Bahan2 yang diperlukan :
Marshmallow sebanyak yang anda rasa perlu.
Coklat 2 bar Cadbury yang small
Susu sesuka hati tuang
Butter sesedap rase nak letak
Kacang kalau suka
Cebisan marshmallow

Mula2 masukkan coklat, marshmallow, susu dan butter ke dalam pinggan ke apa sajalah yang tuan puan ada. Tapi make sure pinggan anda microwave friendly.

Panaskan sampai cair.

Kacau dan masukkan kacang dan cebisan marshmallow.

Chill dan boleh laa makan begitu sahaja.


Rasa???

Mestilah sedap. Rasa coklat. Hahahaha.





Rupa memang buruk sikit. Tapi rasa sedap. Hehehehe

Nak cuba?

Tapi berhati2 ya semasa mengendalikan microwave anda.

Kalau tak puas hati bolehlah search sendirik resepi snack yang anda suka.

Sekian.




P/s: its comingggg!!!!!

posted from Bloggeroid

Monday, March 12, 2012

Lima.

14.03 nanti adalah aniberseri aku yang ke 5 bulan. Wahhh dah 5 bulan aku kawin. Sebenarnya dah lost count. Dan xpernah mengira.

Hari tu, aku nak balik terjumpa colleague Paeng ni tanya dah berapa bulan kawin.. Baru terhegeh2 aku nak kira. Pastu akak tu kate, lahhh tak ingat ke berapa bulann??

Haaaaa padan muka.

Tak kisahlah. Tapi yang penting aku bahagia. Hahahahaha. Makin memboroi ade. Kalau ade baby yelah tak pe. Ni penuh dengan lemak ape bendaa???



Gambar hiasan


Masak pun bukan slalu. Maklumlah busy body. Memang ala2 business woman gitu. Hahahaha. Paeng pun sama. Kate sehati sejiwa kenalah kembang same2 tapi lelaki kan metabolism rate tinggi, makan lah banyak mana pun tak lah kembang macam pompuang.

Rasa macam baru kawin. Ada hati nak belek2 album kawin yang aku buat sendiri. Siap letak sebelah katil. Agak2 nak tido selak2 lah kejap. Yelahh terkenangkan zaman jadi artis selama satu setengah hari. Hohohoho glemer ko nyahhh!!

Tak macam artis pun kalau nak panggil celebrity pun boleh. Tapi confirm bukan celebrity fitness. Gua tak fit punn. Kalau jadi kucing confirm orang sukaa. Tapi sebab bukan kucen so agak2 kedengaran jugak berkumandang perkataan yang boleh buat aku rase macam nak jadi kucen kann??

Ehhhhh dah nak tido lahh... Paeng tengok bola kat bawah. Malas lah nak teman. Ape benda tengok bola, bukan best pun. Tak faham lahh aku. Foul la. Offside la. Penalty la. Not in my dictionary. Dan rasanya tak perlu kot terhegeh2 nak tau. Hahaha

Oklah. Byeee.


Selamat bercuti kepada kawan2 yang masih bersekolah. Cikgu pun kira masih bersekolah sebab kena pergi sekolah kan.

Yesssss jalan clearrrr lah besokkkk!!!


Babai.

posted from Bloggeroid