Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Monday, October 17, 2011

Kan dah kawinnn

Huahuahuaaaa

Mana gambar orang tag aku collect aje. Since belum dapat gambar from official photographer so aku compile everything mana favorite gambar aku hehe

Oi letih jugak jadi pengantin nih. Nak fikir tak puas hati memang banyak. Tapi Alhamdulillah aku majlis semua ok dan paling best kitorang hire photgrapher paling BESTTTT!!! Tak tau lahh photographer lain tapi kak Shana & abg Jidin memang sempoi. Aku yang camera shy ni *konon* pun jadi tak malu dengan jayanya.

Hahahahaha

Paling best, orang kata cokelat aku order best. Photobooth aku best jugakk sampai orang kata pelamin. Aihhh aku kan sempoi *konon lagi* tak nak lee pelamin nih malas nak sanding so buat laa photobooth at least ada jugak tempat nak bergambau. Haha memang sedare mare aku pun sukaaa. Parents aku pun sukaaaa. And yang penting kawan aku enjoyyy dapat hamik gambau berposing dekat photobooth aku.

Ok ok

Moh le tengok gambau aku yang tak berape nak cantik nihh hahha

Sori laa malas nak susun.

outdoor photoshoot

signage ciptaan aku. haha

ex-colleague masa kerja Nestle

Ni laa hubby tercinta

Ni colleague Paeng :)

Props pun ciptaan aku. Heh orang rajin.

Photobooth from Ren-da Belleza. Malas nak link.

Penat kot duduk macam nih.

Haaaaaa yang time ni aku sukaa sebab dapat cincin hehe

outdoor photoshoot ditemani kawan a.k.a kuli batak kejap

Ni entah bila aku pun tak tauu 

Ohhhh my family :D

Lampu beli dekat Jonker Walk

outdoor photoshoot gak. Itu pokok props namanya.

Apa yang digelakkan pun aku tak tauu

Aku pun tak tau kenapa aku senyum punya lebarrr

Taken by SIL

dengan kawan Paeng sekolah dulu


Apape pun aku memang puas hati dengan vendor decor & photographer & catering hehehehehehe :D

Alhamdulillah semua dah selesai. Boleh laahh tidur dengan lena. Tak payah pening nak fikir pasal kawin lagi.

Saturday, October 8, 2011

Mari mengira dengan jari




Berapa?

Enam?

ENAMMMM??


Chehh buat buat terkejut pulak.
posted from Bloggeroid

Saturday, July 23, 2011

Cake topper

Cake topper dah nak siappp!!!! Jap lg nk sambung buat gueatbook plakkk. Hampehhh

Dulu boleh laaa nak rajin2. Skang ni hai...konon jelaaa buat2 busy.

Bile nal kawin ni mule laaa nak itu nak ini...haiii. Nak buat tu nak buat ni. Tapi disebabkan aku terlalu cerdil dan kesuntulan masa mungkin aku terpakse buat bende lain and bulan quilling. Even quilling is the best thing that ever happened to me tapi sebab aku terlalu malas maka terpakse buat menda lain....

Aku pending kasut kawin je skang ni. Not good. NOT GOOD.

posted from Bloggeroid

Friday, April 1, 2011

gua dah nak jadi bini org dah nihh!!

Ehhhhhhhhhhhhh sabar2. Hahaha. Lambat lagi. Ade lahh lagi 6 bulan kot ek? Puase ganti pun tak abis2 lagi.

Banyak barang dah beli untuk hantaran. Yang lain gua hire orang je. Gua kan orang kayaaaaa hahahah malas nak pikir2. Jap lagi pegi kedai gua nak beli semua benda yang ade kat kedai tu.... parahhhhhh!!

Aku belum fikir pasal bunge telur je yang dekat pahar tu kannn aku rase pahar yang takde bunge telur tu pun aku tak penah tengok. Hahaha lepas tu kalau yang aku suka confirm sebatang pun dah sampai berbelas2. Wahhh biaselahhh taste macam orang kaya tapi dalam poket keringgg. Seluk 1000x pun belum tentu dapat satu sen. Hahahaha bila fikir2 balik, aku nak bagi orang kann bende alahh tu soo beli jelahh mane yang mampu. Agak2 mak aku nak sponsor tak? Lame dahh die tak heret aku pegi kedai bunge. Hehe

Untuk dewan, katering, pelamin, photographer, memang dah settle. Yang belah si encik itu jelahh. Payah betul. Lelaki pun cerewet jugakk ek? Aku jugak yang pening. Aku senang je, dah suke book je. Tak kire lahhh mahal ke murah ke malas aku nak survey2 janji aku suke. Wahhhh cakap gaye macam orang kaye dahh!!

Lately, aku dah takde mood nak fikir pasal kawin sgt, sebab dah takde benda nak fikir, siap design cake pun aku dah finalize-kan nak macam mana so macam dah settle. Doorgift pun aku dah malas nak fikir. Cume kena beli untuk VIP & belah lelaki punye orang je lahhhh.

Guestbook pun aku dah order :D

Ape lagi?

Videographer je takde lagi.. bukan aku yang berie2 nak, Paeng yang nak. Pening kepale aku.

Doorgift time nikah je belum decide lagi. Mule2 nak bagi cupcake, tibe2 budak opis aku yang aku nak order tu ter-pregnant pulakk kannn, tahniahh lahhh kann?? Hahah sekarang aku rase macam nak bagi cookies pulak. Haii biaselahhh manusia macam aku nihh memang bernafsu tahap serakahh haha

Diet bukan main, tak kurus2 jugak. Penat dah aku nak diet. Hentam jugak berkeping sandwich ari nih. Hahahaha

Hmmmmmmmmmm ape lagi ek?

Macam tak caye je nak kawin, aku rase macam aku still berumur 20 tahun, tapi in reality, sudah tua 5 tahun. Hmmpphhhh!!!

Wahhh esok besday gua yang ke 25, tahniahhhhhhh anda akan berumur 25 esok :)

Sekian terima kasih.


p/s: Hari tu geram jugakk tengok kasut dekat Isetan, rase nak beli pun ada. Tapi kalau beli sekarang kaki tak kembang ke semasa hari kejadian nanti? Hahahahahha

Sunday, February 27, 2011

berita baik kepada bakal pengantin

ohhh yeahhhhhhhhhhhhh!!!!!!

Kepada bakal pengantin yang cheapskate seperti akak nihh.... jangan segan dan malu-malu....

NAK BELI COUPON FROM milkadeal.com & mydeal.com.my

Sebab mestilahh korang nak cantik-cantik kan berseri-seri on your wedding day nanti kann????

Ni some of the deals yang currently on. Grab them before its too late!!!!

Click on the picture for more info

52% OFF Classic Manicure + Classic Pedicure @ Diva Nails Spa (at Dataran Sunway, K.Damansara) for RM33 instead of RM70!

80% off Haircut + Wash + Blow + Hair Treatment @ Pepito Hair Studio for RM28 instead of RM138!

49% OFF Soothing Poise In-house Full Body Massage (60 minutes) @ Poise Organic Wellness Studio for RM39.90 instead of RM79!

So what are you waiting for??? Cepatlahh beli before the deal closed!

Milkadeal pun ada jugak hari tu, manicure pedicure treatment for RM35 aje :D

Aku dah siap beli pun. Aku kan kedekut sikit *sikit kee???* Hahahhaha

Ahkak pun taknak lahh cantik sorang-sorang sebab tu ahkak spread the words. Ehhhhhh nanti jangan lupe bagi thank you note dekat ahkak ehh??

Hahahahhahaha

Jom kite pegi together-gether heheheh :P


Sunday, February 20, 2011

wedding guestbook?

Nak cari wedding guestbook handmade???

Wahhhh yang aku promote semua yang jorjesss tahap air liur meleleh boleh takung dapat sebaldi!! Hahahaha






Haaaa lawaw takkk??? Akuu memang suka handmade2 nihhh...

Pegi je kat SINI korang contact As Ahmad, the designer and owner for orders :)

Aku pun nak order satu ah!!!!


Tuesday, February 8, 2011

honey, we rock!

Sesiapa yang dah menggatal, tak pun ade sikit 30% gatal nak kahwin macam ahkak nihh... pun belum nikah dah sebok carik tempat nak ber-hornymoon. Wahhhh tak nak kalah! Haha

Aku setakat nihh ade plan gak nak pegi honeymoon tapi pre-honeymoon dulu... honeymoon betul, aku plan nak pegi next year, insya-Allah. Kau belum kawin dah berie. Ehhh plan tu biar advance lebih sikit takpe, boleh nak adjust lagi kalau nak cancel ke tukar ke ape kann. Heh.

Macam biaselahh, ahkak pun teringin jugak nak merase kan hotel paling rock kat Mesia nihh kalau tak lain tak bukan Hard Rock Hotel.

Ehhhhhhhhhhh macam tak seswai pulak yee nak ber-hornymoon rock2 bagai kann?? Orang pegi honeymoon tempat romantic, sweet, tengok sunset lahh, berspa lahhh, ape lahh.. kau nak pegi ber-rocking bagai??

Ehhhh ingat diorang tak de package honeymoon ka?

Mehh sini dekat...SINI CLICK.

Setakat nihh aku check website ade 2 package, rege tak lain dan tak bukan rege panas serupa aku beli blackberry sebijik tambah sikit topping chocolate rice dengan kacang ekk?? Tapi untuk yang rase rege panas tu ala2 macam beli kasut Vincci *no offense yee* aje, silakan...jemput masukk. Jangan malu2 book aje! Credit card kan ade. Hehehe

Jomlahh tengok gambar pulakk pak cik google tolong carik kan, i tolong pick aje.... :D Pak cik google memang baik hahaha









Nak tengok lagi banyak gambar, pegi sendiri tengok. Tak pun google aje, biar pak cik gooogle tolong carik. Heh. Tapi, memang syok lahhhh kalau kau banyak duit. Sekian, terima kasih.

Ade tak tempat menarik lagi untuk pre-honeymoon??

p/s : Ehhhhh ingat ahkak tak teringin ke nak bergambar dekat guitar entrance tu ha? Ha? Haaa???

Thursday, January 20, 2011

taste vs. look

Hari tu, aku google nak cari simple buttercream cake.. kononnye nak carik laahhh sample untuk bagi kat kawan aku. Tapi belum bagi lagi lahh ahahaha

Aku nak simple2 je kek aku janji sodap. Lepas tu aku nak makan topping cake tu sekali. Aku tau sekarang trend wedding cake semua nak fondant je. Memang lah cantik. Tapi aku tak boleh makan pun benda tu, bayar mahal2. Ohhh tidak.

Aku pun ade terbaca pasal benda nih sebab bride to be tu die tanye, die confuse nak buttercream ke fondant sebab die takut baker die tak boleh buat cantik macam fondant cake. And that's the only reason die taknak buttercream. Aku lupe nak save link tu. Aku pun bace comment semua, ade jugak baker lain comment cakap sebenarnye, fondant tu bukan untuk dimakan??? Ahahhaa padahal dulu aku dah siap makan kot. Lepas tu, ade jugak orang kate, look mestilah better sebab gambar is forever. Whatever.

Bagi aku, masih terlalu awal untuk aku decide buttercream ke fondant. Tapi lately, aku tengok website Green Wedding Shoes tu, banyak pulak wedding, cake diorg buttercream. Hahaha yang aku tau, buttercream tak elok sangat kalau letak kat luar lame sangat. Pasal letak luar tu, aku rase tak de problem sangat bagi aku since aku buat kat dewan yang ber-aircond siap hehehehe tapi janganlah overconfident sangat.

Oklah, just wanna share with you guys gambar buttercream wedding cake yang aku jumpa dengan bantuan ejen pencarian google. Heh.













Cake cake cake!!!!!!!

Sukenye aku tengok semua cake nih. Simple je pon. Ehhh kau cakap simple kau boleh buat ke??? Hahahha

Apape pun, taste or look it's your choice :)

Adios. Nak pegi makan cake.

Sunday, January 9, 2011

the BLUE

Pernah tak aku mention aku tak berapa minat kaler biru.

Masa aku sekolah dulu, semua kawan aku ade baju kaler biru, bila nak gatal konon2 sehati sejiwa pakai biru, aku pulak takde baju kaler biru. Mase masuk universiti baru aku beli baju biru. Haha. Maknenye biru tu macam susah nak mendapat tempat di hatiku ini. Cheewahh!!

Kalau nak kire barang biru yang aku pakai suar jeans jelah! Baru2 ni je baru beli tudung kaler blue black. Ade jugak aku beli bag kaler biru sebab kaler lain dah out of stock! Grrr tapi cantik juga :)

Dalam membeli baju pulak aku rasa aku takde baju biru haha baju kurung adelah! Entahlah biru nihh macam tak best je. Maybe sebab suar jeans dah kaler biru so aku tak mau baju biru, macam tu ke? Ahhh whatever.

Sebab weekend nih aku jadi anak tunggal so aku terlebih rajin duduk depan laptop surfing kaler bunga yang seswai untuk wedding aku nanti. Pastu aku google meaning, symbol of blue. Kalau rajin bace.


Meaning of the Color Blue 

Meaning, symbolism and psychology of color: All About the Color BLUEBlue is the overwhelming "favorite color." Blue is seen as trustworthy, dependable and committed. The color of sky and the ocean, blue is perceived as a constant in our lives.

As the collective color of the spirit, it invokes rest and can cause the body to produce chemicals that are calming; however not all blues are serene and sedate. Electric or brilliant blues become dynamic and dramatic, an engaging color that expresses exhilaration.

Some shades or the overuse of blue may come across as cold or uncaring. Blue is the least "gender specific" color, having equal appeal to both men and women.

How the color blue affects us physically and mentally
* Calming and sedate
* Cooling
* Aids intuition

Source : http://www.squidoo.com/colorexpert

Sebab aku rajin jugak cari bouquet kaler biru, maybe aku nak guna kaler nih time aku nikah nanti dengan hantaran arrangement sekali, decoration untuk pelamin and handbouquet sebab aku amik vendor yang sama so aku boleh tanya die boleh buat biru ke tak kan?

Tengok lah bouquet biru yang aku jumpa dengan pertolongan encik google.










Bile coombine dengan purple nampak cantik sangattt!!!!! Macam nihh senang nak buat kerja. Hahahah

Sekarang nak carik bunga kaler yang match dengan gold & brown, pulak. Urghh!!!