Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Thursday, August 29, 2013

686





Heh. What I'm looking forward to now.......


Scary. We are turning two this coming October. So much we had achieved this year. Ups and downs. And more to come...

:')

Tuesday, August 27, 2013

682

Weekly wrap up.

Roasted ciken yang senang for dinnahh.

Roasted potato sedap gila pasal encik somi mesti jeling sampai nak marah kalau ai makan potato chip. Haihhh

Washi tape fever. Nasib baik laki aku jenis bising kalau tak sampai lubang jamban pon aku nak tampal dengan washi tape nihh. Nak beli lagiiiii!!!!!!!!!!!!!!

Adidas tshirt murahhhhhh dekat Why Pay More? Yang purple RM35 yang putih RM42. Kalau ada design lain lagi mau aku beli jugakkk dan ini relax fit bukan body fit. Heh



Tiga aksi kucen dalam masa 5minit je. Ape perangai lah Brown.

Rojak and cendol sedap best murah dekat tepi tasik Sri Rampai.

When life gives you lemons, you make lemonade. Arghhh kain bertimbun wardrobe and closet langsung tarak. Cheapest way to organize your baju, guna jelah recycle balik kotak-kotak yang ade.

Tahun ni tahun pakai duit paling banyak. Oversea trip aje sampai dua. Beli kereta. Pindah rumah. Pindah rumah je dah ribu riban. Aku pon tak sangka bila total up semua, macam mana boleh ada duit sebegitu banyak. Ehh taklah banyak sangat. Mestila mintak tolong FAMA. Hehehehehe. Bank yang tak penah dan takkan cas interest dan siap kasik discount lagi (depends on the mood).

Mama baba I love you :')

Wednesday, August 14, 2013

671





Hehe. Bila sakit duduk rumah tak buat apelah. Sapu sikit tadi pasal dah berhabuk. Pastu kemas dapur. Nak makan lapar. Malas nak siap turun bawah. Nak buat roasted ciken macam tak lalu. Nak buat bubur tak reti. Buatlah nasi goreng. Nak bajet buat benda tumis pon tak reti pasal biasa Paeng yang buat. Haaa kesian.

Lantaklah. Asal jadi. Makan jugak dua pinggan kecik. Lepas tu dah tak lalu. Lepas tu kenalah pekena dessert. Yum.

Ada susu, eskrem, oreo. Blend semua. Jadilah milkshake orang sakit. Hehehehe.

Pastu dah boring-boring, masukkan kuih ghaye dalam balang pulakkk. 


Balang tu lah yang aku cat label dengan chalkboard paint. Lepas nih boleh padam balik kalau tukar kuih lain. Heh.

Oklah. Bai.

668








669








 
Kazen kawin. Laksam yang dimasak makcik2 sedap sangat! Semua makanan dimasak sendiri. Kenduri sedara mara je yang datang.

Orang kelate buat majlis kawen tangkap muat je. Ape yang boleh. Haha.


667




Beraye di Melaka :)

Friday, August 9, 2013

666



Balik Gomeh. Pastu baba n mama pon nak ikut. Jumpe besan katenyerr. Huhu.

Penatnye. Pasal hari ni kat Gomeh ade open house. Tinggal aku je menantu pompuan so kenalah tolong sikit2. Huuuu.

Oklah tomolo mau jalan Melaka pulakkk. Ahad nak balik Kelantan pulakkk. Pengsan. Raye sakan.

Baju ghaye turqoise ni beli dekat kawan ai punya kakak pegi Vietnam. Murah sangat dan cantik. Teringin pulak nak baju meghelip2 nihh. Tengok kat luar ade nak dua ratui sepasang. Nak buat sendiri memang tak dan. Boli jelahhhh.

Eh. Oklah. Bye.

Thursday, August 8, 2013

665





Tahun ni raya kat Klang. Besok balik Gomeh. Raye ke-4 balik Kelantan pulak.




Monday, August 5, 2013

661

Hari tu balik rumah parents, the sisters tengah buat spring cleaning habis dipunggah segala reta karun.

Oh, aku terlupa kucen gemok aku. Diorang letak dekat kerusi depan tangga. Baru teringat aku letak kucen gemok tu dekat bilik diorang masa nak kawen dulu. Yelaa besau benau mane muat aku nak letak atas katil.

Huhu. And I brought him back to our home. There are some memories in him.

Kucen gemok tu adalah pemberian the hubby masa mula-mula dating dulu and that was my first birthday present masa jadi gelpren diaa. Fuhh. Some memories, huh?


Heyeaarrgghhhhhh the return of the fat cat, Garfield. The only cat that we can keep in the house. Hehe. Huuuuuu 

Saturday, August 3, 2013

660

Penat aku taip. 

Dah keluar kejap, bukak balik dah hilang pulakk. Adoi.

Aku tulih point jelah.

Balang kuih ghaye.
Beli kat ikea.
Ghupe biase jeeee.
So ade hati nak DIY.

Balang balang comel.

Letak masking tape ikut sukehati nak bentuk ape.


Cat lah ikut suke hati dalam bentuk yang kite nak tuuu.

Siap dah semuaaa.

Bukak masking tape. Biar kering.

Lepas kering boleh basuh balang. Tapi jangan gosok bahagian cat tu. nanti tanggal pulakk.

Siap. :)

Friday, August 2, 2013

659

OMG OMG OMG

H&M baru release home collectionnn!!!!!!!


Bila nk sampai mesia nihhh????!!!!!!

Dah geram tak sabarrr nihhhhh. I WAN ALL.