Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Thursday, April 17, 2014

917

Ohh hari perkahwinan ke 917 sama pulak tarikh hari ni 17 April. Hmm.

Lately tengok instagram and facebook, ramai pulak yang sama birthday month dengan aku. Heh. So happy to know that so many April babies out there yang comel dan baik hati macam saya, eh? JK.

Last weekend balik rumah my MIL. Sebab nak tanya mak sendiri mak aku penah jahit baju kurung aku pun time umur aku 3 tahun. Hahaha. So aku tanya mak mentua aku yang rajin tu macam mana nak jahit baju kurung pasal hari tu aku belajar buat jubah yang senang kacang tu kan. Ehem. Hahahahaha.


Lepas mak mentua tunjuk cara gunting bagai baru aku berkobar-kobar balik nak gunting kain. Hahahahahaha.

Biasalah, kalau ada binatang comel tu memang kerja dia pun menyeboklah. Hahaha. Orang nak menggunting, dia pun nak gunting. Orang nak bentang kain kat situ jugaklah dia nak duduk. Ish.

Tapi kalau ada template memang senang nak gunting kain. Kalau ikut tailormade satu body orang lain-lain memang jenuhlah nak melukis atas kain tuu. Huu.

So wish me luck nak buat baju kurung ni. Aku dah gunting 3 keping kain. Kalau tak jadi aku tak tahulahh. Haihhh.

Minggu ni nak hantar pergi jahit tepi dulu. Hehehehehehehe

Wednesday, April 9, 2014

909

Bulan April bulan lahir ai. So bulan ni umur ai kena tambah satu. Haihh. Dah tua macam ni pun apa ada?

Bukan tak bersyukur, tapi achievement dalam hidup tu macam tak berapa nak bintang banyaklah kan? Kadang-kadang terasa macam menyesal tak belajar rajin-rajin mungkin kehidupan lebih baik? Hmmm. Tapi aku rasalah kan, kalau aku dapat kerja tip top entah-entah mendara aku sampai sekarang. 

Itulah plan kite ni nak kemana sangat dengan perancangan Allah. Siapa tahu, tiba-tiba laki aku nak membela kucen kann? Siapa tahu tiba-tiba boss aku nak kasi gaji aku over the top sikit, ehh?

Anyway, malaslah nak cerita pasal kehidupan serba serbi yang asik rase nak merompak aje kann tapi bila fikir dosa, astaghfirullah. Lupakan jelah niat yang tal membawa ke syurga tu. Haihh.

Oklah kita cerita hepi sikit. Mestilah cerita bergambar. Ehemm.

Gambar kucen yang memahami betapa tak bestnya bila berlaku pertambahan umurr. Gahhhh.

Flower from hubby. Ini memang surprise betul. Tak expect pun. Lap yu beri beri much.

Birthday treat from the colleagues, owhh terharuuu :')

The best fren yang hobby edit gambar, siap ada arrow tu tak tahann.

Besday kad yang freshly printed from the baby sister. Ohh terharu. 

My baby sister belanja Toowoomba. Ai kesian ai pilih ciken chop aje. Ok. SEDAP. MURAH. Boleh tak harga dia lagi murah dari aku makan ikan bakar kat Bellamy hari tu. Cis. Rasa macam nak cincang je makcik tu. Grrr.

Hubby belanja Chili's, mushroom beger dia so so jeww pasal tak de gravy ke apa ke aku lagi prefer portabello mushroom beger Carl's Jr. Hmmm

Eh?? Kepten Amarekaaaaa yang terhemsemm. Arghh geram sampai rasa nak gigit rambut dia ohhhhhh. 

Oklah sebab aku rajin hari ni bawak kerja balik rumah nak sambung buat kerja. Haihh. 

Thursday, March 27, 2014

895

Atas permintaan ramai we'ols create account instagram Robin. Heh. Ni mesti pasal orang menyampahlah ni tengok asik spam feed diorang dengan gambar kucen jewww.

Adik hemsem selepas abam hemsem Brown. Heh.

My first futsal experience. Punyalah aku takut nak main pastu officemate semua ajak main, main je lah! Best jugakk. Ehh?

Sebab tulih blog hari ni, so kena letak gambar makanan hari ni. Heh. Bubur ayam meriah betul. Lepas tu mintak soya cincau, hambik kau dia bagi soya vsoy sebotol. Hahahaha

Lepas tu sebab kengkonon nak masuk Chairman Cup kat opis tu kengkonon sangat nak suar tracksuit sebijik. Ingatkan h&m ada yang murah. Murah amende lawo sikit pun rege RM119.90. Whatt?????!!! Lepas tu tetiba nak tengok Adidas online. Ehh murahhh, Adidas lagi. Shipping baru sembilan hengget. Kalau beli over RM200 free shipping. Fuh. Geram tengok. So aku tak nak tengok lelama, cepat-cepat aku check out. Takut terbeli jaket rege RM280. Hahahah.


Friday, March 21, 2014

890

TGIF!




Wednesday, March 19, 2014

888

Lucky triple eight!

Anyway, today I was on MC, my gum swollen for like days and I got fever for 2 days. Gahh. And lucky me, the doctor said nothing bad, its just infection. Arghh. Alhamdulillah.

So I was at home all day and went to visit my sister at her uni. I just wanted to share some photos of Robin. Yeahh. 





Boy, he was annoyed since he was being force to take picture while I hold him. Haha. He is a very vocal cat, he answered whenever we call out his name.

He's super playful he runs all around in the house chasing nothing and ended up curtains being his prey. I was just scared if the curtains tore and lucky us we just hang the day curtain. Gahh.

He was behaving real good with strangers while visiting my sister. She had friends around but he was adjusting himself very well and being so affectionate. Maybe he knows that he was that cute and the centre of attention. Haha.