Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Saturday, May 10, 2014

941

Robin yang makin membesar. Haih makin nakal.

Hari tu sampai awal ofis purposely pergi stabak nak beli hot latte pasal nak white cup ni pasal geram tengok orang lain buat.

Front and back using Artline marker black and gold. Ini more to Kate Spade inspired. Tapi sebab sekarang hot design and style kaler gold so aku guna gold marker. It did make a lot of difference compared to kalau polkadot black and white kann. Hmmmm.... Sorilah iols tak pandai melukis or doodle itu yang hasilnya macam budak enam tahun punya. Heh.

Aku tengah fikir-fikir nak letak langsir dekat dapur tu sebab tingkap tu macam kosong so mestilah nak letak something. Lepas tu jumpa kitchen curtain ideas dekat pinterest guna tea towel. OMG. Aku ada banyak sayang nak guna buat lap tangan kaki meja. Hahaha.

Beli je tea towel tu sebab cantik from Typo. Harga dia RM15 with any purchase. Kalau tak sehelai RM30. Mahal kan? Lepas tu cantik pulak tu. Kann??

Hari tu dia keluar design baru aku beli jugak tapi sekeping aje sebab nanti tak guna buat apa. Kain lap dekat dapur aku pakai towel good morning tu je. Besar pastu kuasa serapan superb jugak. Lepas tu murah tak heranlah nak lap segala. Heeheheh and of course masuk Remodelista designer kuar towel good morning dia berharga entah berapa puluh dollar sebijik. Aku beli kat Tesco baru tak sampai soploh hengget dapatlahh beberapa keping tak ingat.

Currently, aku tengah cat cermin RM30 yang hubby beli masa Equotorial hotel nak renovate hari tu. Sekali set lah tu dengan kerusi rotan dua bijik tu. Dengan side table dua bijik jugak and a lame table lamp. Tapi side table tu belum fikir nak buat apa.

Aku lupa letak mana masking tape aku guna washi tape aje. Haihh. Tapi kalau tak habis-habis washi tape aku tak boleh lah beli baru. Eh? Hahahahahaha

Aku harap the cermin turn out well lah pasal malas nak repaint ke apa. Mulanya nak kaler kuning tapi nanti susah pulak nak match dengan barang rumah even though kerusi makan tu kaler kuning. Hmmmm.

Sekarang planning nak kemas dulu bilik yang lagi satu yang buat sumbat barang tu. Hahahaha.
 
Lepas tu teringin nak buat terrarium ke ape ke macam ni.



Cakap dengan hubby nak pergi Cameron Highland nak beli cactus banyak-banyak. Hehehe lepas tu hari ni hubby balik dia bawak balik 3 bijik cactus. So sweet.

Takpelah susun macam ni dululah before beli bekas besau sikit. Hahaha.

Lagi satu, aku baru start pakai Photoshop Express app. Sumpah filter lawa gile. Hahaha. Super loike.

Okbai.



Monday, May 5, 2014

935



Wedding Azah dekat Port Klang pastu bila jumpa ex-skoolmate yang batak nak pakai monopod macam nilahh. Lol.

Makan-makan dekat Pizza Hut with colleagues. Pasalnya ada satu team tu menang treasure hunt hari tu so nak share makan-makan. Soo sweet. Awwwww.

Ini buat banana chocolate shake pasal hubby beli pisang nak buat cekodok. Beli banyak sangat. Pisang tak boleh biar lama nanti buruk. So potong-potong masuk freezer. Bolehlah buat smoothies or whatever chu'ols sukaa.

Sekarang I cant stop thinking about painting the doors in the house. Haihh.





Gambar sumber pakcik google ehh.

Crazayyy over these doors. But of course lah kan aku taklah daring sangat kan nak buat pintu macam tu tapi yang chevron tu cantik sangattt aaaaaaaaaaa.

Kalau chu'ols ghaye umah iols tahun ni nanti iols punya pintu bergaya baruu lahh ekk heehehehehehhehehe

Okbai.

Friday, May 2, 2014

Something something

Bukan nak burukkan nama dia. Tak berniat pun. Bukan nak downkan bisnes orang. Aku pun pernah buat bisnes. Handmade juga. Bukan sikit pun nak dengki dengan dia.

Aku rasa masa aku mula order dulu macam excited gila sebab percaya yang dia mesti jaga kualiti sebab kononnya paling bagus and pioneer. Entah celah mana pioneernya sebab mat saleh dah lama main celup-celup nih.

Lepas tu disebabkan kuasa percaya tu lah aku siap order baju untuk hasben untuk aniberseri. Masa tulah. Last year. Aku pun tak persoalkan tentang harga. Kononnya handmade. Fine.

Bila waktu delivery kasi alasan kata baju tak mencapai kualiti whateverlah kan. Ok. Aku tunggu sebab janji nak bagi before our aniberseri. Fine. Aku kan penyabor tak berapa banyak tapi whateverlah kan. Percaya punya kuasa.

Lepas tu sampai baju yang diorder tu, hasben aku pun tak lalu nak pakai. Gambar baju aku dah delete dari fon. Kecik hati aku pasal dah order special kononnya. Haih. Sedih betul. Bila mintak refund mintak maaf pun tak ada sebab baju celup tah pape. Hasben kate malu nak pakai macam baju buruk. Lepas tu dia kata jenis kain baju yang dia guna tu kosnya tak sampai soploh hengget. Whatt????????? Bodohnya aku tertipu dengan gambar-gambar bodoh dia. Haihhh.

Aku telan air liur aje pasal aku pun order untuk diri sendiri jugak. Pun buruk tapi aku telan jugaklah kann pakai buat tidur je. Harga RM50 sehelai okehh???? Kalau lime puluh hengget tu aku dah boleh dapat baju MNG ke, adidas ke, nike ke dak???

Lepas tu aku cuci pun kaler tanggal and dia punya tag pun tanggal. Bila aku whatsapp satu apa pun tak reply. Ini ke nama buat bisnes? Konon dah masuk magazine lah, tibi lah. Kononnyalah kan. Tapi bila macam ni buat dek je. Kau jual baju doploh hengget aku boleh accept. Kau jual lime ploh hengget pastu bila bagi feedback macam ni??? What the eff mann????

Aku pun kurang arif pasal hak aku sebagai pengguna. Tapi kalau dah macam tu punya kualiti kau hentam aku sampai lime ploh hengget kau ingat halal ke meniaga macam tu?? Aku pun buat bisnes handmade dan aku pun paham barang handmade ni ada cacat cela sebab kita kan manusia. Tapi cacat cela tahap mana yang manusia lain boleh terima??

Bukanlah aku nak tunjuk pandai ke kau yang lagi pandai ke tapi kadang-kadang kuasa percaya yang orang lain dah bagi dekat kau tu macam sia-sia jelah pung pang bagai tapi kualiti memang tahap kau sendiri pun tak lalu nak pakai ape benda. 



Aku bagi whatsapp 30 March ari tu, sampai sekarang tak berbalas. Kamonlah busy sangat ke mencelup????

Aku tak tahulah aku sorang je ke yang bodoh nih?

Lima puluh hengget baju pasar kau ni memang nak suro aku buat lap kaki ke wehhh??????

Kerana kau BELLALUNA HAMPEH OMBRE, rosak susu sebelanga. Ehh?

Konon sangatlah nak brand sendiri bagai. Haihh.

Diam itu pintar, bak kata KRU. Tapi kalau aku diam-diam nanti makin ramai orang kena tipu dengan dia.

Itulah.

Cakap banyak-banyak karang disamannya aku karang. Dahlah aku ni orang kebanyakan, manalah nak celen dia yang kaya raya tu, dahlah pakai Jazz, ada tunang hemsem (hemsem kee?), mak ayah kaya, untunglahhh. Ehh? 

Ingat, dunia ni berbentuk sfera, takut nanti kau tiba-tiba dekat kutub selatan pulak. Payah nak balik mesia balik?

P/s : Entri ini ditulis tanpa niat memalukan pihak yang berkenaan tetapi lebih kepada testimoni dan hak sebagai pengguna dan peringatan kepada future pembeli. Entri ini jugak tidak berniat untuk menjatuhkan sesiapa. Jika anda terbaca entri ini, segala unsur-unsur berbaur hasutan adalah dibawah tanggungjawab anda.

Pp/s : Bellaluna tu nama dia cik Azimah hahahahahahahaahahah kalau dia letak Azimah Ombre mesti tak ada orang beli. And then konon macam nak nampak macam classic laaa kasik nama ombre jeans ko peah la timah la joyah lah sebab kalau orang tau nama kau Azimah taklah pelik sangat kan? Ahahaahaha hai lah manusia. Macam-macam jenis punya orang.

Thursday, May 1, 2014

931

Hari ni iols bangun awal pagi semata-mata nak pergi treasure hunt by apa charity dekat Sunway Pyramid. Kecil-kecilan punya event jeww sebab buat dekat Simply Penang yang cenonet tu.





Lepas treasure hunt pergi kareoke. Fuh.

Penat rasanyaaa. Kaki pun lenguh. Before balik tu singgah drive thru Starbucks. Aku memang peliklah since semalam lagi ramai orang dekat Starbucks. What the efff mann???

Anyway managed to get the new drinks, Caramel Ribbon Crunch. Nyummy.


Finally home by 5pm. Gahhh. Penatnya. Lepas tu layan movie sekejap.

And then terasa macam dah lama tak pamper mandi ber-scrub. So tadi mandi scrub satu body iols rasa kulit iols macam baby OMG SANGAT LEMBUT MACAM SUTERA. Eh???



Lepaih mandi I was so much in the mood to get crafty iols ambil wooden symbol and some of my washi tapes from my collection. Ehh collection sangat tak sampai doploh lagi punnn.

The easiest DIY ever! Siapa tak reti meh sini ketuk tangan. Hahaha nanti iols rajin iols buat untuk huruf lain pulak lah. Hehehehe.

Tak sabar nak washi-fy satu rumahh tapu nanti hubby mesti cakap aku gila. Hahahaahahahahahahh

Gambar hiasan.

Gambar hiasan.

Ok bai.

Saturday, April 26, 2014

925

Hari ni iols ambik annual leave. Takut nanti year end dah busy compom susah nak cuti pasal kena berebut dengan orang lain. Haihh.

Anyway, bila cuti tu bukan duduk rumah nganga jeww mestilah ada je nak buat itu ini kan.

So keluar pagi breakfast and then pergi vet nak bagi vaksin untuk si budak kicik tu. Pastu merajuk sehari. Haishhhh. Bolehlah kan???!! Geram betul.

Lepas semayang jumaat kitorang pergi The Curve nak makan Johnny Rockets katenyerrr. Kenyang gilaa okehh. Beger mushroom dia so far better than Chili's. Sebab mushroom dia ada perasa. Hehehehe. Tapi sumpah kenyang gila lepas makan memang semua nafsu nak dessert ke ape ke lenyap dah semua pasal kenyang gila tak tipu.

The burger comes with salad banyak and fries. Fries boleh tukar kalau kaya sikit sebab kena tambah RM2.50. Boleh pilih nak onion ring ke sweet potato fries.

Dah habis makan kenalah jalan, pergi Pet Safari dekat IPC. Besar gilaa aku pun jadi gila. Paeng lagi gila belikan shampoo lah, conditioner lah, snack lah, leash lah apapelahh. Aku rasa kalau dia punya duit unlimited mau satu kedailah dia borong. Haihh -_____-"

Lepas beli barang kucen jalan ikea pulak. Penat gila ok. Sebenarnya tu tujuan utama datang sana. Hahaha.

Kitorang punya kitchen taklah hebat macam orang lain punya. We'ols punya mix and match aje. Tu pun tak complete lagi sebab nak kan wall storage yang Fintorp tu. Tapi sebab nak kena drill bagai memang postpone lah dulu. Malas. Heh.

So sebab tak berapa nak complete tu terpaksa carik rack ke ape ke nak letak pantry items macam canned food ke beskut bagai. Cari punya cari aku rasalah kan yang paling seswai Josef locker tu.

Search kat tenet pulak seswai tak locker style letak kat kitchen. So designer approved lah kire pasal aku jumpa dalam blog Apartment Therapy. Heh.

Nampak kemaslah sikit compared to before. Lupa nak ambik gambo before. After punya gambo macam kat bawah ni.

Lawa tak??

Hehehehehehe


Boleh jadi our second fridge magnet display. Ataupun boleh jugak buat tempat letak memo ke note ke kann. 

Benda paling hepi sekali, meh sini nak cite sikit. Last time we'ols check harga dalam website sebijik locker tu RM149. Yang dalam gambar tu dua bijik ye. Masa nak pick up punn tengok display unit takde pun tulih diskon ke last chance ke whatever kann. So masa checkout tu OMG IOLS NAMPAK HARGA DEKAT SCREEN CASHIER IZ RM99 SEBIJIK. Memang senyum sampai telinga we'ols jimat seratus hengget. Wahhhh.

Rezeki lah tu kann. Huhuhu. Alhamdulillah, jimat sikit. Lepas tu aku ada jumpa dekat Apartment Therapy memang kenalah dekat aku. Kitorang ada beli drying rack paling murah dekat ikea. Yelahh masa mula-mula pindah dulu kan hambik je asal boleh.

But then, bila guna dia tak ada lapik bawah tu so terpaksa pinggan mangkuk basah letak atas towel dulu before letak kat atas rack tu. What's the point of having one tapi tak serve the purpose kan? T______T

So orang tu punya idea is to put drying rack on a colorful tray. Nice to see and nice to hold the dripping water. Isnt that great??? Tak payahlah nak beli yang baru dan mahal. Sila jangan membazirrr banyak lagi barang nak beli untuk rumah separa siap nihh. Huaaaa.

Comel kan? Hehehehe. 


And then beli lagi dua bijik cushion comel. Kalau pergi ikea tak sah ambil barang merepek. Gahhh.

Oklah bai.