Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Sunday, October 28, 2012

380





Sometimes when I feel empty, I do artsy stuff. And my mind is like its going to blow off if I didnt get that ideas flowing onto the papers.

And today, I was seriously KNITTING. And without the needle. Bought the yarns at RM1.80 per piece. How ohhseemmmm :D

And I like it how they turned out to be.

Now I can strike this out of the list!

Say hello to canvas.


Bila nak beli?

posted from Bloggeroid

Sunday, October 21, 2012

372









Celeburet birthday abang [tiada dalam gambar sebab asik kuar layan yokok].

Semoga panjang umur murah rezeki. Boleh belanja tengok wayang lagi. Huhu.

posted from Bloggeroid

Monday, October 15, 2012

367

















Happy anniversary sweetheart :)

Thank you for the dinner. Love you.

posted from Bloggeroid

Sunday, October 14, 2012

366



Adalah tu hikmahnya aku tak pergi Bandung semalam.

Mama dan baba, selamat menjalani ibadah haji. Selamat pergi dan pulang.

posted from Bloggeroid

Friday, October 12, 2012

364



Aku order last month kasut nih.

Teringat zaman muda dulu zaman Converse. Jack Purcell keluar time aku form 4 ke form 5 macam tu. Ohh masa tu gila cari kedai. Nak rembat sepasang.

Masa tu mana ada kedai Converse macam sekarang. Aku pon tak sure aku beli tu ori ke idak. Tapi aku beli dalam 90hinggit. Lebih kurang. Masa tu mahai laa budak sekolah kumpul duit belanja sehari singgit. Tak ke 3 4 bulan baru dapat.

Masa tu memang tak hingat doniaaa punya happy. Tapi paling klakarnyaaa aku nak pakai pegi mana? Oihhh sampai ke matrik le aku pakai! Kellaaaasss kau pakai baju kurung pakai sneakers.

Sekarang, teringin pulak nak satu. Aku tercari2 kasut cantik yang senang bawak pegi jalan2 so aku terjumpa nihh. Bila lagi nak beli kasut designer. Ehem. Taklah designer sangat.

Loving the sequins and beadings dekat kasut tu. Kewwlllaaaaassss. Aku pun beli yang tak ada tali. Malas nak ikat2. Sarung je. Cute kan? Heh.

Bolehlah teman aku pergi Bandung esok?

posted from Bloggeroid

Monday, October 8, 2012

360



Lampshade revamped.

Lampshade hubby beli time sale Equatorial Hotel nak close down sebab nak renovate hari tu. RM15 aje sebijik. Keh keh keh

Paper cut-out tu aku buat tak sampai pun 5 minit. Keh keh keh

Op kos aku nak buat skyline view apape city tapi tak koser aku nak potong kicik kicik.

Love kaler merah kasik dramatic sikit. Font tulisan sendiri. Heh.

posted from Bloggeroid

Sunday, October 7, 2012

359


Akhirnya hari ni dah rasmikan customised pillowcase.

Aku beli plain pillowcase kaler purple so nak combine dengan apple green macam cantik. Tambah lah apape yg aku suka kann. So jadilah ni.

Lepas ni ingat nak buat cushion cover pulak. Tapi still kena beli fabric paint. Huahuahua.

Tak lah cantik sangat sebab first time buat apape atas kain. Nak beli Sharpie tapi aku bace tenet cakap tak seswai pakai atas kain.

posted from Bloggeroid

358



Semalam bertukang kat dapur. Dengan 4 bijik telur aku dapat hasilkan pavlova dan 3 cawan creme brulee.

Recipe nak buat pun senang.

Gula. Garam. Vanilla essence. Corn flour. Lemon juice. Whipping cream.

Semua ada dekat rumah.

Sebab nak buat pavlova utk birthday mama tapi telur kuning tu cam membazir je tak tau nak guna utk apa. Buatlah creme brulee.

Creme brulee tak rasa lagi. Hehe. Tak taulah rasa apa. Kalau sedap ak nak buat lagi. Heh.

Dekat rumah ada sesame salad dressing hubby bawak balik dari office. Kawan dia bagi katenyer. Dah lama ada tak bukak2 lagi.



So semalam aku dah rasmikan. Beli mixed salad dekat Carrefour. Yummmmm. Sedapnya. Aku sorang je yang melantak.

Teringat makan bibimbap kat Korea. Sebab tu sedap ada sesame oil. Sodapnyaaaaaaaa.

posted from Bloggeroid