Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Tuesday, February 28, 2012

137 days

Hari ni resepi guna wrap lagi.

Hehehe sebab belum abis. Lagipun malas nak masak nasik. Tak sempat ah. Maklumlah mak kan orang bandau business woman katenyerr. Ahohohoho

Oklah mari kita sama2 sebok membusybodykan tengok ramai2 resepi wrap kedua aku nih. Chewahhh ada hati nak bukak blog masakan pulak kerrrr?? Alahai.

Bahan2 yang diperlukan :
Ayam mana2 part pun boleh, berapa ketul pun sukahati
Black pepper sauce secukup rasa
Honey atau dalam bahasa melayu, madu (tak ori pun lantak lahh)
Roti wrap
Sayuran, nak letak sawi ke brocoli ke apapelah yang sewaktu dengannya
Cheese
Thousand island

Cara2 yang aku buat :

1. Goreng ayam yang dah digaul dengan madu dan black pepper sauce. Orang nak jaga kesihatan gorenglah dengan olive oil. Kawan aku bagitau nak rambut cantik pun boleh letak olive oil. Bolehlah sambil masak sambil sapu rambut. 2 in 1 gitu.. Kate business woman. Busy katenyerrrr

2. Carik2 ayam dari tulang. Kalau hebat boleh makan tulang sekali tak payahlah susah payah carik menyarik isi ayam tu. Sesiapa yang tak cukup kuat nak gigit tulang bolehlah sedekah kat kucen2 kat luar rumah anda.

3. Basuh dan potong sayur. Tu pun nak ajar ke? Letak jelah atas wrap yang dah terbentang luas atas pinggan leper.

4. Letakkan cheese bagi sesiapa yang rasa nak menambah berat badan. Kalau rasa dah gemuk rasanya tak payahlah kot.

5. Last sekali letak isi ayam tadi pastu gulungkan wrap tadi. Pastu makanlah. Sedap takk??? Hahaha



Gambar style orang rabun


Nak gambar lagi???





Gambar style orang kebulur.

Haaa.... Sampai di sini sajalah celoteh ahkak pada hari ini.



P/s : sebab ahkak kan bajet business woman yang busy memanjang laki ahkak mesti tolong ahkak masak. Bertuahnyaa dapat laki macam tu ehh (sebenarnya kena paksa tolong hahahahaha)

posted from Bloggeroid

Thursday, February 23, 2012

Husband.

And I learned.

And this is called LIFE.

WITH A SPOUSE. 

WITH THE PERSON YOU LOVE. 

WITH SOMEONE YOU CAN TRUST. 

WITH THE PERSON WHERE YOU CAN BE SOMEBODY. 

WITH THE ONLY GUY YOU FEEL SAFE.

WITH THE PERSON WHO CAN PROTECT YOU.

WITH SOMEONE AND NEVER FEEL LONELY.

WITH THE PERSON THAT ALWAYS FORGIVE YOU.

WITH THE PERSON WHO LOVES YOU THE WAY YOU ARE.

WITH THE PERSON I CALL HUSBAND :)

My only bestest friend.





Wednesday, February 22, 2012

Wedding decorations and props

It was nothing. Really. And I only thought about it 2 weeks before my wedding.

My head would seriously explode if I did not make 'em happenned. And the worst part was I happenned to have an idea but what I did was definitely not what I wanted to do in the first place! But I dont mind anyway. As long as I did something that very meaningful to me for my wedding.

And if you did follow my blog back then, I was really into quilling and got super excited to have something quilled for the wedding. Instead I found out I was super busy with works and wedding preparations so I just have to forget about my quilling project.

Despite all of that, my love for paper is really is something. So by the time the countdown ticking at the very last 30-ish day I knew I need to have these as memories to remember for my entire life. Hehe



This is the signage for my solemnization.



The book I ordered from As Simple Rhyme. I call this one Buku Rajin (hardworking book)



This is an A4 sketch book. This is Buku Malas (lazy book)

** book = me hehehehe



Props for the photobooth. A bit small. If I happen to open for orders I might have these bigger. Also I was planning on using this for my outdoor photoshoot.



I dont know what to call this. But this is the only table decor I managed to make. Haha



Love kebab. Also props for the photobooth and outdoor photoshoot. Hehe





I'm loving this one. I intended on making hanging hearts on this frame and turned out I found myself happily made these bunch of pinwheels.

I did make some pinwheels back then for my cake topper. I happened to find out my vendor also decorate for her customers using pinwheels. Pinwheels are super easy. Haha

I will posted out some real photos from my reception real soon once I get them from my photographer.

Hopefully this post giving some ideas for those brides to be :)

Saturday, February 18, 2012

127 days

Hehe hari ni aktiviti penuh.

Pagi2 bangun pergi pick up pavlova.

Pastu pergi breakfast.

Pastu beli barang. Dekat Melawati gan Carrefour.

Pastu balik buat kerja aku.

Petang pergi Tasik Titiwangsa. Aktiviti membakar lemak.

Balik masak dinner. Ehehe.

Kan aku pandai masak *ayat tak sedar diri* so masak jelah ape yang boleh fikir.

Ayam goreng berempah.

Kobis masak lemak.

Omelette with mushroom.

Haaaaaaaaa jangan jeles.

Tapi of cos yang goreng ayam bukan aku. Hahahaha TAKUUUUTTTT





Ok. Kite zoom sikit.









Oh lalalalalaaaaaa

Oklah. Bye. Kenyang nih. Nak sambung buat kerja. Hmmpphhh

posted from Bloggeroid

Sweet things....

Make you super duper happy :D

Semalam aku beli macaron besarrr. The biggest I have ever seen so farr. Hahaha. Besar. Tapi tak ummpphh sangat maybe sebab filling dia tak best sangat. So far yang sedap aku suka dekat Petit Sucre, Isetan. Yummmehhh. For the same price, I got this baby girl...






Macaron biasa size dia besar limaploh sen je. Tapi yang ni adalah 4-5 bites baru habis. Hehe. Kalau macaron biasa sebab sayang 2 ngap dah abis.

Macaron, kenapa kau mahal sangat??????

Habis macaron. Aku teringin nak makan pavlova. Tengok ajelah bakers dekat blog dok promote pavlova depa. Aku punn meleleh ajelah.

Sekali ada promote dekat milkadeal. Gua pun beli. Yelahh kalau blogger jual rm80+++ so baik aku tak payah nak membazir beli jela yang orang nak bagi discount. Ehehe. Tak rugi pun.

Tapi orang ni dia bagi pilih 1 jenis je fruits utk topping. Sebab aku malas nak pergi cari blueberry, aku pun order blueberry topping.

Haa macam ni....


Lepas tu aku tambahlah favorte fruit aku, iaitu strawberriesssss hehehe. Sedapnyaaaaaaaaaa. Chewy. Crunchy. Sweet. Tambah blueberry+strawberry slices, lagi super sedappppppp.




Yummmm.

I'M HAPPY ^__,^

posted from Bloggeroid

Monday, February 13, 2012

122 days

Macam chef terhebat. Buat ape ade kat umah. Hehehhe

Macam hebat sangat.

Bahan2 yang ade:

ayam last week punye dah marinate huahuahua
Sayur kobis secukup rasa
Mushroom baki semalam goreng laa kau sampai masak
Cheese sekeping taknak sumbat jantung
Roti wrap Paeng dapat free hehehe
Thousand island & sos sesedap rasa

Ni laahh jadinyeeeee









Haaa yang ade sos tu Paeng punyaa. Aku punya dah ngap dulu. Lapar laa konon. Hahahaha

Sambil makan wrap, sambil main kucing.. Haaaaaa name die Brown. Kucing sebelah. Tapi suke masuk umah aku. Haha layan kan jelaahhhh





And ohhh ada lagi 43 hari nak pergi Seoul........ Ohhhhhhh



posted from Bloggeroid

Monday, February 6, 2012

Baru boleh kuar publicly..

Huahuahuahua

THE MASH POTATO





Mestilah aku yang buat. From scratch. Tapi serbuk gravy tu mesti la beli kt kedai. Mane aku reti nak buat. Tapi from mash potato to mushroom sauce definitely aku yang kerjakan.

Yang penting sedap. Ikut selera aku. Sebab last2 aku yang abiskan. Hahahaha lagi sedap dari KFC punye huahuahuahua

Adik aku jahat. Die cakap beginner', luck. Haha. Whatever as long as its tastes as good as it is, I dont care. I still made it out of my own hand :)

I still dont like cooking though. And someone just made me not to like cooking more.

And its the most horrible thing to remember. Whatever it is, I promise to try my hardest to cook for my hubby :D

Its just the nicest thing to do. And I still not doing it right. Arghhh

Wish me luck!

posted from Bloggeroid

Saturday, February 4, 2012

Day 113

Aku hari ni nak buat mash potato. Utk makan2 besok.

Menu baru dalam list. Ehehehe untuk dimakan bersama bbq ayam hehehhee

Beli potato masher. Sekejap gile aku penyek2 kann hahahaha suke gilaaaaaa

Tak sangka mash potato yang aku buat sedapp. Boleh dimakan begitu sahaja tanpa gravy. Hohohoohoo

Kira satu lagi achievement after the chicken chop and carbonara spagetti. Huahuahuahua

Lepas ni next on my list is mac and cheese. Tapi Paeng tak berapa sukaa. Hmmmm ehh kenapa dalam list aku bukan sambal sotong ke, gulai lemak ke,.... Entahlahh..... Macam xde mood lagi nak masak lauk pauk macam tuu...

Sabauuu jap lagi tau le aku nak list kan nak masak ape lepas ni ehehehehehe

Gambar mash potato tak abis make up so boleh letak lagi. Katenyee togel lagi, kasi lah i nampak glamour sikit macam mah potato KFC. Ohohohoho

posted from Bloggeroid