Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Thursday, May 30, 2013

595

Hari ni mogok mode tak pergi kerja. EL katanyerrrr. Haha

Kitchen cabinet dah siap. Ruang tamu tak de karpet je lagi. Langsir belum cari. Barang belum pindah. Tapi men-deco beria macam dah lama duduk. Heh







Pastu pergi try Texas Chicken. Not for me. So far kepsi lah ayam paling sodappp. Heh


Dah tak sabar ni nak tido sini. Tapi banyak lagi barang tak kemas. Craft space pun tak fikir lagi sebab bajet nan hado. Hahaha. Tulah Allah tu Maha Mengetahui. Kita ni yang tak pandai bersyukur. Masa rumah kecik nih siap cakap besar nak rumah teres. Tapi kalau dah nak masuk rumah kecik pon bayar tu bayar ni, rumah besar mau dua tiga kali ganda bajet dari rumah kecik nihhh. Haaa tak nak kau terduduk diam-diam pastu termenung panjang dengan harapan tolonglah duit kau turun dari langit cepat.

Haaaaaaa gitewwwwww.

Bila nak berumah mula lah macam-macam.

Bila dah nak siap nih orang pulak macam-macam. Haihhh -____-"

Terpakse aku buat banyak batch open house ghaye nanti maunye tiap-tiap minggu aku buat open house. Heh. Gilo. Aku yang tak beghayo T_____T

Tak pelahh kuruihh sikit kot? Hahahahahaha

Saturday, May 25, 2013

590

Bliss.

Baby besar tido keletihan selepas wedding di Karak.


590

Bliss.

Baby besar tido keletihan selepas wedding di Karak.


589

Jumaat yang barakah.











Sunday, May 19, 2013

583

Raihana, semoga menjadi isteri solehah :)





Girls, thanks for being so helpful and sudi datang ke party liar nihh hahahahahah 

Luv u guys!

Sunday, May 12, 2013

577

Heading back to KL.

Miss all the ATMs dekat petrol station. Heh. And the cats. 


 
Heh. Tata Kuantan.

See you again soon! (Tak tau lah berapa lama lagi nak datang balik...eh eh bulan 11 kot. InsyaAllah :P )



Kenapa besok hari ISNIN??????





576

Hubby ada marathon dekat Kuantan hari Ahad.

So kenalah ikut. 

ROADTRIP!!!

The sky's so blue. Wonderful weather!

Arrived at the hotel. Bajet hotel jelahhh

Hubby yang berbulu on freshly white bed :)

At Teluk Cempedak.



Tea time at KFC. Thanks hubby!

What we've bought at Teluk Cempedak. Heh. Love the jar, and of cos fall in love with the cork!

Tutti Frutti for supper. Yummss!

Hari yang paling membahagiakan. Wee~~~ 

Thanks hubby for the day!

Thursday, May 9, 2013

574

Hubby sent me pictures rumah bersama lampu-lampu yang kami beli dekat ikea. Heh. Ada jugak lampu yang dibeli kat kedai lampu. 


Kipas nak KDK je.



Huhu. Tah pape je malas nak edit gambar. Hamik je mana ada. Lampu dining ni lampu Phillips. Cantik sangat. Tapi ada yang lebih kurang macam ni dekat ikea baru seratus lebih T___T

Kitorang beli mahal jugak. Nangis. Huhu. 

Seriously cant wait to move in!

Our dream house :)

Monday, May 6, 2013

571

Memang dah mencari kerusi makan sebab tak ada kerusi makan lagi. Heh. Beli meja dengan bench aje hari tuh.

Hari ni pergi Ikea lagi. Dah jadi tempat wajib singgah everyweek carik barang untuk rumah. Heh. So tergerak hati nak pergi As-Is section yang baru je discover last time pergi hari tuh.

Saja lah tengok tadi sebab hari tu ada tengok tapi tak ade barang yang suka. Tiba-tiba hari ni dan-dan nak ada dining chairs yang kitorang memang nak beli. Ape hal?

Warna hitam satu. Warna kuning satu. Original price dia RM179. Memang nak beli tapi tunggu duit jatuh dari langitlah kann. Haha. Dah tu dekat As-Is tu RM125 aje sebijik. Apelagi rembat dua-dua. Heh.

Rejeki namanya nih. Hihi.



Wednesday, May 1, 2013

The black wall

Bajet rumah omputih nak ada blackboard wall. Ehh apape jelah.

Ari ni tengahari pergi cat umah. Orang rajin cat satu dinding je. Hehehe. Yang lain gua kasi putih punyaa. Keh keh keh.

Lepas tu bajet pakai kerusi boleh lah nak cat sampai atas, perasan tak boleh tahan. Rupanya rumah tu siling dia tinggi jugak. Haha.

Gerun jugak takut tak jadi. Maklumlah kalau aku kata chalkboard paint semua orang ternganga. Sekian terima kasih. Aku pergi 3 kedai hari tu nak carik ini paint. Aku ada jumpa dekat facebook tapi kau dia jual sebotol 250ml dengan harga RM79 kot. Tapi mahal laahhh of cos aku tak nak. Orang kedekuit.

Kedai ketiga aku pergi tanya apek tu dia cakap lu boleh order Isnin lu angkat mari. Haa gitewwwww. 1 litter berharga RM25 sahaja ye kawan-kawan. Hehehehe

Tak ingat lah nama cat dia.

Nasib baik cat tu cantik. Tak delah patches yang menghodohkan bila kering. Maybe sebab cat tu pekat dan tak campur air. Maybe. Nak buat 2 coat tapi malas. So nak tunggu orang wiring buat dulu then kita baru habiskan. Ohh jangan lupa beli tangga. Heh.

Family aku pulak sebok nak datang tengok. Siap bawak makanan. Tenkiu mama. Hehehe.

Alang-alang adik-adik dah datang buleh buli pasang perabot ikea. Heh. So macam tulahhh aktiviti saya pada hari buruh.








566

Selamat Hari Buruh! (Currently having stuffed nose with an empty stomach and a slight fever)

Sekian dari saya.

Hari ni plan nak pergi cat satu dinding dekat dining tuu bajet style omputih gitu beli chalkboard paint berwarna hitam. Huh.

Of cos kumpulan pembangkang yang diwakili oleh Dato Zuhairy Farhan tak bersetuju pada mulanya.

Tapi akhirnya beliau akur dengan kemampuan pihak lawan. Ahaksss.

Okay. Sudah siap wall art saya. Nak carik ayat kursi in kufi khat tapi tak tau dekat mana. Aku email satu worang ini tetapi masih tiada balasan. Hmpphhhh.