Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Thursday, January 20, 2011

taste vs. look

Hari tu, aku google nak cari simple buttercream cake.. kononnye nak carik laahhh sample untuk bagi kat kawan aku. Tapi belum bagi lagi lahh ahahaha

Aku nak simple2 je kek aku janji sodap. Lepas tu aku nak makan topping cake tu sekali. Aku tau sekarang trend wedding cake semua nak fondant je. Memang lah cantik. Tapi aku tak boleh makan pun benda tu, bayar mahal2. Ohhh tidak.

Aku pun ade terbaca pasal benda nih sebab bride to be tu die tanye, die confuse nak buttercream ke fondant sebab die takut baker die tak boleh buat cantik macam fondant cake. And that's the only reason die taknak buttercream. Aku lupe nak save link tu. Aku pun bace comment semua, ade jugak baker lain comment cakap sebenarnye, fondant tu bukan untuk dimakan??? Ahahhaa padahal dulu aku dah siap makan kot. Lepas tu, ade jugak orang kate, look mestilah better sebab gambar is forever. Whatever.

Bagi aku, masih terlalu awal untuk aku decide buttercream ke fondant. Tapi lately, aku tengok website Green Wedding Shoes tu, banyak pulak wedding, cake diorg buttercream. Hahaha yang aku tau, buttercream tak elok sangat kalau letak kat luar lame sangat. Pasal letak luar tu, aku rase tak de problem sangat bagi aku since aku buat kat dewan yang ber-aircond siap hehehehe tapi janganlah overconfident sangat.

Oklah, just wanna share with you guys gambar buttercream wedding cake yang aku jumpa dengan bantuan ejen pencarian google. Heh.













Cake cake cake!!!!!!!

Sukenye aku tengok semua cake nih. Simple je pon. Ehhh kau cakap simple kau boleh buat ke??? Hahahha

Apape pun, taste or look it's your choice :)

Adios. Nak pegi makan cake.

Sunday, January 9, 2011

the BLUE

Pernah tak aku mention aku tak berapa minat kaler biru.

Masa aku sekolah dulu, semua kawan aku ade baju kaler biru, bila nak gatal konon2 sehati sejiwa pakai biru, aku pulak takde baju kaler biru. Mase masuk universiti baru aku beli baju biru. Haha. Maknenye biru tu macam susah nak mendapat tempat di hatiku ini. Cheewahh!!

Kalau nak kire barang biru yang aku pakai suar jeans jelah! Baru2 ni je baru beli tudung kaler blue black. Ade jugak aku beli bag kaler biru sebab kaler lain dah out of stock! Grrr tapi cantik juga :)

Dalam membeli baju pulak aku rasa aku takde baju biru haha baju kurung adelah! Entahlah biru nihh macam tak best je. Maybe sebab suar jeans dah kaler biru so aku tak mau baju biru, macam tu ke? Ahhh whatever.

Sebab weekend nih aku jadi anak tunggal so aku terlebih rajin duduk depan laptop surfing kaler bunga yang seswai untuk wedding aku nanti. Pastu aku google meaning, symbol of blue. Kalau rajin bace.


Meaning of the Color Blue 

Meaning, symbolism and psychology of color: All About the Color BLUEBlue is the overwhelming "favorite color." Blue is seen as trustworthy, dependable and committed. The color of sky and the ocean, blue is perceived as a constant in our lives.

As the collective color of the spirit, it invokes rest and can cause the body to produce chemicals that are calming; however not all blues are serene and sedate. Electric or brilliant blues become dynamic and dramatic, an engaging color that expresses exhilaration.

Some shades or the overuse of blue may come across as cold or uncaring. Blue is the least "gender specific" color, having equal appeal to both men and women.

How the color blue affects us physically and mentally
* Calming and sedate
* Cooling
* Aids intuition

Source : http://www.squidoo.com/colorexpert

Sebab aku rajin jugak cari bouquet kaler biru, maybe aku nak guna kaler nih time aku nikah nanti dengan hantaran arrangement sekali, decoration untuk pelamin and handbouquet sebab aku amik vendor yang sama so aku boleh tanya die boleh buat biru ke tak kan?

Tengok lah bouquet biru yang aku jumpa dengan pertolongan encik google.










Bile coombine dengan purple nampak cantik sangattt!!!!! Macam nihh senang nak buat kerja. Hahahah

Sekarang nak carik bunga kaler yang match dengan gold & brown, pulak. Urghh!!!

Friday, January 7, 2011

yummie!!!

Maybe aku rase macam penah cerite pasal nih tapi dekat blog pirvate aku kot. Haha

Ok.

Korang nak tak nampak cantik di hari bahagia nanti? Mungkin jugak korang dah cukup cantik tapi nak body nampak sleek je bila pakai wedding dress?? Haaaaa...

Aku tau korang mesti pulun tak makan berbulan2, pastu beli corset, shapewear bagai kan? Haha

Cakap pasal shapewear nih, kalau kat sini tu macam merepek je kan nak beli ribu2 kan?? Padahal tak comfortable langsung *macam gaye penah pakai pulakk*

Kalau Us mari, aku penah try spanx. Tak lah mahal sampai ratus2 tapi seratus lebih adelah. Yang aku tak puas hati tu, aku baru pakai dah koyakkk???????????!!!!!!!! WTF betul. Hmmm so aku sekarang nak try cari yang baru, panty ngan camisole die sekali. Aku memang nak sangat beli yummietummie ni tapi MAHALLLL.

Oleh sebab niat aku untuk nampak cantik di hari bahagie aku, so aku terpakse lah gadaikan beberapa ratus untuk memiliki set yummietummie ini. Hahahahaha from the reviews, memang takde reviews yang tak baik lah, semua orang suka. So, aku ni jenis yang cepat percaya kan. Aku memang dah lama nak nihh tapi sebab tak berape berduit, so aku tunggu.

This year, insya-allah, aku bakal menjadi bini orang so, TERPAKSELAH KAN BELI?? Haha

Kalau korang nak beli jugak, pegi kat blog aku nihh tengok lah sendiri mane2 blogshop yang korang percaya, pegi mintak quotation kalau cukup duit order jelahh!! :)

Ni some of my personal favorites :D











So what's yours?

Boleh kempiskan perut tu yang tak boleh belah tuuu!!!