Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Saturday, October 23, 2010

the perfect flowers

Dalam misi pencarian bunga2 cantik untuk decorations time wedding aku nanti, memang aku jumpa banyak combination bunga cantik, color combo pun cantik, the arrangement pun cantik.. and yet, I feel a little lost sebab flowers are so not me. I do love flowers. I DO. Every woman does. Tapi aku tak tau nak menilai kecantikan sesebuah gubahan bunga itu. Bunga telur pun aku tak tau yang mane cantik, yang mane buruk. Nampak same je.

Yang aku tau, bunga yang bagi aku comel bunga ros & bunga pom pom yang macam ping pong itu. Waahhh kau bagi aku satu bakul memang tak puas aku tengok, siap nak bawak tido kot. Geramm. Haha.

Aku tengok juga flower arrangement dari mane2 bridal house yang menyediakan service itu, ternyata *ayat tak boleh belah* aku memang suka Arma Couture & Kerja Kahwin punye touch. Marbeles gitu mengikut citarase aku! Ape yang aku nampak, penggunaan jenis bunga dan color combo memainkan peranan yang penting dalam membuat gubahan bunga itu. Wahh kau cakap macam pandai.

Lepas tu, tiba2 *cheewaahhh macam drama endon kejapp zoom muke dekat2* aku pun ter-google paper flower. Wahh kau memang tak ingat lah kan, memang cantik sangat!! Memang rase macam nak pegi beli kertas, blablabla nak buat terus kot!!! So excited nak buat bunch of paper flower!!! Ntah kenape sedangkan bunga-bungaan pun bunga jugak tapi aku tak reti. Tapi kalau bab2 paper nih aku dah macam RATU KERTAS lah pulak! Hahahahahhaha

Apape pun, jom tengok hasil bunga dari kertas yang nampak SUPER REAL.








source : google


Menarik tak? Macam real tak? Aku nak buat yang paper macam ade tulisan2 tulah! Hahahahha Amik je paper lame tuh buat je. Kannn?? Kalau cantik. Ahahahhaha. Whatever. 

Kalau aku buat macam tu, rase2nye parents aku kesah tak?



Sunday, October 10, 2010

kasut wedding yang menawan

Lame tak update sebab tak de story nak story pasal wedding nih. But yeah, it's weekend and got nothing to do and have to block all of the urge of keep ordering from the blog shops bila jumpa benda2 yang comel kan? Whatever. Yelah, bila surf internet, teringat handbag, pegi tengok handbag. Kalau tiba2 jumpa affordable cute wristlet, kan dah tak tahan tengok m2u duit cukup tak sebab nak sangat kan bende tu even aku dah ade satu. Arghh!!! WHATEVER.

Oklah, kali nih, aku rajin pulak tengok2 kasut yang seswai untuk majlis perkahwinan aku. Chewwaahh!! Bukan ape, sebab aku dah tak amik baju from boutiques so aku terpakse lah beli kasut sendiri juga. Di mana, kasut2 ini mungkin boleh dikitar semula atau dijual semula secara online. Heh.

Before this aku ade tengok Nine West punye website. Memang lah cantik menawan kalbu. Harga mungkin cheaper dari ape yang aku nak tunjuk kat sini. Haha. Kita kenalah ade option baru lah boleh memilih kan?

Badgley Mischka "Xoa" $112.00



Caparros "Marcia" $75.00



Caparros "Lidia" $79.00



Calvin Klein "Caleigh" $103.20



GUESS "Hondo3" $90.00



kate spade new york "Giada" $298.00



Badgley Mischka "Randall" $200.00



kate spade new york "Grand" $190.72





Sila buka mulut luas2. Memang harga kasut nih RM300 dan ke atas. Heh. Saje je. Yang tak mampu lah kena tunjuk. Baru lah tak nak beli sebab mahal sangat. Kalau murah aku dah sebat dulu. Tapi aku nak cakap dulu yang kaki aku ni special sikit, susah nak pakai sandal ladies2. Sebab tu aku mane penah pakai sandal ala2 hollywood sebab tak boleh. Pakai tinggi sangat pun aku tak mampu. Maybe sebab tak biase. And one more thing is tak comfortable bila pakai sandal macam tu.

Kawan aku cakap bukan slalu pun pakai macam tuh, just pakai time pegi kenduri kawin ke, baru nampak vogue gitu. Bile mase pulak lah kan aku nak pegi kenduri kawin???? Hahahahha

Apape pun, kite same2 cuci mate jelah yeee.... :D


update : jumpa website kasut kawin custom made. pegi sini --->> http://www.gavy.com.my/

Saturday, October 2, 2010

cerita kek yang tak berkesudahan

Some of the links I found kalau ade hati nak bake ur own cake!!! Hehehehehhe

CountryLiving

Cake Recipes

Some of the simple cake designs yang aku memang dah jatuh cinta. Aku tak tau lah kenapa issue cake ni macam penting sangat bagi aku. Maybe cake design tu boleh menunjukkan personality aku yang macam tak de personality ni kot? OHH MAYBE.


Some of the pictures of 
SIMPLE DESIGN WEDDING CAKE
that I got from google.

agak menarik tapi kaler die agak dull.

This one looks nice.

This one looks pretty :)

And pretty.

And pretty *macam towel good morning lah pulak*

And pretty.

And lovely.

And GORGEOUS!!

And pretty.

And lovely unique :)

And sweet.

And pretty.

And lovely.

And so damn SEXY CAKE! Haha

And crazy.

Hahahhaha


But yeah, aku memang nak cake yang simple aje. Nak makan time cutting cake ceremony tu tak lah susah sangat kan? Aku dah bagitau Shima since die datang umah aku hari nih, die cakap tak pe ade setahun lagi nak practice! Heh :D

So grateful and happy to have a friend like that laaa kan??

Kau ingat nak beli cake fully fondant tu berape?? Kek yang seketul tak bertingkat pun dah nak 150++. Ini kan pulak wedding cake yang bertingkat2 confirm harge ade gak lime rat. Waahhh banyak duit kau.

Apape pun, simple kan lebih menawan. Sebab tu designer handbag pun simple aje. Tapi harge mak aihhh kau tak nak ingat pulakk kann?? Hahahahahah Betui tak?


Friday, October 1, 2010

happy anniversary dear!





HAPPY 6TH ANNIVERSARY!




p/s : nak jiwang kat private blog ajee... :P