Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Monday, April 13, 2015

New parents

Still tak boleh nak percaya je aku dah terberanak seketul baby yang bernama Taarique Daniel nih.


Tiba2 je dah nak masuk tiga bulan. Hehuu. Baby pun dah pandai nak cakap2 ngan orang. Pandai dah duduk senyap dalam rocker tu even tak lama sangatlahh. Bolehlah biarkan baring je dia okay diam2 tapi tangan tak dok diam lahh.

Lepas ada baby ni nak mandi ber-scrub bagai jangan mimpilah. Nak lalala dididi kat toilet tu tak payahlah letak harapan sangat. Nak enjoy makan pun tak boleh. Haihh.

Bukan nak merungut tapi nak cakap reality of having a baby. Aku tidur pun pukul 10. Kalau baring pukul 9.30 malam tu pon boleh gone dahh. Pagi pukul 5 lebih dah kena bangun. Kalau tak bangun ada orang bangunkan T____T

WHERE IS MY BEAUTY SLEEEEPP

I NEED MY BEAUTY SLEEEEEP NOWW.

Bila nak keluar makan mesti fikir seribu kali.

Kesian baby tido.

Nanti die bangun cemane?

Nanti aku nak makan cemane?

Kalau die nak susu cemane? Even kat donia ni dah ada nursing cover kau rasa kau tak malu sangat ke main selak2?

Paling aku risau sekali part tulah sebab aku rasa aku masih tak berapa nak confident nursing in public. Kamonlah kalau aku yang breastfeed anak ni pon batak tengok orang menyusu inikan lagi diri sendiri nak buat, kamonnn.

Lepas tu bila ada baby ni mulalahh nak ambil tahu baby wearing lah, cloth diaper lah, power pumping lah, apapelah berkaitan baby. Yang paling tak sudah2 tu tengok baju baby. Aduhai. Syukur dapat baby boy. Kalau dapat baby girl, habissss.

Lepas tu mulalah verangann nak buat baby blanket lah, playmat lah, soft toys lah, apapelah yang aku boleh jahit guna mesin jahit yang bakal tiba dalam bulan Jun, insyaAllah. Ngeh ngeh ngehh

Ghupenye lebih kurang mcm nilahh wehoo


Tapi yang paling best sekali aku baru tahu yang cloth pad tu pon ada banyak brand hehehe so aku ada beli tiga bijik dari bamboolite. So far okay je tapi bodohnya beli cover color2 sebab kalau period ke apa tak nampak. Haihhh

Lepas tu aku beli Charlie Banana punya regular pad and liner. Tak sabar nak gunaa. Ehh? Kalau beli untuk maknya mesti beli sekali untuk anaknya kann hewhewhew

Aku bace kalau nak start cloth diapering, kena ada at least 12 - 18 pieces of cloth diapers. Haihh aku baru ada 6 ketul. Huhu kalau nak tambah sedialah duit lime ratus yerrr. Huuuuu pastu sebabkan aku pemalas, tak start2 lagi. Haihh

Takpelahh, insyaAllah mggu depan aku nk start on the weekend senang nak monitor.

Hehehehe wish me luck!

No comments:

Post a Comment