Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Sunday, January 9, 2011

the BLUE

Pernah tak aku mention aku tak berapa minat kaler biru.

Masa aku sekolah dulu, semua kawan aku ade baju kaler biru, bila nak gatal konon2 sehati sejiwa pakai biru, aku pulak takde baju kaler biru. Mase masuk universiti baru aku beli baju biru. Haha. Maknenye biru tu macam susah nak mendapat tempat di hatiku ini. Cheewahh!!

Kalau nak kire barang biru yang aku pakai suar jeans jelah! Baru2 ni je baru beli tudung kaler blue black. Ade jugak aku beli bag kaler biru sebab kaler lain dah out of stock! Grrr tapi cantik juga :)

Dalam membeli baju pulak aku rasa aku takde baju biru haha baju kurung adelah! Entahlah biru nihh macam tak best je. Maybe sebab suar jeans dah kaler biru so aku tak mau baju biru, macam tu ke? Ahhh whatever.

Sebab weekend nih aku jadi anak tunggal so aku terlebih rajin duduk depan laptop surfing kaler bunga yang seswai untuk wedding aku nanti. Pastu aku google meaning, symbol of blue. Kalau rajin bace.


Meaning of the Color Blue 

Meaning, symbolism and psychology of color: All About the Color BLUEBlue is the overwhelming "favorite color." Blue is seen as trustworthy, dependable and committed. The color of sky and the ocean, blue is perceived as a constant in our lives.

As the collective color of the spirit, it invokes rest and can cause the body to produce chemicals that are calming; however not all blues are serene and sedate. Electric or brilliant blues become dynamic and dramatic, an engaging color that expresses exhilaration.

Some shades or the overuse of blue may come across as cold or uncaring. Blue is the least "gender specific" color, having equal appeal to both men and women.

How the color blue affects us physically and mentally
* Calming and sedate
* Cooling
* Aids intuition

Source : http://www.squidoo.com/colorexpert

Sebab aku rajin jugak cari bouquet kaler biru, maybe aku nak guna kaler nih time aku nikah nanti dengan hantaran arrangement sekali, decoration untuk pelamin and handbouquet sebab aku amik vendor yang sama so aku boleh tanya die boleh buat biru ke tak kan?

Tengok lah bouquet biru yang aku jumpa dengan pertolongan encik google.










Bile coombine dengan purple nampak cantik sangattt!!!!! Macam nihh senang nak buat kerja. Hahahah

Sekarang nak carik bunga kaler yang match dengan gold & brown, pulak. Urghh!!!

No comments:

Post a Comment