Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Sunday, October 7, 2012

358



Semalam bertukang kat dapur. Dengan 4 bijik telur aku dapat hasilkan pavlova dan 3 cawan creme brulee.

Recipe nak buat pun senang.

Gula. Garam. Vanilla essence. Corn flour. Lemon juice. Whipping cream.

Semua ada dekat rumah.

Sebab nak buat pavlova utk birthday mama tapi telur kuning tu cam membazir je tak tau nak guna utk apa. Buatlah creme brulee.

Creme brulee tak rasa lagi. Hehe. Tak taulah rasa apa. Kalau sedap ak nak buat lagi. Heh.

Dekat rumah ada sesame salad dressing hubby bawak balik dari office. Kawan dia bagi katenyer. Dah lama ada tak bukak2 lagi.



So semalam aku dah rasmikan. Beli mixed salad dekat Carrefour. Yummmmm. Sedapnya. Aku sorang je yang melantak.

Teringat makan bibimbap kat Korea. Sebab tu sedap ada sesame oil. Sodapnyaaaaaaaa.

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment