Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Tuesday, February 28, 2012

137 days

Hari ni resepi guna wrap lagi.

Hehehe sebab belum abis. Lagipun malas nak masak nasik. Tak sempat ah. Maklumlah mak kan orang bandau business woman katenyerr. Ahohohoho

Oklah mari kita sama2 sebok membusybodykan tengok ramai2 resepi wrap kedua aku nih. Chewahhh ada hati nak bukak blog masakan pulak kerrrr?? Alahai.

Bahan2 yang diperlukan :
Ayam mana2 part pun boleh, berapa ketul pun sukahati
Black pepper sauce secukup rasa
Honey atau dalam bahasa melayu, madu (tak ori pun lantak lahh)
Roti wrap
Sayuran, nak letak sawi ke brocoli ke apapelah yang sewaktu dengannya
Cheese
Thousand island

Cara2 yang aku buat :

1. Goreng ayam yang dah digaul dengan madu dan black pepper sauce. Orang nak jaga kesihatan gorenglah dengan olive oil. Kawan aku bagitau nak rambut cantik pun boleh letak olive oil. Bolehlah sambil masak sambil sapu rambut. 2 in 1 gitu.. Kate business woman. Busy katenyerrrr

2. Carik2 ayam dari tulang. Kalau hebat boleh makan tulang sekali tak payahlah susah payah carik menyarik isi ayam tu. Sesiapa yang tak cukup kuat nak gigit tulang bolehlah sedekah kat kucen2 kat luar rumah anda.

3. Basuh dan potong sayur. Tu pun nak ajar ke? Letak jelah atas wrap yang dah terbentang luas atas pinggan leper.

4. Letakkan cheese bagi sesiapa yang rasa nak menambah berat badan. Kalau rasa dah gemuk rasanya tak payahlah kot.

5. Last sekali letak isi ayam tadi pastu gulungkan wrap tadi. Pastu makanlah. Sedap takk??? Hahaha



Gambar style orang rabun


Nak gambar lagi???





Gambar style orang kebulur.

Haaa.... Sampai di sini sajalah celoteh ahkak pada hari ini.



P/s : sebab ahkak kan bajet business woman yang busy memanjang laki ahkak mesti tolong ahkak masak. Bertuahnyaa dapat laki macam tu ehh (sebenarnya kena paksa tolong hahahahaha)

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment