Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Friday, April 13, 2012

Korea - day 3

Pagi bangun lambat macam biasa. Mengaku bukan morning person. No good. No good.

Makan breakfast kenyang-kenyang. Nak beli makanan boleh. Bukan tak berduit. Tapi takut jelah kan. Kalau was was baik jangan makan.

Pagi-pagi tunggu shuttle bus pergi park. SEJUKKKK GILAAAAA.

Banyak gila tour bus skali ngan budak sekolah aku nengok ada.



Kan dah kata. Dah sampai. Tak caye?



Tak tipu ada snow ok??

Sejuk-sejuk pun mestila tunjuk muka eksaited. SERIOUS EXCITED. First time tengok snow original bukan snow house dekat Genting ka dekat iCity ka. BUKAN.

Kena naik cable car nak sampai atas tempat yang ada snow nih. Kat bawah pun ada gak tapi cam tahik gigi je.



Cantik sangat scenery dia. MashaAllah.



Pokok-pokok pun malu-malu je nak kuar bunga sebab sejuk lagi. Pokok pun tau sejuk. Huh. Apesal kau tak kuar lagi???? Hishhhh.

Pastu abis penat bergambau bagai. Kalau letak karang tak larat pulak nak nengoknyeee.

Naik shuttle bus pergi Sokcho city. Mestilah aku suka nak perabihh duit kann pergi beli stoberi kegemaran aku. Teghobanglah ₩11,000.



Tak kisahlah. Janji merasa.

Tunggu bas express nak balik Seoul boleh plak ada couple tua ni tegur aku tanya Malaysian ka? Ehh tak nampak ke aku dah gila style macam orang Korea boleh kata aku orang mesia. Haishhh ni mesti pasal orang mesia kat dahi masing-masing dah ada cop MALAYSIA. TAK BOLEH PADAM PUNYAAAA.

Sampai Seoul pergi check in hotel. Rehat kejap. Pastu pergi makan kat Itaewon.



Sorilahh aku jalan dengan orang warga India ahahahahaha



Sebab gua masih kaya raya so kitorang pergi makan kat Dubai Restaurant.



Malas lah nak letak gambar makanan sebab nanti karang korang yang terliur. Hehehehe.



Sebab aku baik, aku tunjuk gak ape aku makan. Cardon chicken paling sedap dan paling besar portion aku penah makan. Sekian terima kasihh.



Aku sukaaaa niii. Cantik kann??

Lepas makan aku pergi jalan-jalan dekat stream tu. Busuk jugak. Kata parit. Adoi. Air longkang tu dibuatnya fountain laa air terjun laa harummmmmm betul.

Pastu ada hati nak pergi Dongdaemun. Fuhhhh. Tak larat. Tapi sebab dah letih tak tengok sangat. Macam uptown je. Heh.

Penatnyaaa. Balik hotel terbongkang terus.

Tulah diari perjalanan saya pada hari ketiga. Herherherher.
posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment