Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Friday, September 6, 2013

Special post : LEMONN

Siap special post untuk lemon lagi. Memang special lah nih? Sebijik lemon tu memang extra super special.


Mula-mula kite minum lemon ni pasal nampak ada orang minum letak dalam cawan dia. Pastu teringin. Kite kalau nampak ada buah-buah nih mesti melelehh jeeeeew. Pastu teringat dekat lemon lemon lemon yang dalam peti ais tuhh. Beli pasal nak buat roasted chicken. Pehhh.

Roasted chicken tu bukan pakai banyak nau ponn. Kannnn. Daripada lemon lemon comel nih tak elok baik aku bawak pigi ofis letak dalam cawan. Heh?

Lagipun ai tahu kebaikan minum air lemon. Eh? Lepas google lahh. Sebelum google ai tahu lemon ade vitamin c baik untuk kesihatan ai yang tak berapa nak baik sangat lepas raya hari tu.

So coincident dia banyak sangat.

One day aku dengan bersungguh perah lemon dekat workstation aku. Bos aku tegur, ehh kenapa minum lemon? Ai jawab pasal takut rosak letak dalam peti ais and ai pun tak berapa sihat. Then dia kata, ehh my fren lepas pregnant kembang, minum lemon juice hari-hari terus slimmer than before preggy! Haaa gitewwwww!!

Ai tak percaya. Then ai google. Tak ada lagi scientific research and bukti kukuh yang mengatakan boleh lose weight dengan minum lemon juice. Tapi tapi tapi dengan lemon juice dia bantu kita punya digestive system, kurangkan perasaan gile makan, perut sentiasa full, kurangkan rasa asik nak minum caffeine, dan banyak lagi.

Bila ai dah try for more than 2 weeks, memang betul lemon keep my stomach full, less urge to binge into snacks and food. Ai pun tak heran coffee or milo or tea dekat ofis tu cos ai punya drink lebih magical huh! Keh keh keh.

Ai still makan macam biasa like before. Tak kurang tak lebih. Tapi ai maintain makan every 2-3 hours. Bila asik makan, you tend to eat less. Bila malam ai tak makan. Even ai teringin nak makan pasal husband ai memang makan dinner punya tapi ai tak lapar. Ehh? Macam tipu kan?

Tapi sejak kite minum lemon juice ni, berat kite belum kembali kepada asal malah makin menurun. Ehemm. Walaupun dengan kadar yang agak sedikit terapi masih dalam corak menurun. Hehehehehe.

Ai bukan apa, ai suka makan. Bila makan ai jadi gemuk. Sekarang dah menyesal.

Ai dah try macam-macam. Ai minum alpalipid laa, shapeplus laa, malu tau nak mengaku. Pasal dah habis duit tauu ai spend. Dah boleh beli Furla Candy tauuu kalau kumpul. Tapi masih tak berjaya.

Ai diet lah. Pergi gym lah. Bila makan naik balik. Huh. Ai sedih sangat sampai stress. Tipu.

Tulah makan macam orang gila.

Silalah jaga kesihatan anda ye?

Ai pun sekarang cuba berpantang fastfood yang menjadi kegilaan ai dolu dolu. Kurangkan makan desert which is my favourite. Ish fail lah eja. Lantak.

Ai pun dah tak minum frappe starbucks. Pasal ada whipped cream bagai. Ai hambik iced coffee je kalau teringin sangat.

Ai pun tak buat ayam goreng dekat rumah ai. Ai buat roasted chicken aje.

Potato chips pon ai dah tak makan. Ai buat sendiri. Heh. Pakai olive oil lagi.

Kami cuba makan di rumah. Jarang makan dekat luar sejak pindah. Nak jimat dan stay healthy. Ehem. Poyo.

Doakan saya berjaya kembali ke bentuk asal tauuu!

Muahxxxxx. Bye girls :D


No comments:

Post a Comment