Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Friday, May 2, 2014

Something something

Bukan nak burukkan nama dia. Tak berniat pun. Bukan nak downkan bisnes orang. Aku pun pernah buat bisnes. Handmade juga. Bukan sikit pun nak dengki dengan dia.

Aku rasa masa aku mula order dulu macam excited gila sebab percaya yang dia mesti jaga kualiti sebab kononnya paling bagus and pioneer. Entah celah mana pioneernya sebab mat saleh dah lama main celup-celup nih.

Lepas tu disebabkan kuasa percaya tu lah aku siap order baju untuk hasben untuk aniberseri. Masa tulah. Last year. Aku pun tak persoalkan tentang harga. Kononnya handmade. Fine.

Bila waktu delivery kasi alasan kata baju tak mencapai kualiti whateverlah kan. Ok. Aku tunggu sebab janji nak bagi before our aniberseri. Fine. Aku kan penyabor tak berapa banyak tapi whateverlah kan. Percaya punya kuasa.

Lepas tu sampai baju yang diorder tu, hasben aku pun tak lalu nak pakai. Gambar baju aku dah delete dari fon. Kecik hati aku pasal dah order special kononnya. Haih. Sedih betul. Bila mintak refund mintak maaf pun tak ada sebab baju celup tah pape. Hasben kate malu nak pakai macam baju buruk. Lepas tu dia kata jenis kain baju yang dia guna tu kosnya tak sampai soploh hengget. Whatt????????? Bodohnya aku tertipu dengan gambar-gambar bodoh dia. Haihhh.

Aku telan air liur aje pasal aku pun order untuk diri sendiri jugak. Pun buruk tapi aku telan jugaklah kann pakai buat tidur je. Harga RM50 sehelai okehh???? Kalau lime puluh hengget tu aku dah boleh dapat baju MNG ke, adidas ke, nike ke dak???

Lepas tu aku cuci pun kaler tanggal and dia punya tag pun tanggal. Bila aku whatsapp satu apa pun tak reply. Ini ke nama buat bisnes? Konon dah masuk magazine lah, tibi lah. Kononnyalah kan. Tapi bila macam ni buat dek je. Kau jual baju doploh hengget aku boleh accept. Kau jual lime ploh hengget pastu bila bagi feedback macam ni??? What the eff mann????

Aku pun kurang arif pasal hak aku sebagai pengguna. Tapi kalau dah macam tu punya kualiti kau hentam aku sampai lime ploh hengget kau ingat halal ke meniaga macam tu?? Aku pun buat bisnes handmade dan aku pun paham barang handmade ni ada cacat cela sebab kita kan manusia. Tapi cacat cela tahap mana yang manusia lain boleh terima??

Bukanlah aku nak tunjuk pandai ke kau yang lagi pandai ke tapi kadang-kadang kuasa percaya yang orang lain dah bagi dekat kau tu macam sia-sia jelah pung pang bagai tapi kualiti memang tahap kau sendiri pun tak lalu nak pakai ape benda. 



Aku bagi whatsapp 30 March ari tu, sampai sekarang tak berbalas. Kamonlah busy sangat ke mencelup????

Aku tak tahulah aku sorang je ke yang bodoh nih?

Lima puluh hengget baju pasar kau ni memang nak suro aku buat lap kaki ke wehhh??????

Kerana kau BELLALUNA HAMPEH OMBRE, rosak susu sebelanga. Ehh?

Konon sangatlah nak brand sendiri bagai. Haihh.

Diam itu pintar, bak kata KRU. Tapi kalau aku diam-diam nanti makin ramai orang kena tipu dengan dia.

Itulah.

Cakap banyak-banyak karang disamannya aku karang. Dahlah aku ni orang kebanyakan, manalah nak celen dia yang kaya raya tu, dahlah pakai Jazz, ada tunang hemsem (hemsem kee?), mak ayah kaya, untunglahhh. Ehh? 

Ingat, dunia ni berbentuk sfera, takut nanti kau tiba-tiba dekat kutub selatan pulak. Payah nak balik mesia balik?

P/s : Entri ini ditulis tanpa niat memalukan pihak yang berkenaan tetapi lebih kepada testimoni dan hak sebagai pengguna dan peringatan kepada future pembeli. Entri ini jugak tidak berniat untuk menjatuhkan sesiapa. Jika anda terbaca entri ini, segala unsur-unsur berbaur hasutan adalah dibawah tanggungjawab anda.

Pp/s : Bellaluna tu nama dia cik Azimah hahahahahahahaahahah kalau dia letak Azimah Ombre mesti tak ada orang beli. And then konon macam nak nampak macam classic laaa kasik nama ombre jeans ko peah la timah la joyah lah sebab kalau orang tau nama kau Azimah taklah pelik sangat kan? Ahahaahaha hai lah manusia. Macam-macam jenis punya orang.

1 comment:

  1. At last i jumpa pon org yang kene macam i.ingatkan i sorang je kak.i puny dah lah dapat lambat pastu capuk.masa dpt tu dua bagi alasan colour capuk .dia nak betulkan dulu.yet bila dapat still capuk then dia kata yang ombre one colour rm 76 tapi time tu i bayar 86 sebab at first i order untuk 2 warna then after bayar baru tukar untuk ombre 1 colour.dia takda pun nak kata i dah terbayar lebih ke apa.i takda lah kesah setakat rm 10 tu tapi org berniagakan .even one cent pon kena lah bagi tau ke apa.sorry just my 2 cent

    ReplyDelete