Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Saturday, April 26, 2014

925

Hari ni iols ambik annual leave. Takut nanti year end dah busy compom susah nak cuti pasal kena berebut dengan orang lain. Haihh.

Anyway, bila cuti tu bukan duduk rumah nganga jeww mestilah ada je nak buat itu ini kan.

So keluar pagi breakfast and then pergi vet nak bagi vaksin untuk si budak kicik tu. Pastu merajuk sehari. Haishhhh. Bolehlah kan???!! Geram betul.

Lepas semayang jumaat kitorang pergi The Curve nak makan Johnny Rockets katenyerrr. Kenyang gilaa okehh. Beger mushroom dia so far better than Chili's. Sebab mushroom dia ada perasa. Hehehehe. Tapi sumpah kenyang gila lepas makan memang semua nafsu nak dessert ke ape ke lenyap dah semua pasal kenyang gila tak tipu.

The burger comes with salad banyak and fries. Fries boleh tukar kalau kaya sikit sebab kena tambah RM2.50. Boleh pilih nak onion ring ke sweet potato fries.

Dah habis makan kenalah jalan, pergi Pet Safari dekat IPC. Besar gilaa aku pun jadi gila. Paeng lagi gila belikan shampoo lah, conditioner lah, snack lah, leash lah apapelahh. Aku rasa kalau dia punya duit unlimited mau satu kedailah dia borong. Haihh -_____-"

Lepas beli barang kucen jalan ikea pulak. Penat gila ok. Sebenarnya tu tujuan utama datang sana. Hahaha.

Kitorang punya kitchen taklah hebat macam orang lain punya. We'ols punya mix and match aje. Tu pun tak complete lagi sebab nak kan wall storage yang Fintorp tu. Tapi sebab nak kena drill bagai memang postpone lah dulu. Malas. Heh.

So sebab tak berapa nak complete tu terpaksa carik rack ke ape ke nak letak pantry items macam canned food ke beskut bagai. Cari punya cari aku rasalah kan yang paling seswai Josef locker tu.

Search kat tenet pulak seswai tak locker style letak kat kitchen. So designer approved lah kire pasal aku jumpa dalam blog Apartment Therapy. Heh.

Nampak kemaslah sikit compared to before. Lupa nak ambik gambo before. After punya gambo macam kat bawah ni.

Lawa tak??

Hehehehehehe


Boleh jadi our second fridge magnet display. Ataupun boleh jugak buat tempat letak memo ke note ke kann. 

Benda paling hepi sekali, meh sini nak cite sikit. Last time we'ols check harga dalam website sebijik locker tu RM149. Yang dalam gambar tu dua bijik ye. Masa nak pick up punn tengok display unit takde pun tulih diskon ke last chance ke whatever kann. So masa checkout tu OMG IOLS NAMPAK HARGA DEKAT SCREEN CASHIER IZ RM99 SEBIJIK. Memang senyum sampai telinga we'ols jimat seratus hengget. Wahhhh.

Rezeki lah tu kann. Huhuhu. Alhamdulillah, jimat sikit. Lepas tu aku ada jumpa dekat Apartment Therapy memang kenalah dekat aku. Kitorang ada beli drying rack paling murah dekat ikea. Yelahh masa mula-mula pindah dulu kan hambik je asal boleh.

But then, bila guna dia tak ada lapik bawah tu so terpaksa pinggan mangkuk basah letak atas towel dulu before letak kat atas rack tu. What's the point of having one tapi tak serve the purpose kan? T______T

So orang tu punya idea is to put drying rack on a colorful tray. Nice to see and nice to hold the dripping water. Isnt that great??? Tak payahlah nak beli yang baru dan mahal. Sila jangan membazirrr banyak lagi barang nak beli untuk rumah separa siap nihh. Huaaaa.

Comel kan? Hehehehe. 


And then beli lagi dua bijik cushion comel. Kalau pergi ikea tak sah ambil barang merepek. Gahhh.

Oklah bai.

No comments:

Post a Comment