Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Tuesday, August 17, 2010

mari berdengki

Kan dah cakap mood nak kawin aku datang sekali sekala bila Paeng sebok message aku cakap nak baby muke macam Mia Sara whatever. Ok? Tak sebenarnye... tapi bile die cakap camtu aku pun mule laa teringat pasal kawin eh? Apape laahhhh...

Malam nih, bermule laa lagi aktiviti blog hopping from blog to blog laa kan... mesti laa aku tengok B2B punye blog... actually, malam ni baru laahh aku tau B2B tu apee.. hahahahha BRIDES TO BE ngonggg.

Oklaahh setelah aku bersakit belakang dan sakit bontot dok mentelaah blog orang yang bakal jadik binik orang nihh banyak laaa harge2 aku jumpe.

Well, aku penah kan cerite pasal baju kawin impian aku yang design Lynda Rahim tuu kan.. nak tau berape kalau nak sewa??? Sewa sepasang laki pompuan RM4k++. Tahan nafas sekarang. Kalau nak order baru tapi nanti lepas kawin die amik balik harge RM6k++???!!! Ohhh wtffff?? Oklaah bagi yang berkemampuan silakan. Tapi tu baru sepasang ko nak pakai 3 pasang kot. No komen.

Belum cakap pulak kan pasal hall decoration, wedding favors, catering, canopy laa pulaakk, hantaran lagi... ai, ni yang buat aku nak kawin pun pikir sejuta kali pun tak abis2!!! Belum cakap lagi ko nak pegi renovate umah laa pulakk kan?? Memang style orang sekarang, anak nak kawin je renovate satu umah ekk?? Huhhuuuu whatever.

Nasib baik gak laa mak aku tu nak belikan aku bedroom set baruu kalau tak mane laaa aku nak carik duit riban2 beli bedroom set baru ek?? Maklum laa aku dok cucuk2 mak aku cakap nanti adik2 aku boleh pakai pulak kan?? Macam laa aku nak bagi diorang pakai aku punyer tuhh!!! Hahahahhaha KEJAM PUNYE KAKAK. Ehhh aku takkan buat macam tu laahh aku kan kakak yang penyayang. Sile muntah sekarang.

Paeng cakap dah2 la tu tengok blog orang kaye2 memang lee ko tak mampu. Cheh. Ingat aku nak ke habis kan duit ribu2 semate2 nak buat kenduri kawin aku tuuu sambil menyusahkan semorang (sile bace sebagai parents aku)???? Oh tidak. Baik aku habis ribu riban eurotrip dengan Paeng aje! Huh.

Ok2. At least bab doorgift tu memang aku nak jimat aje. Baju kawin aku nak cantik2 bile lagi nak pakai cantik2 kot. Heheheheh ingat tak payah laa pelamin dekat reception my side sebab aku rase walaupun aku ni bukan ramah tamah type of person, agak2 reception style tak de pelamin and pengantin sebok2 jumpe dengan tetamu pun ok lah! Macam tu baju aku tak payah panjang2 sangat sampai meleret2 2,3 kaki ye tak? Hahahahah apape pun, semua tu masih perlu difikirkan.

Urghhh kenape nak kawin pun susah sangat??!!



Oii ko sebok2 kursus kawin dah pegi belum?

4 comments:

  1. kakak yg kejam! HUH! takmo bagi laptop! :(

    ReplyDelete
  2. oi aku bayar kot. ko nak bayar kee rm225 tuu???

    ReplyDelete
  3. woiiii....aku yg belom nk kawen nih dah ade certificate of wedding lg tau!! dah setahun lebey kot! huhuhuuuuu

    ReplyDelete
  4. ape lagi, cepat2 laa kawin dah ade cert dahh!! hahahahahahah

    ReplyDelete