Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Wednesday, September 29, 2010

cake yang simple dan comel.

Aku jumpa kek best nih! Cube tengok sini. Tak payah heavy sangat deco cake, simple macam mak nenek. Ok? Mak nenek? Ehhhh cube tengok sendiri. Tak payah lah nak berhias macam pengantin gak. Cukup lah sekadar rupa kek yang sooo eatable. Kan? Kek kawin kau tu kalau macam2 orang nak makan pun takut. Aku nak potong pun sayang. Lagi kan nak makan. Hahahaha. Kalau deco kurang, harga pun kurang. Mak suka murah2 nih... Ahahahha

Contoh kek yang pocket friendly... wahhh sangat lah friendly dengan poket I yang tak berape nak kembung tu kan?
Cenggini order je kek cokelat 3 size. Huahuahua
Nak lagi menarik? Tambah ajelah bunge ros kaler merah
confirm meletopsss kek tu dari pengantin oppsss


Kek yang paling vogue the vass. I loike.
The simplest thing can be the perfect one :)


Kau suka bentuk love? This cake is especially for youuu...
Kau nak tinggi lagi? Tambah ajelah kek seketul lagik.


Kalau aku order kek cenggini tak pulak confirm orang rebut2 nak makan kek aku kot. Yelahhh biase lahh mak kan memang memahami kehendak si pemakan kek. Kek yang eatable hanyalah boleh sangat2 disentuh apabila :-

1. Kek sangat friendly kepada si pemotong.
2. Kek sangat friendly kepada si pengambil sepotong kek.
3. Kek sangat friendly kepada si pemakan sebab senang nak makan.
4. KEK YANG SANGAT SEDAPP!! Tak kire lah buruk macam kek sarang semut tu tapi sooo daapppp mak nak makan sebijik. Bukan sepotong dah. Fuhhh.

Memang yang paling penting, KEK TU KAU NAK MAKAN KOT. BUKAN KAU NAK LETAK DEKAT MUZIUM. Duhhhh..

Kalau aku order kek cenggini rase2 mak aku marah tak? Ahahahaha. Muahahahahhahahahaha lantak.

Ciri2 kek idaman *cheeewahh kek pon kau nak ciri2 idaman ke?* :-
1. Kekemasan itu penting.
2. Kesedapan hingga menjilat sepuluh jari.
3. Minimal decoration.
4. Kaler yang menjolok2 mate. Kalau kaler tu nampak sedap memang lahh aku rase macam nak jerit je kat sape2 yang lalu2 depan kek tu, "WOI POTONGKAN KEK TU KAT AKU SATUU!!" Ish2 behave. Behave.
5. Kalau ade stawberi memang aku sangap kejap. Naaaakkkkkkkk cepat bagi aku stawberi tu dulu baru aku main jauh2.
6. Make sure icing/ cream yang membaluti kek itu cukup tebal ok. Jangan kau letak setakat macam nak pakai baju seksi2 jarang gitu tak mau.
7. Filing kek sure kena vogue the vass. Stawberi filing memang terbaik! Tak main lah jem2 aku nak BUAHHH!!!







SHIMA, KAU RASA KAU BOLEH BUAT TAK UNTUK AKU????????





Rase macam nak ajak Paeng pegi Secret Recipe sekarang. Grr...


p/s : links untuk tips wedding cake yang pocket friendly HERE and HERE.

2 comments:

  1. sometimes the simplest thing is the best! ;D
    like the old saying...less is more ;D

    ReplyDelete
  2. hehehe correcto! lebih simple lebih menarik :D

    ReplyDelete