Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Monday, May 10, 2010

green light from mama

Mama dah bagi green light nak buat wedding dekat Bilik Perdana... weeee~~~

Mama cakap, "Aku malas nak melayan deco2 dewan sumeee" (biasenye mak2 orang lain lagi teruje nak plan wedding anak2 die..tapi mak aku ni je pelik.. yang die berie nak beli bedroom set, yang English style, yang king size punye, pastu langsir baru dengan cadar baru hahaha)

But still need to wait for Baba.. huh!


Aku dah kire, agak jimat kalau pilih Bilik Perdana tu, contohnye kalau nak invite 800 orang sile refer di bawah yeee...


So basically this is the calculation for Bilik Perdana :-

500pax x RM25.00 = RM12,500.00

Add another 300pax x RM18.00 = RM5,400.00

Total : RM12,500.00 + RM5,400.00 = RM17,900.00

Jimat kan??



This is another calculation for dewan banquet MBSA :-

800pax x RM12.50 = RM10,000.00

Decoration for dewan : RM10,000.00

Rental Fee : RM3,000.00

Total : RM10,000.00 + RM10,000.00 + RM3,000.00 = RM23,000.00




Fuhhh berpeluh2 aku dok mengire berape bayaran untuk buat kenduri kawin. Yang nyata, atau nampak di mata, mesti laa dewan banquet MBSA tu lagi mahal kan?

Belum masuk door gift lagi, kad kawin (sekarang invitation pakai fb je hehehe jimaaaattt), baju kawin, pelamin kat umah (kalau nak nikah kat umah), gubahan hantaran, hantaran, make up lagi... adoi, mati mak!!!

No comments:

Post a Comment