Best deal in town!!! Click dekat sini tauu :D

Sunday, May 30, 2010

handmade doorgift

Hari tu aku try laa buat box gune temple yg aku download from sumone (blogger) yang die letak kat blog die...sori guys lupe blog die ape... hehehe 

Aku tgk die buat box tu cantik kaler merah ribbon putih, dlm die ade satin kot pastu die kate nak letak tasbih (????) whatever laa kan... so aku dah try buat 2 kali, 1st gune ketas A4 biase.. dari luar yelaa ok, dalam macam tak semenggah je. 2nd time aku buat gune ketas keras sikit, not bad, tapi still the look inside the box sangat tidak memuaskan hati macam makan yong tau foo kuah tak sedap! (ade kene mengene ke?? Tau laa baru makan yong tau foo ari tuhh)

So aku dengan hati yang tak merelakan hasil tangan aku ni takkan bergune lagi buat gossip orang pulak.. *tak kuase!* cakap ngn Paeng, tak payah buat sendiri, beli je sonang ati den!

Tapi yelaa hati orang berseni macam aku ni still tak puas ati... aku tengok2 balik dalam henfon aku kot2 aku ade lagi simpan template untuk doorgift yg sangat cute n creative from a wedding magazine yg aku snap time aku keje Nestle dolu2.. dah berape tahun yang lampau tuh!

Anyway, to my surprise, boxes tu memang agak senang laa kalau nak buat, just kene buat template je laa... that would be no problem kot, gune excel ke paint ke janji buleh kan?? Simple but very, very nice. I LOVE IT!

For the color belum decide lagi, since theme color untuk pelamin and everything pun belum ade kann... tapi baju, aku nak pakai putih dgn gold details... tapi aku suke sgt baju yg kat post before ni, yg kaler campur2 tu.. WHATEVER.

Aku tanye Aini, kakak die buleh tak buat macam dalam gambar tu, die kate buleh.. cakap jelaa bajaet berape. Alaaa bajet berape ni yg malas nak pikir niiii.... sbb die kate kala bajet RM200 je takkan nak dapat macam tuu laa ciss!!!

So everything needs to be done right, kalau tak out of budget pulaakk..... huhh!


No comments:

Post a Comment